Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Oude Fruitbomen
vragen? 0344 22 81 00

Oude Fruitbomen kopen direct van onze kwekerij

De oude fruitbomen in ons assortiment zijn jarenlang gebruikt in de fruitteelt en zijn zelfbestuivend. Bij Bomenenzo.nl vindt u onder andere de oude perenboom en de oude appelbomen. Het grote voordeel van deze bomen is dat ze al vrucht geven en jaarlijks zijn gesnoeid. De bomen zijn inmiddels te groot geworden. Plaats een oude fruitboom in uw tuin en u plukt er letterlijk de vruchten van in het najaar. Wat dacht u van een heerlijke appeltaart gemaakt van appels uit uw eigen tuin?

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Oude fruitbomen kopen:

De prachtige oude fruitbomen die wij in ons assortiment hebben zijn opgegroeid bij verschillende fruittelers in de Betuwe. De bomen zijn gemiddeld 15 tot 20 jaar oud en zijn direct leverbaar. Deze fruitbomen hebben er al heel wat jaren trouwe dienst opzitten. De oude fruitbomen zijn direct vruchtdragend en geven uw tuin een prachtige en karakteristieke uitstraling. Deze oude fruitbomen zijn erg onderhoudsvriendelijk en ook zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. De volgende bomen kunt u kopen en laten bezorgen: Pyrus Conference en Malus d. Elstar.

Oude fruitbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste oude fruitbomen kopen doet u online makkelijk en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons bent u verzekerd van een veilige betaling en kunt u uit mooie soorten oude fruitbomen kiezen. Als u de oude fruitbomen liever eerst bekijkt, bent u van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden. De oude fruitbomen in ons assortiment zijn direct leverbaar. Naast de oude fruitbomen verkopen wij ook diverse soorten vaste plant, verschillende tuin planten, bomen en heesters.

Oude fruitbomen verzorgen:

De prachtige oude fruitbomen in ons assortiment, zoals de perenboom Doyenne en perenboom Conference, zijn allen zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat en erg onderhoudsvriendelijk. Zo zijn de oude fruitbomen zelfbestuivend en zijn ze niet gevoelig voor nachtvorst. Sommige bomen moeten na de snoei worden bemest. Bij elke oude fruitboom staat de verzorging aangegeven die nodig is. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen over de juiste verzorging van een bepaalde soort fruitboom.

Oude fruitbomen snoeien:

Het snoeien verschilt per soort oude fruitboom. Zo moet de Oude Druivenstruik gesnoeid worden in januari of februari bij droog en vorstvrij weer. Knip dan terug op 3-4 knoppen. In het algemeen geldt voor oude fruitbomen dat een verjonging snoei jaarlijks nodig is. U snoeit dan alle dode en zieke takken weg, zodat de takken weer kunnen groeien. Wel is het van belang dat het snoeien voorzichtig gebeurt. Snoei nooit meer dan 20 procent van de kruin weg.

Oude fruitbomen planten:

De prachtige oude fruitbomen kunnen tegen een stootje en de meeste bomen kunnen het hele jaar door geplant worden, mits het niet vriest en de grond niet te nat is. Daarnaast houden de meeste fruitbomen van een zonnige plaats. Voor een optimale hergroei in uw tuin kunt u het beste boompalen en boomband gebruiken. Bij hoogstam fruitbomen houdt u palen aan van 220 centimeter en bij halfstam boompalen van 150 centimeter hoog. Zorg voor voldoende ruimte rondom de boom en let ook op de perceelgrens. Zo voorkomt u dat de boom een stuk over de tuin van de buren heen groeit. Bij het in de tuin planten graaft u een gat van circa 2 keer de omvang van de kluit. De mooiste oude fruitbomen kopen doet u bij kwekerij Bomenenzo.nl.

Een greep uit de oude fruitbomen te koop bij Bomenenzo.nl:

  • Oude Perenboom Pyrus c. Conference: De Conference is een bekende, sappige geel/groene peer met een langwerpige vorm. De pluktijd voor de peren is in september. De Perenboom Conference krijgt grote witte bloesem. De Conference peer is het in Nederland meest geteelde ras.
  • Oude Appelboom ‘Goudreinet’: De Rode Boskoop, oftewel de Goudreinet appel, heeft een ruwe schil en is erg geschikt voor de appeltaart. Deze oude fruitboom is niet zelfbestuivend.
  • Oude Druivenstruik: Deze bomen komen uit wijngaarden in het zuiden van Europa en zijn meer dan 40 jaar oud. De druiven zijn zelfbestuivend en u kunt ze in een grote pot plaatsen of in de volle grond. De bloempjes die in juni verschijnen geuren heerlijk.
  • Oude Perenboom ‘Gieser Wildeman’: De Gieser Wildeman is een bekende stoofpeer. Deze peer is klein, bruingeel van kleur en kan vanaf eind september worden geplukt. In de eerste weken van april verschijnt de witte bloesem aan de oude perenboom Gieser Wildeman.
  • Oude Perenboom ‘Triumph de Vienne’: De peren die aan de Triump de Vienne groeien zijn grote handperen. Vanaf half augustus zijn deze plukrijp. In het voorjaar groeit er witte bloesem aan deze oude perenboom.
  • Oude Perenboom ‘Doyenne du Comice’: De Doyenne du Comice is een geel/bruine saprijke zoete handpeer. De peer is aromatisch met een zoete geur en tere schil. De Doyenne du Comice is na de Conference het in Nederland meeste geteelde ras.