Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Lage Hagen
vragen? 0344 22 81 00

Lage Hagen kopen. Groot assortiment

Een haagje in uw tuin zorgt voor veel sfeer en is decoratief. Daarnaast kan het haagje ook de nodige privacy bieden als tuinafscheiding of u kunt er bijvoorbeeld twee terrassen mee scheiden. Hoe dan ook: een haagje is een goede keus voor in elke tuin, klein of groot.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Lage Hagen kopen:

De mooiste haagjes koopt u makkelijk en snel online bij Kwekerij Bomenenzo.nl. Er zijn verschillende haagjes te koop, maar allemaal onderscheiden zij zich door de prachtige groene kleur en de volle begroeiing. Sommige haagjes zijn heel het jaar groenblijvend en zorgen dus ook in de winter voor een prachtige kleurrijke tuin.

Neemt u eens een kijkje bij de verschillende haagjes. Zo vindt u bij ons de Buxus, Kamperfoelie, Ilex en de kleine Taxus Baccata.  

Lage Hagen verzorgen:

Elk haagje is weer verschillend en behoeft dan ook een andere verzorging. Hieronder vindt u per haagsoort de juiste verzorgingstips, zodat u verzekerd bent van een mooie bloeiende haag in uw tuin.

Buxus

De Buxus is alom bekend en staat in veel tuinen. Door de Buxus haag een plek te geven op een vruchtbare en goed doorlatende bodem, blijft de kwaliteit optimaal. Een Buxus kan, vooral in warme periodes, snel uitdrogen. Het is dus van belang om voor voldoende water te zorgen. Daarnaast is af en toe bemesten nodig voor een mooie en gezonde Buxus. Haal het onkruid rondom de Buxus regelmatig weg, zodat het haagje genoeg voedingsstoffen uit de grond kan opnemen. 

Let op: houd u rekening met de buxusmot. Dit beestje houdt zich schuil in de Buxus en kan de plant kaalvreten. Zoek diep in de plant naar rupsen of spinsels en haal aangetaste takken weg. Als de Buxus al erg is aangetast, kunt u de haag het beste zo laag mogelijk knippen. Gebruik milieuvriendelijke alternatieven voor gif, zoals feromonen of aaltjes, om de buxusmot tegen te gaan.

 Kamperfoelie

De kamperfoelie is een geschikte plant om lage haagjes mee te creëren, bijvoorbeeld langs een looppad of tussen twee terrassen in. De verzorging van de kamperfoelie is makkelijk. Zo kunt u het haagje op elke plek planten. De kamperfoelie houdt van een zonnige plek, maar ook van halfschaduw en schaduw. Op een schaduwrijke plek zal de plant wel minder dicht groeien. Ook de bodemsoort maakt voor deze haag niet uit: alle soorten zijn goed. Geef de kamperfoelie wat mest in het voorjaar, zodat het haagje optimaal kan groeien.

Ilex

De Ilex geeft uw tuin een prachtige uitstraling en is sterk en gezond. Daarom behoeft de Ilex niet veel verzorging. Dit haagje prefereert een plek in een luchtige en goed doorlatende bodem. Door de grond in het voorjaar te voorzien van wat mest, zal de Ilex optimaal kunnen groeien.

Kleine Taxus Baccata

De kleine Taxus Baccata is een prachtige wintergroene haag en vormt een mooie afscheiding in uw tuin. Omdat de Taxus Baccata niet snel groeit, behoeft deze haagplant niet veel verzorging. De Taxus Baccata houdt niet van natte voeten, zorgt u dus voor goed doorlatende grond.

Lage Hagen snoeien:

Voor de meeste haagjes geldt dat u zelf bepaalt hoe vaak u snoeit. Wilt u een strakke haag, snoei dan meerdere keren per jaar. Als u een wat minder strak exemplaar mooier vindt, voldoet één à twee keer paar jaar snoeien. 

Buxus

De Buxus haag kan het gehele jaar gesnoeid worden, behalve als er een felle zon schijnt of als het vriest. De optimale tijd om te snoeien is in mei en september. Door te snoeien bepaalt u zelf hoe hoog en breed de Buxus groeit.

Kamperfoelie

De kamperfoelie groeit niet zo snel en blijft vrij laag bij de grond (20 tot 35 centimeter). Daarom hoeft de haag niet vaak gesnoeid te worden. Eén keer per jaar snoeien is voldoende, bij voorkeur in de maand maart. In de bloeimaanden mei en juni verschijnen er kleine, onopvallende witte bloemetjes tussen de bladeren. Daarna komen er rode besjes tevoorschijn waar vogels dol op zijn. Let op: deze besjes zijn giftig voor de mens.

Ilex

Door de Ilex regelmatig te snoeien, minimaal twee keer per jaar, wordt de dichte groei gestimuleerd. De beste tijd om te snoeien is in de maanden mei tot en met september. Het liefst wordt dit haagje gesnoeid als het bewolkt is, zodat verbranding van het blad voorkomen wordt.  De bloeimaanden van de Ilex zijn in mei en juni. In deze twee maanden verschijnen er onopvallende, witte bloemetjes. In het najaar komen er zwarte besjes tevoorschijn.

Kleine Taxus Baccata

De kleine Taxus Baccata heeft een vrij langzame groei (10 centimeter per jaar) en hoeft daarom niet vaak gesnoeid te worden. Door twee keer per jaar te snoeien blijft de haag mooi en strak. De beste periode om dit te doen is na de vorst in april en in september. De bloeimaanden van de kleine Taxus Baccata zijn in april en mei. In deze periode komen er onopvallende bloemetjes tevoorschijn en in september verschijnen er rode besjes. Let op: deze zijn giftig voor de mens.

Lage haag planten:

Haagjes kunnen in alle soorten tuinen geplant worden. Of er in uw tuin nu veel zon schijnt of juist niet, haagjes groeien eigenlijk op alle standplaatsen goed.

Buxus

De Buxus houdt het meest van een standplaats in de zon of in de halfschaduw. Een plek met vruchtbare en goed doorlatende grond is een geschikte plek om de Buxus haag te planten. Het aanplanten kan in principe het hele jaar gedaan worden, behalve bij strenge vorst. Voeg wat mest toe na het planten voor een voedingsrijke bodem. Zo blijft de Buxus mooi en gezond. Ook kunt u meteen water geven en dit de eerste periode blijven doen voor een optimale groei. De ideale plantafstand bedraagt gemiddeld 7 plantjes per m2

Kamperfoelie

De kamperfoelie wordt vaak gebruikt in borders, zodat de bodem mooi bedekt is. De kamperfoelie kan op verschillende standplaatsen geplant worden: in de zon, in halfschaduw of op een schaduwrijke plek. Als u kiest voor schaduw zal de kamperfoelie wel minder dicht groeien dan op een plaats in de zon. De haagplant kan niet goed tegen veel wind. Plant de kamperfoelie het liefst dus op een beschutte plek. De ideale plantafstand is 9 tot 12 plantjes per m2

Ilex

De Ilex houdt van diverse standplaatsen. Zo kunt u dit haagje planten in de zon, halfschaduw of op een schaduwrijke plek. Houdt de plaats waar u de Ilex plant licht vochtig voor een optimale groei. Voordat u de Ilex gaat planten kunt u het beste eerst het onkruid verwijderen. Plaats de haagplant in een lange geul en zorgt dat de plant mooi rechtop wordt geplant.

Kleine Taxus Baccata

De Kleine Taxus Baccata kan op verschillende plekken geplant worden, maar houdt het meest van een plek in halfschaduw. Plant het haagje in een goed doorlatende en humusrijke grond. Door na het planten voor langere tijd voldoende water te geven, stimuleert u de groei van de Taxus Baccata. Zorg voor een ruime geul en verdeel ongeveer drie planten per m2.