Hydrangea Endless Summer Bloomstar Roze

Hortensia 'Bloomstar' Pink

v.a.: € 10,50

Formaat
Bloeikleur Roze, Hoogte 20-25cm, Potmaat P14
  • Koop 6 st. voor € 9,95 per st.
€ 10,50
Bloeikleur Roze, Hoogte 40-50cm, Potmaat C5
€ 19,95
Bloeikleur Roze, Hoogte 55-60cm, Potmaat C12
€ 34,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Hydrangea macrophylla 'Endless Summer Bloomstar' is een prachtige Bolhortensia met roze bloemen. De plant maakt steeds nieuwe knoppen en bloeit langdurig, de hele zomer en nazomer door! 

Onze voordelen:

Kenmerken van Hydrangea endless summer 'Bloomstar'

Geniet lang en intens van de prachtige bloei van de Hortensia ‘Endless Summer Bloomstar’. Bijzonder aan de ‘Endless Summer’ collectie is dat deze sierheesters op eenjarig hout bloeien, in tegenstelling tot andere Hydrangea macrophylla soorten. Dit maakt dat de ‘Bloomstar’ steeds nieuwe knoppen aanmaakt en daardoor een langere bloeitijd heeft. De doorbloeiende Hortensia ‘Endless Summer Bloomstar’ bloeit van juni – september met grote, bolvormige bloemen in de kleur roze. De ‘Bloomstar’ heeft de grootste bloemen van de ‘Endless Summer’ collectie met een doorsnede van wel 10 cm! De bloemkleur is afhankelijk van de bodem: blauwe bloemen krijg je in een zurige bodem met aluminium en roze bloemen krijg je in een kalkrijke bodem. Behalve de prachtige en lange bloei, is de ‘Endless Summer Bloomstar’ geliefd om de donkergroene bladeren met opvallende rode nerven en de stevige, decoratieve rode stelen. Deze zorgen voor extra veel sierwaarde. De bloeiende vaste plant is niet wintergroen, maar wel goed winterhard. Het is dé sfeermaker in een border of pot. Met een volwassen hoogte tussen de 100 en 150 cm is de Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer Bloomstar’ een mooie aanvulling voor ieder type tuin, terras of balkon. 

TIP: Hortensia bloemen zijn ook geschikte snij- en droogbloemen. Snijd wat bolvormige bloemen af voor in een mooie vaas en geniet ook in huis van de blikvanger. 

 

  • Bloeikleur: Roze (of blauw)
  • Bloeitijd: Juni - September
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: 100 - 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Hortensia 'Bloomstar' verzorgen

Van nature is de Hortensia ‘Endless Summer Bloomstar’ robuust – de takken zijn erg stevig –goed winterhard en ongevoelig voor ziektes en ongedierte. Doordat deze Hortensia aan doorbloeier is, komt daarbij dat de sierheester ondanks een late vorst of een te korte snoei altijd nog mooi zal bloeien. Het is dus niet alleen een mooie, maar ook een makkelijke Hortensia. Wil je blauwe bloemen? Dan voeg je in het voorjaar wat aluminiumsulfaat, aluin en/of tuinturf toe rondom de plantvoet. Verder heeft de dorstige plant in de zomer voldoende water nodig.

Hydrangea Endless Summer 'Bloomstar' snoeien

Het snoeien van de Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer Bloomstar’ is makkelijk en kun je door het doorbloeiende karakter niet fout doen; de nieuwe scheuten maken toch nieuwe bloemen aan. Het vroege voorjaar is de beste snoeitijd. Je kunt de sierheester licht snoeien voor een meer egale groei en flink terugsnoeien tot 20 à 25 cm boven de grond. Een jaarlijkse snoei houd je Hortensia jong en vitaal en bevordert veel en grote bloemen.

Lees meer

Endless Summer Hortensia 'Bloomstar' water geven

Hortensia’s staan erom bekend in de zomer dorstige planten te zijn. Is het warm en droog, geef de bloeiende vaste plant dan een aantal keer per week flink water. Geef liever een paar dagen per week veel water in plaats van iedere dag een beetje. Ook na de aanplanting is voldoende water geven van belang. Zo kan de jonge plant goed wortelen en groeien. De Hydrangea macrophylla houdt van een vochthoudende tot vochtige ondergrond.

Lees meer

Hydrangea endless summer 'Bloomstar' planten

Klaar om je Hortensia te planten? Dit kan het hele jaar, zolang het niet vriest. Je kunt jouw Hortensia ‘Endless Summer Bloomstar' prachtig solitair aanplanten, in de border toepassen of als in een pot of bloembak laten stralen. Deze showsteler is geschikt voor ieder type tuin, terras of balkon. Wil je meerdere Hortensia’s bij elkaar planten? Houd dan een aantal van 3 stuks per vierkante meter aan. Zorg voor een humusrijke, vochthoudende tot vochtige bodem en goed doorlatende bodem. Dit doe je door gebruik te maken van speciale aanplantgrond voor Hortensia’s. Afhankelijk van de bloemkleur die je wilt bewerkstelligen, voeg je wel of geen aluminium toe aan de grond en creëer je een zure of neutrale/kalkrijke bodem. In een zurige grond waarin aluminium aanwezig is, kleuren de bloemen blauw en in een kalkrijke grond zonder aluminium kleuren de bloemen roze. Voor de Hydrangea macrophylla is een standplaats in de halfschaduw of schaduw het meest geschikt. Heb je jouw Hortensia(‘s) geplant? Geef dan direct water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hydrangea Endless Summer Bloomstar Roze
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!