Parfum Rozen

Van hoog naar laag sorteren

Parfum Rozen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Parfum rozen kopen

Rozen staan natuurlijk niet alleen bekend om hun prachtige uiterlijk, maar ook om hun heerlijke geur. Speciaal voor de liefhebbers van rozengeuren hebben we prijswinnende parfum rozen in ons assortiment. In de zomer prikkelen deze geurkampioenen je zintuigen in de tuin of op het terras. Tip: Plant ze dicht bij je zitje buiten om intens van het heerlijke, fruitige rozen parfum te genieten! Laat je bijvoorbeeld verrassen door aroma’s van perzik, abrikoos, vanille, citroen en framboos. Parfumrozen brengen een heerlijke geursensatie en prachtige bloemkleur samen, wat resulteert in een sprookjesachtige en romantische sfeer in je tuin. Binnen de categorie heb je Floribunda soorten en Theehybriden. Floribunda rozen zijn geliefd om hun rijke, uitbundige bloei en doorbloei van grote bloemen, en kenmerken zich verder door hun bossige groeiwijze en rijke bladgroei. Theehybriden staan bekend om hun herbloei, slanke bloemknoppen en grote, rijk gevulde bloemen. Ook zijn dit zeer geschikte snijbloemen. Parfum rozen zijn dol op zon, voeding en water, en vereisen een jaarlijkse snoei. In ruil hiervoor krijg je een schitterende en lange bloei!

Parfum rozen kopen bij Bomenenzo

Droom je al weg bij het idee van een prachtige rozentuin, die betovert met intens fruitige geuren? Bekijk onze parfum rozen en laat je inspireren. Bij Bomenenzo kun je terecht voor onderstaande Floribunda rozen. Keuzestress? Als je hulp nodig hebt, geven we je graag persoonlijk advies. Aarzel dus niet om contact op te nemen of langs te komen in Lienden.

  • Rosa ‘Constanze Mozart’: deze prijswinnende grootbloemige roos siert de hele zomer met roomwitte tot zachtroze bloemen en zorgt voor een sprookjesachtige en romantische sfeer in je tuin. De komvormige rozen van de roos ‘Constanze Mozart’ verspreiden heerlijke parfum, dat bestaat uit een vleugje perzik in combinatie met vanille en framboos. Word je ook nieuwsgierig? We nodigen je uit om ze te komen proef ruiken in onze kwekerij!
  • Rosa ‘Herzogin Christiana’: dit is een andere prijswinnende grootbloemige roos met crème tot pastel roze bloemen met een frisse, zoete en fruitige geur. De bloemen zijn dubbel, waardoor het lijkt of er twee rozen in één zitten! De combinatie van citroen, appel en framboos aroma’s vormen een gouden combinatie, waar je ook in huis van kunt genieten. De roos ‘Herzogin Christiana’ is namelijk ook een geschikte snijbloem.

Jouw nieuwe planten kun je gemakkelijk online via de webshop bestellen en laten thuis bezorgen. Kies voor een account aanmaken en vul je persoonlijke gegevens in om je bestelling online te volgen. Als je je persoonlijke gegevens achterlaat bij het aanmaken van een account, is een eventuele volgende bestelling veel makkelijker en sneller af te handelen. Voor meer informatie over bestellen bij Bomenenzo verwijzen we je graag naar de algemene voorwaarden. Naast het raadplegen van de algemene voorwaarden, kun je natuurlijk met ons contact opnemen – telefonisch, per e-mail of via de chat – voor extra informatie. En uiteraard ben je van harte welkom om een bezoekje te brengen aan onze kwekerij in Lienden, waar we je graag rondleiden en waar je – mits voorradig – jouw gewenste planten direct mee naar huis kunt nemen. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste soorten van jouw tuin, geven we je graag persoonlijk advies.

Parfum rozen verzorgen

Het verzorgen van rozen kost wat extra tijd en aandacht, maar geloof ons: het is de moeite meer dan waard. Voor rozen, ook parfum rozen, zijn een goede standplaats en voldoende water en voeding belangrijk. Zeker tijdens de bloeiperiode zijn water en voeding de sleutel tot een succesvolle bloei. Geef in het voorjaar en de zomer bemesting, zodat de rozenstruik genoeg energie heeft om de vele rozen te doen laten bloeien en goed kan groeien. Ook krijgt de parfumroos er een goede weerstand van. In onze webshop vind je speciale meststof voor rozen, die je gemakkelijk met je parfum rozen mee kunt bestellen. Bewater daarnaast regelmatig, zeker tijdens de bloeiperiode en warme, droge periodes.

Heb je vragen over het verzorgen van jouw parfumroos? Aarzel niet om contact op te nemen of langs te komen, we geven je graag persoonlijk advies. Ook op onze website vind je veel adviezen als het gaat om het snoeien, bewateren en aanplanten van verschillende bomen en planten.

Parfum rozen snoeien

Eens per jaar pak je de snoeischaar erbij om te zorgen dat je rozenstruik mooi vol blijft en prachtig blijft bloeien. Zorg ervoor dat je snoeischaar altijd scherp en schoon is, om ziekten en plagen te voorkomen. Het snoeien van onze grootbloemige rozen gebeurt op dezelfde manier als veel andere rozensoorten. Je mag dit type roos best ver terugsnoeien in maart, als het niet meer vriest. Snoei de takken tot ongeveer 5 à 10 cm boven de grond terug, het liefst boven de tweede scheut, ook wel het buitenoog genoemd. Meestal groeit de eerste scheut naar binnen toe en de tweede naar buiten. Door de takken boven het buitenoog te snoeien, blijft je rozenstruik mooi in balans. Naast een jaarlijkse snoei, adviseren we om tijdens de bloeiperiode uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Zo gaat alle energie naar de fruitige rozen én bevorder je een herbloei. Dat is dubbel genieten!

TIP: Rozen hebben natuurlijk scherpe doorns en daarom raden we aan om tuinhandschoenen te gebruiken bij het snoeien van deze planten.

Parfum rozen planten

Onze parfum rozen groeien recht opstaand en worden ongeveer 80 cm hoog. Het zijn echte sfeermakers in de border, maar ook in een sierpot op het terras of balkon komen de romantische blikvangers goed tot hun recht. Zorg in ieder geval dat je ze ergens plant waar je het heerlijke parfum goed kunt ruiken! Rozen kun je het hele jaar aanplanten, mits het niet vriest, maar de meest geschikte periodes zijn het voor- en najaar. Wanneer je parfum rozen in groepen plant, heb je vier tot vijf stuks nodig per vierkante meter. Zo creëer je een mooi geheel en geef je de rozenstruiken toch voldoende ruimte. Bij het planten van een roos, is het bepalen van de standplaats van groot belang. Parfum rozen houden van een plek met voldoende zonlicht, het liefst in de volle zon. Verder is een licht vochtige, maar goed doorlatende en voedzame bodem essentieel voor een goede groei en bloei. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond voor een goede start. Dit maakt de bodem luchtig én bevat talloze goede voedingsstoffen. Klaar met aanplanten? Geef dan genoeg water en geniet snel van het heerlijke parfum.

TIP: Rozen kun je ook heel goed met elkaar combineren. Combineer parfum rozen bijvoorbeeld met andere struikrozen, klimrozen en zelfs rozen op stam voor een dynamisch en kleurrijk geheel.

TIP: Geef je de aanplanting liever uit handen? Onze tuinspecialisten nemen het werk graag van je over! Zo ben jij verzekerd van een strakke aanplanting en je nieuwe planten van een goede start. Meer informatie over onze aanplantservice? Kijk op de website of neem contact met ons op. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00