GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND

Portugese laurier (Prunus lusitanica Angustifolia)

Portugese Laurier haag

Op voorraad en direct leverbaar

v.a.: € 1,70

Formaat
Totaalhoogte 20-30cm
€ 1,70
Totaalhoogte 30-40cm
€ 4,95
Totaalhoogte 40-60cm
  • Koop 50 st. voor € 5,95 per st.
€ 6,90
Totaalhoogte 60-80cm
€ 9,75
Totaalhoogte 80cm
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 15,50
Totaalhoogte 100-120cm
€ 18,50
Totaalhoogte 120-140cm
€ 24,95
Totaalhoogte 140-160cm
Niet leverbaar
€ 34,50
Totaalhoogte 175-200cm
Niet leverbaar
Speciale prijs € 45,00 Normale prijs € 57,50
Totaalhoogte 200-225cm
Niet leverbaar
Speciale prijs € 52,50 Normale prijs € 62,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Portugese laurier is een prachtige haagplant voor je tuin of terras. De plant heeft een hoge bladdichtheid, waardoor hij ideaal is als afscheiding voor optimale privacy. De heldergroene bladeren van de haag geven je tuin een luxe uitstraling.

Onze voordelen:

Prunus lusitanica Angustifolia

De Prunus lusitanica Angustifolia, ook wel Portugese Laurier / Laurierkers of Japanse broodboom genoemd is een groenblijvende haagplant, die je buitenruimte een stijlvolle en luxueuze uitstraling geeft. De Latijnse naam van de Portugese laurier is Prunus lusitanica Angustifolia. Tegenwoordig kom je de Portugese laurierhagen in een groot aantal tuinen tegen, ook zie je ze steeds meer in het openbaar. En het planten of verplaatsen van de Portugese haag? Erg makkelijk omdat hij geschikt is voor elke Nederlandse tuin. Het maakt dus niet uit waar in je Nederland woont.

De Prunus lusitanica is winterhard en zal hij in de winter mooi groen blijven. Je kunt dus het hele jaar van de Portugese laurier haag genieten. De Portugese laurierpotten zijn op zijn mooist in de bloeitijd die in de maand juni valt. In deze periode hangen er volle witte bloemtrossen aan de takken. Daarna komen er rode vruchten aan die langzaam maar zeker zwart kleuren. in het najaar zullen de bladeren donkergroen worden. Het zijn dus groenblijvende hagen.

De Portugese laurier haag word gekweekt in onze eigen kwekerij en zijn in verschillende manieren leverbaar. Namelijk als laurierhaag, een kant en klare haag dus, of als laurier op stam. Alle Portugese laurier hagen zijn direct leverbaar uit voorraad en zijn van hoge kwaliteit. Ook is Bomenenzo bezig om een Portugese laurierhaag op kluit te kweken, op ons eigen veld gekweekt. De prunus lusitanica angustifolia is een alternatief voor de Japanse hulst buxus.

De prunus lusitanica angustifolia heeft een erg goede weerstand tegen ziektes, dus bladluis en dopluizen zul je niet snel tegenkomen. De laurierhaag is geschikt om kleine tot zeer hoge hagen met een maximale hoogte van 3 tot 4 meter te creëren. De Portugese laurier kan in de schaduw, halfschaduw of in de volle zon staan. De Portugese laurieren hebben een luxe uitstraling dankzij de glanzende bladeren en hun hoge kwaliteit. Hierdoor is hij ideaal als afscheiding voor bijvoorbeeld een oprit of tuin

Een leuk feitje: de Portugese prunus lusitanica trekt veel vlinders en bijen aan, dit komt door zijn dichte en compacte groei

Lees meer

Portugese laurierhaag verzorgen: de Portugese laurierhaag heeft in vergelijking met andere wintergroene haagplanten wel iets meer aandacht nodig, zeker na het poten van de laurierplant kan hij kwetsbaar zijn.  Zorg ervoor dat het niet heel erg warm is als je de struiken gaat poten. Ook is het ons persoonlijk advies om de haag extra te beschermen tegen harde wind.

 De plant  kan gemakkelijk zo’n 15 tot 30 centimeter per jaar groeien, en kan uiteindelijk een maximale hoogte van wel 3 tot 4 meter bereiken. De bladeren kunnen zo’n 6 tot 9 centimeter lang worden. Het is van belang om de Portugese laurieren vooral na het planten optimaal te verzorgen om hem een optimale groeispurt te geven. Geef hem ook af en toe wat bemesting om jarenlang van een gezonde haag te profiteren. Het zijn dus hagen die vrij makkelijk te onderhouden zijn en daarom bijzonder geschikt zijn om voor een groter oppervlak te gebruiken

Portugese laurierhaag snoeien: Omdat de Prunus lusitanica Angustifolia z’n 15 tot 30 centimeter per jaar groeit, hoeft u hem niet vaak te snoeien. Eén keer per jaar zou voldoende moeten zijn om de plant goed in model te houden, als u het vaker doet heeft u de kans dat uw de haag beschadigd. Zorg ervoor dat u alleen dode takken en bladeren wegknipt, Doe dat bij voorkeur in de zomer, na de groei. daarnaast Deze haagplant heeft een hoge bladdichtheid, dus het is zonde om hem te grondig te snoeien. Door zijn bladdichtheid zijn deze struiken bijzonder geschikt als je van een beetje privacy houd.  Het zijn ook zogenaamde inbraakwerende hagen, dieven hebben veel moeite om er doorheen te komen.

Let op: de bladeren en besjes van de haagplant zijn giftig. Ze zijn dus absoluut niet bedoeld voor consumptie. Gelukkig weten de vogels de besjes wel te vinden!

Lees meer

Portugese laurier haag watergeven: het is van belang om na dat je de haagplant gepoot heb hem constant vochtig te houden, zorg ervoor dat je minimaal een keer in de week water geeft. Is het een warme periode? Dan mag het wat vaker. In het natte najaar is wekelijks water geven niet meer nodig, aan maandelijks water zal de Portugese prunus lusitanica haag dan genoeg hebben.

Na ongeveer een jaar zijn de wortels van de planten volgroeid  en kunnen ze zelfstandig water uit de grond halen, maar je kunt altijd een handje helpen tijdens een wat warmere periode.

Lees meer

Portugese laurier haag planten: Om een mooie haagplant te maken is het het beste om 4 laurieren per meter te planten. Ons persoonlijk advies aan u is om de Portugese Prunus lusitanica haag in het najaar tussen september en Oktober te planten, maar in principe kunnen de planten in pot het hele jaar door gepoot worden.

Zorg ervoor dat de bodem water goed doorlaat en dat de wortels niet gaan rotten. Het word aangeraden de plant goed nat te maken voordat u hem gaat poten

 

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Portugese laurier (Prunus lusitanica Angustifolia)
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoeveel planten zijn er per vierkante meter nodig?

Afhankelijk van de hoogte adviseren wij per vierkante meter 5-12 stuks te planten.

Hoeveel planten per strekkende meter.

Hoogte     20-30 advies: 6-7 per m1

Hoogte     30-40 advies: 4-5 per m1

Hoogte        50-60 advies: 4 per m1

Hoogte      80-100 advies: 3 per m1

Hoogte  >100-120 advies: 3 per m1

Is de Prunus lusitanica winterhard?

De Portugese Laurier is voor ons klimaat goed winterhard te noemen. Het is de meest winterharde lauriersoort en kan temperaturen verdragen tot -15 °C. Over het algemeen zijn onze winters niet kouder, maar dat kan natuurlijk wél een keer voorkomen. Vooral in combinatie met harde wind, kunnen strenge winters het je haag moeilijk maken. Je kunt je Prunus lusitanica Angustifolia hier op voorbereiden door te zorgen dat je haag vóór de vorst al goed voorzien is van water. Goed bewaterde Portugese Laurieren lopen minder risico op vorstschade, dan planten die al langer droog staan. 

Hoe zie je of je Portugese Laurier haag vorstschade heeft opgelopen? Dan zijn de takken verkleurd naar zwart. Géén zorgen als je wat zwarte takken tegenkomt. Knip deze weg met een scherpe snoeischaar, daarna zal jouw prachtige haag vanzelf weer opnieuw uitlopen!

Hoe hoog wordt de Prunus lusitanica Angustifolia?

De Portugese Laurier is een haagplant die vrij smal blijft en vooral omhoog groeit. Deze Prunus is de traagst groeiende lauriersoort en kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 5 meter.

Hoeveel groeit een Prunus lusitanica Angustifolia per jaar?

De Prunus lusitanica Angustifolia is de traagst groeiende Lauriersoort. Deze groenblijvende haagplant groeit gemiddeld 20 tot 30 cm per jaar. Ideaal dus als je een onderhoudsvriendelijke haag wilt.

Waarom heeft mijn Prunus Angustifolia gele bladeren?

Als je af en toe wat gele bladeren tegenkomt, is dit niet gelijk een probleem. Ook wintergroene haagplanten stoten soms bladeren af én groeien vervolgens weer nieuwe. Dit wordt ook wel ‘bladrui’ genoemd. De bladrui vindt vaak plaats aan het einde van de lente. 

Heeft jouw Portugese Laurier veel gele bladeren? Dan staat je haag waarschijnlijk te droog. Vooral bij jonge haagplanten is het heel belangrijk om goed water te geven. Je haag heeft de tijd nodig om goed te kunnen wortelen. Na ongeveer een jaar kunnen de wortels bij het grondwater komen. Vanaf dat moment hoef je alleen nog water te geven bij warmte en droogte.

Hoe en wanneer Prunus lusitanica snoeien?

Om je haag zo mooi mogelijk te houden, kun je het beste handmatig snoeien. Knip de lange scheuten af op jouw gewenste lengte. Door de Portugese Laurier te snoeien blijft je haag mooi smal én zal deze voller groeien. Snoei je Portugese Laurier haag de eerste keer in maart of april, en geef hem een tweede snoeibeurt in augustus of september. Zo blijft je haag mooi in model.

Wil je liever met een elektrische heggenschaar snoeien? Dit is geen probleem, maar je haag komt er dan minder mooi uit te zien. Met een elektrische schaar knip je namelijk niet alleen de scheuten, maar zul je ook veel bladeren beschadigen. Deze bladeren krijgen dan een lelijke bruine rand, wat zorgt voor een minder mooi geheel.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!