Lage hagen
Voor een bijzonder decoratieve erfafscheiding.
Met een haag kun je niet alleen privacy creëren, maar ook een mooie afscheiding of decoratieve omlijsting van een vak maken. Lage hagen zijn hier perfect voor. Ze vergroten direct de sierwaarde in je tuin en zorgen voor veel sfeer. In ons assortiment vind je lage hagen in allerlei kleuren, maten en vormen: van groenblijvende tot bloeiende hagen en natuurlijke groene tot opvallende bonte hagen.

Lage hagen

Van hoog naar laag sorteren

Lage hagen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Lage Hagen kopen

De mooiste lage hagen koop je makkelijk en snel online bij Kwekerij Bomenenzo.nl. Er zijn verschillende haagjes te koop, maar allemaal onderscheiden zij zich door de prachtige groene kleur en de volle begroeiing. Je kunt de lage haag gebruiken om een groene afscheiding te maken in de tuin of de tuin van meer sierwaarde te voorzien. Sommige haagjes zijn heel het jaar groenblijvend. De groene haag dus ook in de winter voor een prachtige kleurrijke tuin.

Neem eens een kijkje bij de verschillende soorten hagen. Zo vind je bij ons de Liguster, Buxus, Kamperfoelie, Ilex en de Taxus. Tevens kun je met een snoeibeurt zorgen voor een strakke haag of juist een natuurlijkere vorm. De laagbloeiende haagplanten kunnen zowel in een kleine tuin als grote tuin goed gedijen en dankzij de verschillende soorten hagen is er voor ieder wat wils.

Tip: Kun je niet kiezen tussen de verschillende soorten lage hagen? Wat ook erg mooi is, is het maken van een gemengde haag. Combineer bijvoorbeeld lage haagelementen met grote haag elementen of verschillende soorten haagplanten. Hiermee creëer je een uniek beeld in de tuin.

Hagen kopen? Haagplanten bestel je gemakkelijk via onze webshop. Bij BomenEnzo kun je niet alleen de lage hagen online kopen via onze website, maar ook vele andere bomen en planten. Zo hebben wij ook groenblijvende bomen, verschillende soorten hagen, bladhoudende hagen, bladverliezende hagen, Buxus vervangers, leibomen, meerstammige bomen, fruitbomen, exotische planten, planten op stam, vaste planten, kant-en-klaar hagen, Mediterraanse bomen, Portugese Laurier soorten en nog veel meer! Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze  Japanse Hulst soorten, kant-en-klaar haag Ligustrum ovalifolium, Japanse Esdoorns, Portugese Laurier, Carpinus betulus of de Glansmispel Red Robin (Bol Photinia). Je kunt dus zeker niet alleen lage hagen kopen, maar ook vele andere bomen, planten en accessoires zoals aanplantgrond en boompalen. Je kunt de producten in je winkelmandje plaatsen en veilig betalen via een van onze verschillende betaalmogelijkheden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de bestelling thuis te laten bezorgen of af te halen bij onze kwekerij. Je bent van harte welkom om de bestelling op te halen bij onze kwekerij. Bij een besteding vanaf €300 krijg je een gratis verzending. Zie je er tegenop om de planten zelf aan te planten? Ook dat kunnen wij voor je doen. Bekijk hiervoor onze aanplantservice. Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze of heb je vragen over onze producten of service, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Lage Hagen verzorgen

Elk haagje is weer verschillend en behoeft dan ook een andere verzorging. Hieronder vind je per haagsoort de juiste verzorgingstips, zodat je verzekerd bent van een mooie bloeiende haag in de tuin.

Buxus

De Buxus is alom bekend en staat in veel tuinen. Door de Buxus haag een plek te geven op een vruchtbare en goed doorlatende bodem, blijft de kwaliteit optimaal. Een Buxus kan, vooral in warme periodes, snel uitdrogen. Het is dus van belang om voor voldoende water te zorgen. Daarnaast is af en toe bemesten nodig voor een mooie en gezonde Buxus. Haal het onkruid rondom de Buxus regelmatig weg, zodat het haagje genoeg voedingsstoffen uit de grond kan opnemen. Hierdoor kun je genieten van een prachtige lage bloeiende haag!

Let op: houd je rekening met de buxusmot. Dit beestje houdt zich schuil in de Buxus en kan de plant kaalvreten. Zoek diep in de plant naar rupsen of spinsels en haal aangetaste takken weg. Als de Buxus al erg is aangetast, kun je de haag het beste zo laag mogelijk knippen. Gebruik milieuvriendelijke alternatieven voor gif, zoals feromonen of aaltjes, om de buxusmot tegen te gaan.

Kamperfoelie

De kamperfoelie is een geschikte plant om lage haagjes mee te creëren, bijvoorbeeld langs een looppad of tussen twee terrassen in. De verzorging van de kamperfoelie is makkelijk. Zo kun je het haagje op elke plek planten. De kamperfoelie houdt van een zonnige plek, maar ook van halfschaduw en schaduw. Op een schaduwrijke plek zal de plant wel minder dicht groeien. Ook de bodemsoort maakt voor deze haag niet uit: alle soorten zijn goed. Geef de kamperfoelie wat mest in het voorjaar, zodat het haagje optimaal kan groeien.

Ilex

De Hulst Ilex Crenata geeft je tuin een prachtige uitstraling en is sterk en gezond. Daarom behoeft de Japanse hulst Ilex niet veel verzorging. Dit haagje prefereert een plek in een luchtige en goed doorlatende bodem. Door de grond in het voorjaar te voorzien van wat mest, zal de Ilex optimaal kunnen groeien.

Kleine Taxus Baccata

De kleine Taxus Baccata is een prachtige wintergroene haag en vormt een mooie afscheiding in je tuin. De wintergroene hagen staan het liefst in de zon/ halfschaduw. Omdat de Taxus Baccata niet snel groeit, behoeft deze haagplant niet veel verzorging. De Taxus Baccata houdt niet van natte voeten, zorg dus voor goed doorlatende grond. De lage bloeiende haag ziet er prachtig uit, met rode besjes. Let echter wel op, deze besjes zijn giftig.

Lage Hagen snoeien

Voor de meeste haagjes geldt dat je zelf bepaalt hoe vaak je ze snoeit. Wil jeu een strakke haag, snoei dan meerdere keren per jaar. Als je een wat minder strak exemplaar mooier vindt, voldoet één à twee keer paar jaar snoeien. Liever geen strakke haag? Ook dat kan natuurlijk gewoon! Dan hoef je uiteraard minder vaak te snoeien.

Buxus

De Buxus haag kan het gehele jaar gesnoeid worden, behalve als er een felle zon schijnt of als het vriest. De optimale tijd om te snoeien is in mei en september. Door te snoeien bepaal je zelf hoe hoog en breed de Buxus groeit.

Kamperfoelie

De Kamperfoelie groeit niet zo snel en blijft vrij laag bij de grond (20 tot 35 centimeter). Daarom hoeft de haag niet vaak gesnoeid te worden. Eén keer per jaar snoeien is voldoende, bij voorkeur in de maand maart. In de bloeimaanden mei en juni verschijnen er kleine, onopvallende witte bloemetjes tussen de bladeren. Daarna komen er rode besjes tevoorschijn waar vogels dol op zijn. Let op: deze besjes zijn giftig voor de mens.

Ilex

Door de Ilex regelmatig te snoeien, minimaal twee keer per jaar, wordt de dichte groei gestimuleerd. De beste tijd om te snoeien is in de maanden mei tot en met september. Het liefst wordt dit haagje gesnoeid als het bewolkt is, zodat verbranding van het blad voorkomen wordt.  De bloeimaanden van de Japanse Hulst Ilex Crenata zijn in mei en juni. In deze twee maanden verschijnen er onopvallende, witte bloemetjes. In het najaar komen er zwarte besjes tevoorschijn. De lage bloeiende haag is dan ook een prachtig gezicht.

Kleine Taxus Baccata

De kleine Taxus Baccata heeft een vrij langzame groei (10 centimeter per jaar) en hoeft daarom niet vaak gesnoeid te worden. Door twee keer per jaar te snoeien blijft de haag mooi en strak. De beste periode om dit te doen is na de vorst in april en in september. De bloeimaanden van de kleine Taxus Baccata zijn in april en mei. In deze periode komen er onopvallende bloemetjes tevoorschijn en in september verschijnen er rode besjes. Let op: deze zijn giftig voor de mens.

Lage haag planten

Ga je een haag planten? Dan is het goed dat je dit op de juiste wijze doet. Haagjes kunnen in alle soorten tuinen geplant worden. Of er in je tuin nu veel zon schijnt of juist niet, haagjes groeien eigenlijk op alle standplaatsen goed. Het liefst staat de plant in de zon/ halfschaduw, maar ook in de schaduw kunnen de (wintergroene) hagen goed groeien. Een grote tuin óf juist een kleine tuin? Ook dat maakt niets uit de lage hagen gedijen in beide. Wat belangrijk is bij alle haagplanten: Heb je haagplanten met kluit waar een jute zak omheen zit? Dan dient deze niet te worden verwijderd. Hiermee beschadigt namelijk de wortels en vervalt de hergroei garantie. De jutezak is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon mee geplant worden.

Buxus

De Buxus houdt het meest van een standplaats in de zon of in de halfschaduw. Een plek met vruchtbare en goed doorlatende grond is een geschikte plek om de Buxus haag te planten. Het aanplanten kan in principe het hele jaar gedaan worden, behalve bij strenge vorst. Voeg wat mest toe na het planten voor een voedingsrijke bodem. Zo blijft de Buxus mooi en gezond. Ook kun je meteen water geven en dit de eerste periode blijven doen voor een optimale groei. De ideale plantafstand bedraagt gemiddeld 7 plantjes per m2

Kamperfoelie

De kamperfoelie wordt vaak gebruikt in borders, zodat de bodem mooi bedekt is. De kamperfoelie kan op verschillende standplaatsen geplant worden: in de zon, in halfschaduw of op een schaduwrijke plek. Als je kiest voor schaduw zal de kamperfoelie wel minder dicht groeien dan op een plaats in de zon. De haagplant kan niet goed tegen veel wind. Plant de kamperfoelie het liefst dus op een beschutte plek. De ideale plantafstand is 9 tot 12 plantjes per m2

Ilex

De Ilex houdt van diverse standplaatsen. Zo kun je dit haagje planten in de zon, halfschaduw of op een schaduwrijke plek. Houd de plaats waar je de Ilex plant licht vochtig voor een optimale groei. Voordat je de Ilex gaat planten kun je het beste eerst het onkruid verwijderen. Plaats de haagplant in een lange geul en zorgt dat de plant mooi rechtop wordt geplant.

Kleine Taxus Baccata

De Kleine Taxus Baccata kan op verschillende plekken geplant worden, maar houdt het meest van een plek in halfschaduw. Plant het haagje in een goed doorlatende en humusrijke grond. Door na het planten voor langere tijd voldoende water te geven, stimuleer je de groei van de Taxus Baccata. Zorg voor een ruime geul en verdeel ongeveer drie planten per m2.

Tip: Voor een uniek beeld in je tuin, kun je ook denken aan een gemengde haag. Meng een lage bloeiende haag met een hoge haagplant of juist verschillende soorten haagplanten! Ook kun je een groenblijvende haag mengen met bladverliezende hagen om zo elk seizoen een ander beeld te creëren in de tuin! Wil je gelijk een dichte, groene afscheiding in de tuin? Kijk dan eens naar de kant en klaar hagen!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00