Heesters
vragen? 0344 22 81 00

Heesters online kopen

Heesters zijn er in zeer veel vormen. Onder heesters verstaan wij planten die direct boven, of al onder de grond vertakken. Hierdoor heeft het meerdere stammen en is het geen boom. Veel heesters zijn laagblijvend en kunt u ook kopen voor in de kleinere tuinen. Bekende heesters zijn Ceanothus, Kardinaalsmuts, Rododendron en de Viburnum.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Heester kopen:

Onder Heesters vallen alle haagplanten en struiken. De Heester heeft geen duidelijke stam en groeien met veel hout. Heesters staan vrijwel in elke tuin. Een Heester is makkelijk in onderhoud. De Heester is ook bijzonder geschikt voor de kleinere tuin. De meeste Heesters geven net wat vulling maar blijven redelijk klein en zijn goed te snoeien. Er zijn Heesters die veel bloemen geven of in het najaar kleurrijke bessen. Een Heester is dus een echt aanwinst voor uw tuin.

Eigenschappen Heester:

  • Veel verschillende soorten
  • Vaak winterhard
  • Groenblijvend en bladverliezend
  • Makkelijk in onderhoud

Verzorgen van de Heester:

In het algemeen vraag de Heester weinig verzorging. Regelmatig wat bemesting en bij zeer veel droogte wat water.

Heester snoeien:

De Heester is een goede groeier.Daarom maakt het bij de meeste Heesters niet uit hoe vaak u snoeit. De Heester zal terug blijven groeien.

Heester planten:

Wanneer u Heesters in uw tuin gaat planten is het mogelijk om het gehele jaar iets bloeiends in uw tuin te hebben staan. De Heesters hebben namelijk allemaal een andere bloeitijd. De meeste Heesters zijn niet kieskeurig als het gaat om de standplaats. Er zijn Heesters die graag in de zon staan maar ook zijn er soorten die liever in de schaduw staan. Wat belangrijk is voor de Heester is de grond waarin de Heester word geplant genoeg voeding heeft. Daarom is het goed om de Heester na het planten wat mest te geven. Geef de Heester wat compost, vivimus of universele meststof.