Beukenhaag
vragen? 0344 22 81 00

Beukenhaag kopen

Momenteel is de beukenhaag een bekend beeld langs de straten. Beukenhagen en haagbeuken zijn iets verschillend van elkaar. De beukenhagen van de Fagus soorten houden hun blad vast de winter door. De Haagbeuk Carpinus betulus laat een deel van zijn blad al los gedurende de winter. Prachtige frisse hagen met groen of rood blad.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

                                 

                    Groene Beukenhaag                            Rode Beukenhaag                             Herfstkleur Beukenhaag

 

 

Beukenhaag kopen:

Wanneer u een mooi dichte bladhoudende haag wilt is een Beukenhaag kopen een goede keus. De Beukenhaag is gemakkelijk in onderhoud en kan 1 a 2 keer per jaar gesnoeid worden. Bij bomenenzo kunt u veel verschillende soorten Beukenhaag kopen. U kunt bij ons terecht voor de groene Beukenhaag Fagus sylvatica en de rode Beukenhaag Fagus sylvatica Atropunicea. Ook verkopen wij de Beukenhaag Carpinus Betulus alleen is deze haagbeuk bladverliezend.  

 

Eigenschappen Beukenhaag:

De Beukenhaag kan het gehele jaar door geplant worden en vraag weinig extra onderhoud. Door 1 a 2 keer per jaar de Beukenhaag te snoeien houd u de haag goed in model en zal u een mooie volle haag krijgen. De Beukenhaag is zeer winterhard.

 

Plantadvies Beukenhaag:

  • U bepaalt eerst hoeveel beuken u wilt aanplanten. Kiest u voor een enkele haag, welke makkelijk smal te houden is of heeft u liever een dubbele brede haag. Bij een enkele haag heeft u 4 tot 5 beuken per strekkende meter nodig. Bij een dubbele haag plant u 7 tot 9 beuken per strekkende meter nodig.
  • Nadat u Beuken zijn geleverd adviseren wij om de Beuken binnen 2 tot 3 dagen in de grond te plaatsen. Laat de wortels van de Beuken niet uitdrogen. Onze Beuken worden geleverd in een zwarte plastic zak. Laat deze om de wortels zitten tot u ze gaat planten zo zijn de wortels van de Beuken goed beschermd
  • Dompel de wortels voor u gaat planten NOOIT onder in water. Wanneer u dit wel doet spoelt u de aanwezig schimmels van de plantenwortels en zal de Beuk dood gaan. U mag de wortels wel iets nat sproeien.
  • De gleuf waar de Beuken in aangeplant moeten worden heeft een breedte van minimaal 30 cm en maakt u 20 cm diep. Is de grond onder in de sleuf erg hard, maak deze dan eerst wat losser. Dit is belangrijk omdat er anders onder de wortels van de Beuk water blijft staan en de Beuk niet goed kan herwortelen.
  • Voeg DCM Vivimus grondverbeteraar toe. Dit zorgt ervoor dat de Beuken sneller aanslaan en er minder uitvalkans is. Op zwaardere en/of kleigrond adviseren wij om DCM Vivimus zeker toe te voegen. Dit maakt de grond luchtiger en zo kunnen de wortels zuurstof halen.
  • Na het aanplanten kunt u de sleuf dicht scheppen en wat aanstampen. Geef de Beukenhaag direct wat water.