Oude appelboom 'Goudreinet'

Oude Malus domestica ´Goudreinet´

v.a.: € 150,00

Formaat
Afmeting Laagstam 15 jaar, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte 250-300cm
€ 150,00
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rode Boskoop klinkt u vast niet bekend in de oren. Deze appel draagt nog een naam. Goudreinet. Een overduidelijk bekende appel! De Goudreinet appel heeft een ruwe schil. Daarom is hij zo geschikt voor de appeltaart want de smaak van de Rode Boskoop maakt uw taart pico bello af. De appelboom is niet zelfbestuivend. Bestuiver van de Rode Boskoop (Goudreinet) is James Grieve, Gravensteiner

Onze voordelen:

Bestuivers

Eigenschappen Oude appelboom Goudreinet:

  • Standplaats: Zon
  • Winterhard: Ja
  • Groenblijvend: Nee
Lees meer
Snoei de Rode Boskoop twee keer per jaar; in de late winter en in de zomer. In de winter snoeit u de zieke-, dode- of verkeerd geplaatste takken. Zaag de takken glad af en laat geen stompjes achter. Kort de gesteltakken met een derde in. Tijdens de zomersnoei richt u zich tot het waterlot en de eenjarige scheuten. Snoei deze verticaal groeiende scheuten (waterlot) zo dicht mogelijk bij de stam af. De lange eenjarige scheuten snoeit u terug tot vijf ogen, de korte scheuten laat u gewoon zitten. Om de groei te remmen kunt u eventueel wat takken buigen. Bemest twee keer in het jaar de boom zodat hij de benodigde voedingstoffen krijgt.
Lees meer
De eerste periode na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Geef water wanneer het een week zo goed als droog is. Tijdens vorst perioden geeft u echter geen water. Wanneer het zowel droog als warm is geeft u twee tot drie keer per week water. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige warme en droge periodes.
Lees meer
Plaats de Rode Boskoop appelboom op een zonnige/ halfschaduw standplaats in een niet te natte bodem. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de boom zit dient u deze niet te verwijderen. Doet u dit wel dan kunnen de wortels beschadigen en vervalt uw hergroeigarantie. Tijdens het aanplanten is het raadzaam om gebruik te maken van Vivimus fruit. Deze organische bodemverbeteraar kunt u mengen met de uitgegraven grond waarmee u later het aanplantgat opvult. Hierdoor krijgt uw appelboom een extra steuntje in de rug om goed te kunnen groeien.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude appelboom 'Goudreinet'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!