Heesters
Laagblijvende kanjers in alle kleuren van de regenboog.
Een heester is de perfecte onderhoudsarme plant om je border of een ander stukje in de tuin structuur en kleur te geven. Onder heesters verstaan we planten die direct boven of al onder de grond vertakken, waardoor ze meerdere stammen hebben. Veel heesters zijn laagblijvend en daardoor ook geschikt voor kleine tuinen. Bij Bomenenzo kun je terecht voor diverse soorten, van bladverliezende tot groenblijvende heesters en elegante tot opvallende bloeiers. Laat je inspireren en vind de juiste sfeermaker voor jouw zonnige of schaduwrijke tuin.

Heesters

Van hoog naar laag sorteren

Heesters

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Heester kopen

Onder heesters vallen alle haagplanten en struiken planten. De heester heeft geen duidelijke stam en groeit met veel hout. Heesters staan vrijwel in elke tuin en je kunt ook heesters als haag gebruiken. Een heester en struik is makkelijk in onderhoud en is ook bijzonder geschikt voor kleine tuinen. Heesters snoeien kun je zo vaak doen als je zelf wil. Sommige soorten geven de voorkeur aan zure grond en andere aan kalkrijke grond. De meeste heesters geven net wat vulling en zijn verkrijgbaar in verschillend soorten en maten, maar blijven wel redelijk klein en zijn goed te snoeien. Er zijn bloeiende heesters die veel bloemen geven of in het najaar kleurrijke bessen. Daarnaast zijn ze vaak winterhard en blijven ze groen in de winter. Ook zijn er soorten heesters voor een plek in de volle zon en nieuwe struiken voor vlinders. Hiermee worden de mooiste insecten aangetrokken. Een heester of struik kopen kan bij ons en is dus een echte aanwinst voor je tuin. Struiken en heesters online kopen doe je bij Bomenenzo.nl, zoals bloeiende heesters, bladhoudende heesters, groenblijvende heesters en bladverliezende heesters.

Heester kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste heester kopen en struik kopen doe je eenvoudig bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons vindt je diverse soorten bladhoudende heesters, groenblijvende heesters en bladverliezende heesters, waaronder de Kornoelje Cornus, Hedera Helix, de Japanse Kardinaalshoed, Geranium Magnificum, de Amerikaanse Sering en de Japanse Hulst Convexa Bol. Daarnaast koop je bij Bomenenzo.nl diverse soorten vaste plant, Japanse Esdoorns, Magnolia Susan, Wisteria Sinensis, de Tamme Kastanje, Photinia Red Robin, Hydrangea Paniculata, Kamperfoelie Lonicera, Liriope Muscari, bijen en nectarplanten, de groenblijvende struik, Berberis Frikantii Telstar, struiken voor vlinders, Buxus Sempervirens, groenblijvende bomen, oude fruitbomen, bladverliezende hagen, Blauwe Regen, bloeiende hagen, Hydrangea Arborescens, groenblijvende hagen, exotische planten, planten op stam en groenblijvende planten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Heester verzorgen

In het algemeen vraagt de heester of struik weinig verzorging. Je kunt regelmatig wat bemesting geven en bij zeer veel droogte wat water. Op die manier geniet je het langst van de prachtige heester.

Heester snoeien

De heester is een goede groeier. Daarom maakt het bij de meeste heesters snoeien niet uit hoe vaak je dit doet. De heester zal terug blijven groeien. Je kunt bij de verschillende heesters soorten vinden op welke manier je het beste kunt snoeien.

Heester planten

Bij het heesters planten in je tuin is het mogelijk om het gehele jaar iets bloeiends in je tuin te hebben staan. De bloeiende heesters hebben namelijk allemaal een andere bloeitijd. De meeste struiken en heesters zijn niet kieskeurig als het gaat om de standplaats. Er zijn soorten heesters die graag in de volle zon staan, maar ook bestaan er soorten en maten die liever een plekje in de schaduw hebben. De meeste bloeiende heesters staan graag in kalkrijke grond of juist in zure grond. Het is belangrijk dat de grond waarin het nieuwe struiken planten gedaan wordt, genoeg voeding heeft. Daarom is het goed om de heester of struik na het planten wat mest te geven. Geef wat compost, vivimus of universele meststof. Je kunt de heesters solitair planten of in een groepje.  

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00