Haag planten
vragen? 0344 22 81 00

Haagplanten kopen

Haagplanten zijn de basis van uw tuin. Deze planten zijn meestal groenblijvende planten of bladhoudend en groeien goed op elk soort grond. De fagus soort behoudt zijn blad en is een wintergroene haagplant. De haagbeuk Carpinus verliest een groot deel van zijn bladeren in de winter. Als u een brede en dichte haag wil creëren in uw tuin, kies dan voor coniferen of laurieren. Met de klimop Hedera of een rode of groene beuk maakt u smallere, lage hagen voor de kleine tuin. Voor elke soort tuin is er dus wel een haagplant te vinden bij Bomenenzo.nl

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Van hoog naar laag sorteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Van hoog naar laag sorteren

Haagplanten online kopen

Haagplanten zijn er in verschillende soorten en maten te denken aan: Groenblijvend, bladhoudend , bladverliezend. Te verdelen in :Beukenhagen, Coniferen, Hedera’s en Laurier die u kunt kopen en laten bezorgen.

Eigenschappen haagplanten:

 • Goed te snoeien. (1 á 2 keer per jaar)
 • Zijn vrijwel ziektevrij.
 • Zijn onderhoudsvriendelijk.
 • Sommige soorten groenblijvend en winterhard.
 • Kunnen op vrijwel iedere bodem groeien.
 • Hedera is uitstekend te gebruiken voor bodembedekking/erf afscheiding en muurbedekking.
 • Hedera kan het hele jaar door geplant worden. Let wel, buiten de vorst om.

Plantadvies Haagplanten:


Beukenhaag:

De Beuk kunt u het beste planten in het najaar/voorjaar. De herfst heeft als voordeel dat de Beuk vastgroeit in de nieuwe aarde en zo beter voorbereid is op de aankomende zomer. Planten in het voorjaar heeft als voordeel dat de Beuk direct kan gaan groeien.

Coniferen:

Kunnen op vrijwel elke grond groeien. Let wel een te natte bodem hebben ze een hekel aan. Het is dus een vereiste dat er een goede afwatering aanwezig is. De beste planttijd voor coniferen is in het najaar vanaf september. Dit omdat de groei van coniferen in het najaar stilstaat.Voor een dichte coniferenhaag is het advies 2,5 coniferen boom per meter te planten.

Hedera:

De Hedera is een gemakkelijke plant. In vrijwel alle grondbodems voelt de Hedera zich thuis. Daarbij kan de Klimop het gehele jaar door geplant worden. Let wel, bij vorst in de grond niet. Als u de Hedera in de herfst plant geeft u de Hedera de tijd om zich sterk te kunnen wortelen. Wanneer u voor het voorjaar kiest, zal de Hedera direct gaan groeien. Dan is het wel belangrijk dat u de plant voldoende water geeft. Om een dichte begroeiing te creëren plaatst u 4 á 5 planten per strekkende meter. Snoeitijd van de Klimop is mei/juni.

Bij Bomenenzo.nl kunt u diverse soorten haagplanten kopen. U kunt deze online bestellen of bekijken op onze kwekerij.

Bomenenzo

Beste klant, op dinsdag 19 november is ons bedrijf gesloten. Deze dag wordt bij ons het asbestdak verwijderd en kunt u niet op ons bedrijf terecht. Op woensdag, donderdag en vrijdag is ons bedrijf wel te bezoeken, maar zijn er werkzaamheden bezig ivm plaatsing nieuw dak en zonnepalen. Onze excuses voor dit ongemak.