Boerenhortensia
vragen? 0344 22 81 00

boerenhortensia online kopen

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Boerenhortensia

De boerenhortensia is een van de meest gebruikte hortensia's. Deze soort is zo populair doordat er enorm veel bloemen aan komen. Voor het ontwikkelen en in stand houden van deze bloemen heeft de hortensia veel vocht nodig. Het beste staat de Hortensia in halfschaduw. Op heel hete dagen kan volle middagzon tot bladverbranding leiden. De boerenhortensia's bloeien in de maanden juli en augustus. Als de omstandigheden goed zijn kunnen ze iets eerder gaan bloeien en langer doorgaan. Ook tijdens de uitbloei in de herfst is de hortensia en mooie decoratieve plant.

De boerenhortensia kent een grote diversiteit aan kleuren. Onder andere wit, blauw, paars, roze en rood. Daarnaast zijn er nog verschillende pasteltinten. 

Snoeien

Het snoeien van de hortensia is eenvoudig. In maart en april kunnen de oude takken laag bij de grond afgeknipt worden. Deze zijn makkelijk te herkennen aan de uitgebloeide bloemen. Als de boerenhortensia helemaal afgeknipt wordt bij de grond zullen er het eerste jaar geen bloemen aan groeien. Daarom is het belangrijk alleen de oude uitgebloeide takken te snoeien.