Oude Fruitbomen
Geniet het eerstvolgende najaar al van heerlijke, zelfgeplukte vruchten.

De oude fruitbomen in ons assortiment zijn jarenlang gebruikt in de fruitteelt en zijn zelfbestuivend. Bij Bomenenzo.nl vind je onder andere de oude perenboom en de oude appelbomen. Het grote voordeel van deze bomen is dat ze al vrucht geven en jaarlijks zijn gesnoeid. De bomen zijn inmiddels groot geworden. Plaats een oude fruitboom in jouw tuin en je plukt er letterlijk de vruchten van in het najaar. Wat dacht je van een heerlijke appeltaart gemaakt van appels uit je eigen tuin?

Oude Fruitbomen

Van hoog naar laag sorteren

Oude Fruitbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Oude fruitbomen kopen:

De prachtige oude fruitbomen die wij in ons assortiment hebben zijn opgegroeid bij verschillende fruittelers in de Betuwe. De bomen zijn gemiddeld 15 tot 20 jaar oud en zijn direct leverbaar. Deze fruitbomen hebben er al heel wat jaren trouwe dienst opzitten. De oude fruitbomen zijn direct vruchtdragend en geven je tuin een prachtige en karakteristieke uitstraling. Deze oude fruitbomen zijn erg onderhoudsvriendelijk en ook zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. De volgende bomen kun je kopen en laten bezorgen: Pyrus Conference en Malus d. Elstar.

 

Oude fruitbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste oude fruitbomen kopen doe je online makkelijk en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons ben je verzekerd van een veilige betaling en kun je uit mooie soorten oude fruitbomen kiezen. Als je de oude fruitbomen liever eerst bekijkt, ben je van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden. De oude fruitbomen in ons assortiment zijn direct leverbaar. Naast de oude fruitbomen verkopen wij ook diverse soorten vaste planten, verschillende tuin planten, bomen en heesters.

 

Oude fruitbomen verzorgen:

De prachtige oude fruitbomen in ons assortiment, zoals de perenboom Doyenne en perenboom Conference, zijn allen zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat en erg onderhoudsvriendelijk. Zo zijn de oude fruitbomen zelfbestuivend en zijn ze niet gevoelig voor nachtvorst. Sommige bomen moeten na de snoei worden bemest. Bij elke oude fruitboom staat de verzorging aangegeven die nodig is. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen over de juiste verzorging van een bepaalde soort fruitboom.

 

Oude fruitbomen snoeien:

Het snoeien verschilt per soort oude fruitboom. Zo moet de Oude Druivenstruik gesnoeid worden in januari of februari bij droog en vorstvrij weer. Knip dan terug op 3-4 knoppen. In het algemeen geldt voor oude fruitbomen dat een verjonging snoei jaarlijks nodig is. Je snoeit dan alle dode en zieke takken weg, zodat de takken weer kunnen groeien. Wel is het van belang dat het snoeien voorzichtig gebeurt. Snoei nooit meer dan 20 procent van de kruin weg.

 

Oude fruitbomen planten:

De prachtige oude fruitbomen kunnen tegen een stootje en de meeste bomen kunnen het hele jaar door geplant worden, mits het niet vriest en de grond niet te nat is. Daarnaast houden de meeste fruitbomen van een zonnige plaats. Voor een optimale hergroei in uw tuin kun je het beste boompalen en boomband gebruiken. Bij hoogstam fruitbomen houd je palen aan van 200 centimeter en bij halfstam boompalen van 150 centimeter hoog. Zorg voor voldoende ruimte rondom de boom en let ook op de perceelgrens. Zo voorkom je dat de boom een stuk over de tuin van de buren heen groeit. Bij het in de tuin planten graaf je een gat van circa 2 keer de omvang van de kluit. De mooiste oude fruitbomen koop je bij kwekerij Bomenenzo.nl.

 

Een greep uit de oude fruitbomen te koop bij Bomenenzo.nl:

  • Oude Perenboom Pyrus c. Conference: De Conference is een bekende, sappige geel/groene peer met een langwerpige vorm. De pluktijd voor de peren is in september. De Perenboom Conference krijgt grote witte bloesem. De Conference peer is het in Nederland meest geteelde ras.
  • Oude Appelboom ‘Goudreinet’: De Rode Boskoop, oftewel de Goudreinet appel, heeft een ruwe schil en is erg geschikt voor de appeltaart. Deze oude fruitboom is niet zelfbestuivend.
  • Oude Druivenstruik: Deze bomen komen uit wijngaarden in het zuiden van Europa en zijn meer dan 40 jaar oud. De druiven zijn zelfbestuivend en u kunt ze in een grote pot plaatsen of in de volle grond. De bloempjes die in juni verschijnen geuren heerlijk.
  • Oude Perenboom ‘Gieser Wildeman’: De Gieser Wildeman is een bekende stoofpeer. Deze peer is klein, bruingeel van kleur en kan vanaf eind september worden geplukt. In de eerste weken van april verschijnt de witte bloesem aan de oude perenboom Gieser Wildeman.
  • Oude Perenboom ‘Triumph de Vienne’: De peren die aan de Triump de Vienne groeien zijn grote handperen. Vanaf half augustus zijn deze plukrijp. In het voorjaar groeit er witte bloesem aan deze oude perenboom.
  • Oude Perenboom ‘Doyenne du Comice’: De Doyenne du Comice is een geel/bruine saprijke zoete handpeer. De peer is aromatisch met een zoete geur en tere schil. De Doyenne du Comice is na de Conference het in Nederland meeste geteelde ras.
Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00