Vlinderstruik White Profusion

Buddleja davidii 'White Profusion'

v.a.: € 6,50

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 6,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Deze vlinderstruik heeft donkergroen blad, lange stevige aren met witte bloemen. De White Profusion is middelgroot en rijk bloeiend.

Onze voordelen:

Vlinderstruik Buddleja davidii ‘White Profusion’ is een sierlijke aanwinst voor de tuin door de lange bloei van witte pluimen in de zomer en nazomer (juni tot en met september). De lange, stevige aren zijn bezaaid met talloze heerlijk geurende bloemen, die vanwege de nectar een grote trekpleister zijn voor vlinders en andere insecten. De witbloeiende Buddleja davidii ‘White Profusion’ geeft je tuin dus niet alleen een elegante uitstraling, maar is ook goed voor de biodiversiteit. Verder zijn de ovaal- tot lancetvormige, grijsgroene bladeren kenmerkend, die grotendeels in de winter loslaten. De Vlinderstruik ‘White Profusion’ is wel goed winterhard en daarnaast ook weinig veeleisend en makkelijk te verzorgen. Wel staat de zonaanbidder graag in de zon in een goed doorlatende bodem. De Buddleja davidii ‘White Profusion’ is een middelgrote, opgaand groeiende struik, die 2 tot 2,5 meter hoog wordt, en perfect is voor aanplanting in de border als solitair of in groepen. 

 

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Juli- Augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Hoogte: 2 - 2.5 m
Lees meer

Behalve dat de Buddleja davidii ‘White Profusion’ een prachtige verschijning is die voor veel leven in de tuin zorgt, is het ook een makkelijk te verzorgen tuinplant. De Vlinderstruik bloeit op éénjarig hout en snoei je het best in het voorjaar, na de vorst, flink terug tot 30 à 50 cm boven de grond. Het snoeien van dit type plant is belangrijk om in hetzelfde jaar van een mooie bloei met grote aren te genieten. In de zomer bereikt de middelgrote struik opnieuw zijn hoogte van 200 cm. Door uitgebloeide bloemen weg te knippen in de bloeiperiode, stimuleer je de groei van nieuwe knoppen en geniet je hopelijk nog langer van de zuiverwitte aren. De Buddleja davidii ‘White Profusion’ is verder een goed winterharde struik, die ook bestand is tegen droogte, waardoor je je niet snel zorgen hoeft te maken om deze topper.

 

Lees meer

Heb je de Vlinderstruik aangeplant? Geef de jonge plant in het begin voldoende water om goed te kunnen wortelen en groeien. Eenmaal gesetteld, hoef je de bloeiende struik alleen nog water te geven tijdens warme en droge periodes. De Buddleja davidii ‘White Profusion’ geeft de voorkeur aan wat drogere en goed doorlatende bodem. De tuinplant houdt niet van natte grond en daarom moet overtollig water gemakkelijk af kunnen voeren.

 

Lees meer

De zonaanbiddende Vlinderstruik is een mooie aanwinst voor in de border en kan zowel solitair als in groepen geplant worden. Je combineert de tuinplant makkelijk met andere bloeiende vaste planten. Vaak wordt de Buddleja davidii ‘White Profusion’ toegepast als accentplant in grotere tuinen en plantsoenen. De Vlinderstruik verlangt naar een zonnige standplaats en een wat drogere, goed doorlatende bodem. Door gebruik te maken van aanplantgrond ben je verzekerd van een voedzame en luchtige bodem voor een goede start. Overtollig water moet gemakkelijk weg kunnen, gezien de Buddleja davidii niet van een te natte bodem houdt. Deze tuinplant stelt geen specifieke eisen qua grondsoort, maar houdt wel van kalkrijke grond. Aanplanting van de Vlinderstruik kan het hele jaar, zolang het niet vriest. Geef de jonge plant(en) na het aanplanten voldoende water om goed te kunnen gaan wortelen en groeien.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik White Profusion
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!