Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze webshop is open, onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Vanwege extreme drukte is de levertijd langer dan u van ons gewend bent.  Lees meer.....

Boerenhortensia
vragen? 0344 22 81 00

Boerenhortensia online kopen | Direct leverbaar | Eigen kwekerij

Op zoek naar een Boerenhortensia? Bekijk dan snel ons ruime assortiment met Boerenhortensia’s van topkwaliteit. Dit is verreweg de meest populaire soort in ons land. Met deze tuinplant bent u verzekerd van een uitbundige bloei in de zomermaanden. Verkrijgbaar in diverse prachtige kleuren. Direct leverbaar en scherp geprijsd!

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Boerenhortensia kopen:

De Boerenhortensia wordt veelvuldig toegepast in Nederlandse en Belgische tuinen. Het is een zeer populaire soort die uitbundig bloeit: voornamelijk in de maanden juli en augustus, soms al iets eerder. Ook in het najaar zijn de bloemen nog lang mooi. Eventueel kunt u ervoor kiezen om de uitgebloeide bloemen in de herfst af te knippen en te laten drogen. De Boerenhortensia is een sterke plant die goed winterhard is. Een ideale keuze voor kleine, middelgrote en grote tuinen!

 

Boerenhortensia kopen bij Bomenenzo.nl:

De Boerenhortensia kopen doet u gemakkelijk en snel bij Bomenenzo.nl. Wij hebben een groot assortiment Boerenhortensia’s in verschillende kleuren: wit, blauw, paars, roze en rood. Ook is de plant verkrijgbaar in diverse pasteltinten. Bij ons bent u verzekerd van echte kwaliteit. Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van bomen en planten. Uw bestelling is direct leverbaar uit onze eigen kwekerij in Lienden (hartje Betuwe). Bovendien bezorgen wij door heel Nederland en België. Genieten van een groene tuin was nog nooit zo makkelijk.

 

Boerenhortensia verzorgen:

Hortensia’s zijn gemakkelijk te verzorgen en vereisen weinig aandacht. Dat geldt ook voor de Boerenhortensia. Het is belangrijk dat de bodem altijd vochtig blijft. Is het erg droog in de zomer? Geef uw hortensia dan genoeg water, zodat hij goed door blijft bloeien. Bij heel felle zon is het aan te raden om de tuinplant van de zon af te schermen door er bijvoorbeeld een kleine parasol naast te zetten. Zitten er aan het einde van de winter dikke knoppen aan de takken en is er nog vorst verwacht? Bescherm de plant dan met een vliesdoek of met noppenfolie. U kunt de grond bemesten met Vivimus universeel, een bodemverbeterend middel dat u eenvoudig door de grond mengt.

 

Boerenhortensia snoeien:

In principe snoeit u uw Boerenhortensia in maart of april. Pak er een snoeischaar bij en snoei de uitgebloeide bollen weg. U mag ook wat rigoureuzer te werk gaan en de plant tot net boven de grond snoeien, maar dit is zeker niet noodzakelijk. Dit omdat de plant op ‘overjarig hout’ groeit (de knoppen worden in het najaar al gevormd). De bollen van de plant zijn ook geschikt als snijbloem om in een boeket te verwerken. Heeft u meerdere kleuren Boerenhortensia’s in uw tuin? Ga dan creatief aan de slag en stel een kleurrijk boeket samen.

 

Boerenhortensia planten:

De Boerenhortensia groeit het beste in zure en humusrijke grond. Kies een geschikte standplaats uit in halfschaduw. Hier zal uw tuinplant het meest uitbundig bloeien. Hortensia’s kunnen zowel solitair (alleen) of in een groepje (max. 2 - 3 per vierkante meter) geplant worden. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat en hoeveel ruimte u heeft. Wij adviseren u om bij het planten gebruik te maken van vruchtbare aanplantgrond, gemakkelijk online te bestellen in onze webshop. Ook raden we u aan om de Boerenhortensia regelmatig water te geven, zeker in de periode na de aanplant. Doe dit bij voorkeur in de ochtend of de avond.

 

TIP: Knip in het najaar eens een paar mooie bollen af en hang ze op de kop te drogen. De uitgedroogde hortensia’s zijn perfect ter decoratie. Verwerk ze eens in een herfstkrans!
TIP:
Hortensia’s brengen veel kleur naar uw tuin. Heeft u nog een zonnig plekje in uw plantenborder over? Perfect om een roos te laten schitteren! Bomenenzo.nl heeft een ruim online assortiment rozen (klimrozen, struikrozen en stamrozen).

Bomenenzo

Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek nader berichtgeving, onze webshop blijft wel open. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.