Kant en klaarhaag Carpinus Betulus

Carpinus Betulus

v.a.: € 155,00

Formaat
Hoogte 80cm, Breedte 100cm
November 2021
€ 155,00
Hoogte 120cm, Breedte 100cm
November 2021
€ 167,50
Hoogte 150cm, Breedte 100cm
November 2021
€ 175,00
Hoogte 200cm, Breedte 100cm
November 2021
€ 180,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Carpinus Betulus staat beter bekend als de haagbeuk. Deze beuk groeit op alle bodems en heeft weinig onderhoud nodig. Het blad van de Betulus wordt in de herfst donkergeel tot bruin en blijft voor een deel hangen tot het voorjaar. Wanneer er dan nieuw blad aan komt valt het oude er helemaal af. Voor een volle kant en klaar haag kunt u het best de haag twee maal per jaar snoeien. Bij voorkeur eind Mei en eind Augustus. 

Elke bak is 106 cm lang en 40 cm breed.

Onze voordelen:

De Carpinus Betulus Beukenhaag heeft veel weg van de Fagus Sylvatica, echter heeft de Carpinus Betulus bladeren met een grilligere oppervlakte. De herfst kleur van de Caprinus Betulus is donker geel. In de winter maanden vallen de meeste bladeren uit maar zullen er ook veel bladeren blijven hangen die pas uitvallen tijdens de opkomst van de jonge bladeren in het vroege voorjaar. Deze haagbeuk kan geplant worden op vrijwel alle grondsoorten en vergt weinig onderhoud. De haagbeuk is goed bestand tegen wisselende waterstanden en kan erg goed op een grond met veel klei groeien. De kant en klare Carpinus Betulus Beukenhaag heeft een afmeting van 120 (l), 25 (h), 25(b). De afmeting van de onderzijde incl. bak is 106cm (l) en 40 cm (b). Zonder bak is de afmeting van de onderzijde 96 cm (l) bij 40 cm (b). De bak is makkelijk af te breken en zo kan uw winterharde Beukenhaag direct verder groeien in uw eigen tuin! Bevestigingsclips om onderlinge schermen te verbinden worden standaard meegeleverd. De haag is al compact begroei zodat u gelijk een volgroeide haag heeft.

Lees meer
De kant en klare haagbeuk kunt u het best twee keer in het jaar snoeien. Hierdoor kunt u een bepaalde vorm en hoogte behouden maar ook zorgt u hiermee voor een dichtere groei en een langer behoudt van het blad in de wintermaanden. De beste tijd om te snoeien zijn de maanden april en september. Na het snoeien van de haag kunt u de plant bemesten om de haagbeuk zo te voorzien van de juiste voedingstoffen.
Lees meer
De Carpinus Betulus Beukenhaag is erg zelfstandig en heeft over het algemeen weinig hulp nodig om goed te kunnen groeien. De eerste twee jaar na het aanplanten van de Carpinus is het wel raadzaam om, wanneer het niet (genoeg) geregend heeft, de plant één keer per week van water te voorzien. Tijdens vorst dient u geen water te geven. Wanneer het langdurig droog en warm is, is het altijd raadzaam om twee of drie keer per week water te geven.
Lees meer
De Carpinus Betulus Beukenhaag kan het hele jaar door geplant worden, behalve tijdens vorst. De beste tijd om de kant en klare beukenhaag te planten is in de periode van november tot en met maart. De Carpinus Betulus Beukenhaag staat het liefst in de volle zon of half zon. De beukenhaag gedijt goed op elke grondsoort. 1. Graaf een gat dat ongeveer 10 centimeter breder en dieper is dan de bak om de kluit van de plant. 2. Zet de Carpinus Betulus beukenhaag in het aanplantgat. De kluit moet gemakkelijk in de grond kunnen zonder te beschadigen. Graaf het gat groter wanneer dit niet het geval is. 3. Meng de uitgegraven grond met een halve zaak aanplant grond. Vul het aanplantgat hier mee aan. 4. Druk de grond goed aan het geeft voldoende water na het aanplanten. 5. Om doorloop en scheefgroeien te voorkomen kunt u palen en draad gebruiken om de plant aan te binden.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kant en klaarhaag Carpinus Betulus
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wat heb ik nodig om deze haag te planten?

Voor het aanplanten van een kant en klaarhaag heeft u de volgende producten nodig:

Is de kant en klaar haag hedera in diverse maten te koop cq hoogte en breedte ?

Er zijn 2 verschillende breedte maten leverbaar van kant en klaarhagen. De hagen van leverancier Quickhedge zijn 100cm breed. De overige hagen zijn 120cm breed.

De verschillende hoogten staan aangegeven bij het product. De meeste hagen zijn standaard 180cm hoog, maar sommige zijn zowel lager, als hoger leverbaar.

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!