Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Beukenhaag
vragen? 0344 22 81 00

Beukenhaag kopen

Momenteel is de beukenhaag een bekend beeld langs de straten. Beukenhagen en haagbeuken zijn iets verschillend van elkaar. De beukenhagen van de Fagus soorten houden hun blad vast de winter door. De Haagbeuk Carpinus betulus laat een deel van zijn blad al los gedurende de winter. Prachtige frisse hagen met groen of rood blad.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

bomenenzo.nl, uw vakkundige beukenhaag kwekerij

Bent u op zoek naar een beukenhaag kwekerij in Gelderland? Onze kwekerij bevindt zich in het Betuwse plekje Lienden, vlak langs de A15. Al onze beukenhaag planten kweken wij zelf, met veel liefde en aandacht. Wij vinden het namelijk belangrijk dat wij onze klanten kunnen voorzien van kwalitatief hoogwaardige tuin planten. Uw nieuwe beukenhaag kopen kan makkelijk en snel via onze website bomenenzo.nl, of breng een bezoekje aan onze kwekerij!

Beukenhaag kopen:

Een beukenhaag is een schitterende haagplant die erg populair is onder de Nederlandse bevolking. Deze haagplant is erg geliefd door de mooie bladeren, en omdat het een dichte haag is. Als u de beukenhaag met regelmaat snoeit, zal deze steeds voller worden. Zo heeft u een mooie en volle omlijsting van uw tuin. Het fijne aan de groene beukenhaag is ook dat hij in de winter de verdorde bladeren vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat uw privacy goed bewaard blijft.

Er zijn bij ons groene beuken en rode beuken beschikbaar. Om uit te vinden wat het beste bij uw wensen past, proberen wij onderstaande punten zo goed mogelijk toe te lichten. Mocht u toch nog met vragen zitten, neem dan gerust contact met ons op.

De verschillende soorten beukenhagen in het kort

 • Beukenhaag groen: Beukenhaag Fagus sylvatica
  
De Fagus Sylvatica, beter bekend als de groene beukenhaag, is de meest populaire variant. Dit komt ongetwijfeld omdat deze ‘gewone beuk’ het hele jaar door de bladeren vasthoudt. De bladeren verdorren in de herfst en blijven verdord in de winter, maar worden in de lente weer vervangen door het nieuwe, groene blad. Daarnaast brengen groene beuken een hele natuurlijke sfeer in uw tuin. Deze gewone beuk wordt ook veel gebruikt als buxus vervanger.
 • Beukenhaag rood: Beukenhaag Fagus sylvatica Atropunicea

  De Fagus Sylvsatica Atropunicae, of de rode beukenhaag, is zeer geliefd door de prachtige rode bladeren. Een rode beukenhaag zorgt ervoor dat uw tuin veel meer opvalt. Ook de rode beuken behouden de verdorde bladeren in de winter, uw privacy blijft dus ook bij deze soort bewaard.

TIP: Creëer een unieke haag door rode en groene Fagus Sylvatica te combineren! Een gemengde haag geeft een schitterend contrast.

Beukenhaag of haagbeuk?
Er ontstaat veel verwarring bij mensen over wat nou precies het verschil is tussen de beukenhaag en de haagbeuk. Ook al lijken ze veel op elkaar, er zijn wel degelijk hele belangrijke verschillen! Het belangrijkste verschil is dat de haagbeuk, of Carpinus Betulus, namelijk een bladverliezende haagplant is. Bladverliezende hagen zorgen voor minder beschutting in de winter, maar de blaadjes van de haagbeuk Carpinus lopen wel eerder in het jaar weer uit. Daarnaast groeit de haagbeuk Carpinus ook beter op kleigrond dan de groene en rode beukenhagen. Zowel de beukenhaag als de haagbeuk hebben hun eigen sterke punten. Heeft u advies nodig over de aanschaf van een beukenhaag of haagbeuk? Uiteraard kunt u altijd met vragen bij ons terecht. Wij hebben zowel de ‘gewone beuk’ en de Carpinus Betulus beschikbaar, en kunt u makkelijk online kopen.

Haagbeuk of beukenhaag als kant en klaar haag
Als u direct een volle haag wilt om uw privacy te waarborgen, kunt u ook kiezen voor onze kant en klaar hagen. Deze kant en klaar hagen bestaan uit losse delen, ook wel haagelementen genoemd. Door meerdere haagelementen naast elkaar te planten bent u snel voorzien van een mooie dichte haag. De Fagus Sylvatica, Fagus Sylvatica Atropunicea en de haagbeuk Carpinus Betulus hebben wij allemaal als kant en klaar hagen beschikbaar. Wij verkopen zowel grote haagelementen als kleine haagelementen. Mocht u een specifiek formaat zoeken en kunt u deze niet op onze webshop vinden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Zo kunnen we samen kijken naar een passende oplossing.

Rode en groene beukenhaag verzorgen:

De verzorging van de beuk Fagus Sylvatica en de Fagus Sylvatica Atropunicea is zeer eenvoudig. De beukenhaag is zodanig bekend en ‘ingeburgerd’ in onze natuur, dat ze ook prima groeien zonder veel extra verzorging. Beukenhaag onderhoud bestaat vooral uit een goede watervoorziening. Deze haag heeft een gemiddelde waterbehoefte en vergt dus weinig extra water. Een te natte bodem kan er juist voor zorgen dat de Fagus Sylvatica niet goed meer groeit. In periodes van droogte is het wel verstandig om de beukenhaag meer water te geven, zodat de wortels niet uitdrogen.

Beukenhaag bemesten:
Voor een optimale groei adviseren wij uw beukenhaag twee keer per jaar te bemesten. Doe dit het liefst met speciale mest voor beukenhaag, zoals DCM Kieseriet. Deze beukenhaag mest zorgt ervoor dat het groene (of rode) blad van uw haag de mooie sterke kleur krijgt die het verdient. Beukenhaag voeding kan ook te snelle vergeling van het blad voorkomen. Zo geniet u dus langer van een stralend groene haag.

Beukenhaag snoeien:

Om uw beukenhaag mooi in vorm te houden, en te zorgen voor volle takken, is het belangrijk om deze haag regelmatig te snoeien. Een beukenhaag knippen of snoeien adviseren wij om twee keer per jaar te doen. De gewone beukenhaag groeit onregelmatig ten opzichte van de haagbeuk. Dit wil zeggen dat bepaalde delen van de beukenhaag sneller kunnen groeien dan de anderen. Voor een continu mooie, strakke haag kunt u (tussen de snoeibeurten door) de langere takken met een snoeischaar bijknippen.

Het mooie van een beukenhaag is dat hij steeds voller en mooier wordt wanneer u hem met regelmaat snoeit. Zo ontstaat een dichte haag die, door haar volle groei, windbestendig is. De bladeren zullen hierdoor nog steeds vergelen en verdorren, maar ze blijven wel de hele winter zitten. De beukenhaag is zeer winterhard!

Wanneer beukenhaag snoeien?
Een beukenhaag groeit het meest in de lente en de zomer, hierdoor is het verstandig om ook in deze periodes te snoeien. Snoei de eerste keer in maart of april, en de tweede keer in juni of juli. Door ook in de zomer te snoeien zorgt u ervoor dat uw haag mooi strak het najaar in kan!

Een beukenhaag smaller maken:
U kunt de Fagus Sylvatica prima versmallen. Een beukenhaag inkorten geeft de jongere takken en blaadjes de ruimte om goed te kunnen groeien. U kunt inkorten op zowel de hoogte, als de breedte. Let er wel op dat u de beukenhaag niet tot op de stam terugsnoeit, dit kan leiden tot onherstelbare schade. Door uw Fagus Sylvatica af en toe in te korten houdt u de haag gezond. Als u van plan bent uw haag in te korten, doe dit dan het liefst in de winter. Verzorg de beukenhaag na zo’n fikse snoeibeurt met wat mest of compost, zo bevordert u het herstelproces.

Een hoge beukenhaag of een lage beukenhaag?
De hoogte van uw beukenhaag kunt u zelf bepalen. Als u graag zoveel mogelijk privacy wilt, bijvoorbeeld in uw achtertuin, dan is een hoge beukenhaag zeer geschikt. Wilt u een voortuin die meer open oogt, dan is de lage beukenhaag een goede optie. Wat uw geliefde hoogte ook is, met de Fagus Sylvatica heeft u altijd een mooie erfafscheiding.

Beukenhaag planten:

Wanneer beukenhaag planten?
Het planten van een beukenhaag kunt u zelf doen, maar mocht u liever gebruik willen maken van onze aanplant service, neem dan gerust contact met ons op. Het meest geschikte moment om een beukenhaag te planten is vanaf eind oktober tot en met maart. In deze periode zit de groei van de Fagus Sylvatica in een soort ruststand. Doordat de beuk dan in rust zit, hebben de wortels beter de tijd om zich te nestelen. Een beukenhaag aanplanten kan alleen niet in de vorstperiode.

TIP: Voorzie uw Fagus Sylvatica vlak na het aanplanten van wat mest. Zo geeft u de haagplant een goede start!

TIP: Maak bij het planten gebruik van nieuwe grond en bodemverbeteraars.

Hoeveel beukenhaag per meter?
Hoeveel beuken u per meter nodig heeft, hangt af van uw wensen. Als u een volle en dichte haag wilt, adviseren wij u om 5 stuks per strekkende meter te planten. Het is ook mogelijk om 4 stuks per strekkende meter aan te planten, maar dan duurt het ongeveer een jaar voordat de beukenhaag mooi dichtgroeit.

Enkele rij of dubbele rij?
Bovenstaande instructie geldt voor een enkele rij beukenhaag planten. Als u een bredere en nog vollere haag wilt, kunt u ook een dubbele rij aanplanten. Deze kunt u op een zigzaggende wijze aanplanten. Er ontstaat hierbij steeds een driehoekige vorm. Voor deze dubbele haag heeft u 8 stuks per strekkende meter nodig.

Beukenhaag verplanten:
Het is mogelijk om uw beukenhaag na verloop van tijd te verplanten. Het meest verstandige is om dit in dezelfde periode te doen als het aanplanten, in de zogenoemde rustperiode. Bij het uitgraven van de haag hoeft u de aarde niet van de wortels te verwijderen, hier kunnen nog voedzame stoffen in zitten die het herplanten makkelijker maken. Plant de haag vervolgens op de gewenste plek en stamp de grond eromheen een beetje aan. Als laatste stap voorziet u de beuk van wat water.

Tips bij het aanplanten van uw beukenhaag:

 • Nadat uw Beuken zijn geleverd adviseren wij om de Beuken binnen 2 tot 3 dagen in de grond te plaatsen. Laat de wortels van de Beuken niet uitdrogen. Onze Beuken worden geleverd in een zwarte plastic zak. Laat deze om de wortels zitten tot u ze gaat planten. Zo zijn de wortels van de Beuken goed beschermd.
 • Dompel de wortels NOOIT onder water. Wanneer u dit wel doet spoelt u de aanwezig schimmels van de plantenwortels en zal de Beuk dood gaan.
 • De gleuf waar u de Beuken in aanplant heeft een breedte van minimaal 30 cm nodig, en maakt u 20 cm diep. Is de grond onder in de sleuf erg hard, maak deze dan eerst wat losser. Dit is belangrijk, omdat er anders water onder de wortels van de Beuk blijft staan. Zo kan de Beuk niet goed herwortelen.
 • Voeg DCM Vivimus grondverbeteraar toe. Dit zorgt ervoor dat de Beuken sneller aanslaan en er minder uitvalkans is. Op zwaardere en/of kleigrond adviseren wij om DCM Vivimus  toe te voegen. Dit maakt de grond luchtiger en zo kunnen de wortels zuurstof halen.
 • Na het aanplanten kunt u de sleuf dicht scheppen en wat aanstampen. Geef de Beukenhaag direct wat water.

Alternatieven voor een beukenhaag

Mocht u geïnteresseerd zijn in beschikbare alternatieven voor de beukenhaag of haagbeuk, check dan de volgende haagplanten: Japanse hulst, taxus baccata, laurier rotundifolia, glansmispel red robin, Japanse lariks, laurier caucasica, Japanese bottelroos, sneeuwbes magic berry, griselinia littoralis, Portugese laurier, Californische cipres, leylandii conifeer, Japanse broodboom, Otto Luyken (laurierkers), bittere wilg, chinees klokje, ribes king Edward VII, gewone sering