vragen? 0344 22 81 00

Beukenhaag kopen

Momenteel is de beukenhaag een bekend beeld langs de straten. Beukenhagen en haagbeuken zijn iets verschillend van elkaar. De beukenhagen van de Fagus soorten houden hun blad vast de winter door. De Haagbeuk Carpinus betulus laat een deel van zijn blad al los gedurende de winter. Prachtige frisse hagen met groen of rood blad.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

 

Beukenhaag kopen:

Beukenhagen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, dit mede dankzij het bladbehoud in de winter. De beukenhaag planten worden gebruikt voor het maken van een haag. Beuken zijn misschien wel de oudste planten om hagen van te maken.

U kunt verschillende Beukenhagen bestellen en laten bezorgen zoals de Groene beukenhaag: Fagus sylvatica en de Rode beukenhaag: Fagus sylvatica 'Atropurpurea'. Deze 2 soorten zijn bladhoudend in de winter. Ook is de Haagbeuk: Carpinus betulus zeer geschikt voor een haag. Deze haagbeuk is wel bladverliezend.

 

                                    

                         Beukenhaag                     Rode Beukenhaag             Haagbeuk in de herfst

 

Eigenschappen Beukenhaag:

  • Goed te snoeien. (1 á 2 keer per jaar)
  • Kan het hele jaar gepland worden!
  • Zijn vrijwel ziektevrij.
  • Zeer winterhard.


Plantadvies Beukenhaag:

  • U bepaalt eerst hoeveel beuken u wilt aanplanten. Kiest u voor een enkele haag, welke makkelijk smal te houden is of toch liever een bredere haag (dubbel). Bij een enkele haag heeft u 4-5 beuken per strekkende meter nodig. Bij een dubbele haag heeft u 7-9 beuken per strekkende meter nodig.
  • Na levering adviseren wij om de beuken binnen 2-3 dagen in de grond te plaatsen. Laat  de wortels van de beuken niet uitdrogen. Onze beuken worden geleverd in een zwarte zak. Laat deze om de wortels zitten tot u ze gaat planten. Zo zijn de wortels goed beschermd.
  • Dompel de wortels voor u gaat planten nooit onder in water. Dit omdat de aanwezige schimmels op de wortels dan worden afgespoeld. U mag de wortels wel iets nat sproeien.
  • De gleuf waar de beuken in aangeplant moeten worden heeft een breedte van minimaal 30cm diep en 20cm breed. Is de grond onder in sleuf erg hard, maak hem dan losser. Zo blijft er onder de wortels van de beuken geen water staan en is de grond goed luchtig ivm herwortelen van de beuken.
  • Voeg DCM Vivimus grondverbeteraar toe. Dit zorgt ervoor dat de beuken sneller aanslaan en er minder uitvalkans is. Op zwaardere en/of kleigrond adviseren wij om DCM Vivimus zeker toe te voegen. Dit maakt de grond luchtiger. De wortels hebben nl. zuurstof nodig.
  • Plant de beukenhaag net zo diep als op de kwekerij. Na het aanplanten kunt u de sleuf dicht scheppen en evt. wat aanstampen. Geeft direct nog water aan de planten.

 

       

 

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over online Beukenhagen bestellen, aanbiedingen en andere opties. In onze Beukenhaag webshop zijn verschillende Beukenhagen te koop.

Bomenenzo

Beste klant, i.v.m. einde plantseizoen, zijn veel producten niet meer leverbaar vanuit de volle grond. In mei/juni zijn diverse bomen weer leverbaar. Deze zijn dan bestelbaar via onze shop.