Haagplanten
De natuurlijke basis voor iedere tuin.

Haagplanten zijn de basis van je tuin. Deze planten zijn meestal groenblijvende planten of bladhoudend en groeien goed op elk soort grond. De Fagus soort behoudt zijn blad en is een wintergroene haagplant. De haagbeuk Carpinus verliest een groot deel van zijn bladeren in de winter. Als je een brede en dichte haag wil creëren in je tuin, kies dan voor coniferen of laurieren. Met de klimop Hedera of een rode of groene beuk maakt u smallere, lage hagen voor de kleine tuin. Voor elke soort tuin is er dus wel een haagplant te vinden bij Bomenenzo.nl

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Haagplanten kopen

Haagplanten worden, zoals het woord al doet vermoeden, vaak gebruikt om een haag mee te creëren. Het is een prachtige en natuurlijke omlijsting voor je tuin. Haagplanten zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er (in de winter) bladverliezende- en bladhoudende soorten hagen, maar ook  Groenblijvende haagplanten. Ben je op zoek naar een dichte haagsoort of juist een wat meer open haagplant? In ons assortiment haagplanten zie je altijd wel iets wat in jouw tuin zou passen. Ook hebben wij diverse kant-en-klaar hagen in ons assortiment. De kant-en-klare haag bied je meteen na het aanplanten privacy in de tuin. Houd bij het aanplanten een gemiddelde afstand aan van 2-6 planten per strekkende meter. Wil je een unieke look creëren? Mix meerdere soorten haagplanten en geniet zo van een gemengde haag.

Haagplanten kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste haagplanten online kopen doe je makkelijk en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. Je bent bij ons verzekerd van een veilige betaling. Als je de verschillende soorten haagplanten liever eerst bekijkt of advies nodig heeft, ben je van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden. De meeste haagplanten soorten in ons ruime assortiment zijn op voorraad en kun je dus meteen meenemen. Zoek je een bladverliezende haagplant, groenblijvende haagplanten, wintergroene hagen, populaire hagen, snelgroeiende hagen of lage hagen? Bekende voorbeelden van groenblijvende haagplanten zijn de Taxus, Buxus en Portugese Laurier. Naast haagplanten verkopen wij ook diverse soorten vaste planten, groenblijvende planten, de Carpinus Betulus, de Hedera Hibernica, verschillende soorten blauwe regen, de Japanse Esdoorn en bomen en planten voor de kleine tuin.

TIP: Ben je op zoek naar een haagplant met sierlijke kleine groene blaadjes én een mooie bloei in de zomer? Misschien is de Haagliguster Ligustrum Ovalifolium iets voor je.

Haagplanten verzorgen

De verzorging van haagplanten is eenvoudig, het zijn dan ook makkelijke vaste planten. De meeste soorten haagplanten staan het liefst in de volle zon of op een plek met halfschaduw. Omdat deze vaste planten snel groeien is af en toe snoeien nodig. Bemest de haagplant circa 2 keer per jaar met organische meststoffen. Dit zal ervoor zorgen dat de plant de prachtige groen kleur behoudt en zorgt voor bloeiende hagen. Vooral in droge periodes is het goed om de haagplant veel water te geven. Geef in het voorjaar en in de zomerperiode de haagsoort wekelijks water. Zorg er dan wel voor dat u de grond nat maakt en niet de bladeren. Bij de meeste soorten haagplanten is het blad fijn en verbrandt deze snel, vooral bij felle zon.

Haagplanten snoeien

Omdat de meeste haagplanten snelgroeiende hagen zijn, is het van belang om deze te snoeien. Als je 1 à 2 keer per jaar snoeit zal de haagplant een mooie vorm behouden. Wil je een compacte haag, snoei deze dan 3 keer in het jaar. De beste snoeiperiode is in mei, juli en september. Belangrijk is dat je in het voorjaar zo min mogelijk snoeit voor een optimale bloei. Snoei niet in de felle zon of bij strenge vorst, maar doe dit bij vochtig of bewolkt weer.

Haagplanten planten

Wil je een beukenhaag planten of andere soorten haagplanten planten? Elke haagsoort vereist weer een ander plantadvies, maar het is van belang dat je niet plant bij vorst in de grond. Ook een te natte grond is niet goed om te planten. Als je een haag in het najaar plant heeft deze de tijd om zich goed te kunnen wortelen. Als je de haagplant in het voorjaar aanplant, zal deze direct gaan groeien en heb je snel een dichte haag. Bij Coniferen kun je het beste planten in het najaar vanaf september. Geef na het planten meteen water aan de haag en zorg zo voor bloeiende hagen. Let er ook op dat er geen kale wortel of blote wortel te zien is. Kijk bij de haagsoort voor de goede plantafstand. Vaak is dit rond de 2-6 vaste planten per strekkende meter. Zo heeft de haagplant de ruimte om te groeien. Je kunt ook een gemengde haag creëren met verschillende haagsoorten. De mooiste haagplanten online kopen doe je bij Bomenenzo.nl. Ook kant en klaar hagen vind je bij ons. Heb je advies nodig? Bel, stuur een e-mail of kom langs bij onze kwekerij. 

Een aantal soorten haagplanten

  • Buxus Sempervirens: de Buxus Sempervirens is het hele jaar groen en de hoogte van deze haagplant heb je zelf in de hand door je snoeigedrag. Let op: door de Buxus plaag in de vorm van een Buxusmot/rups kan je Buxus worden aangetast. Kijk bij Buxus voor meer informatie over de Buxus plaag. In ons assortiment vind je verschillende soorten Buxus vervanger. Dit zijn haagplanten die een alternatief voor Buxus zijn.
  • Taxus Baccata: de Taxus Baccata is een langzaam groeiende plant die ontzettend oud kan worden. Deze haagplant herken je aan de donkergroene naalden en rode bessen in het najaar. De Taxus Baccata is een Buxus alternatief.
  • Taxus Media Hillii: De Taxus Media is een groenblijvende en zeer winterharde haagplant. Je creëert hiermee een volle haag tot 2 meter hoogte. Je kunt de plant ook los gebruiken.
  • Japanse Hulst (Ilex Crenata): De Japanse Hulst Convexa heeft donkergroene, bolstaande blaadjes. De Ilex Crenata lijkt erg veel op de Buxus, en is dan ook een Buxus vervanger. In de zomer verschijnen er aan de Japanse Hulst Convexa kleine witte bloemetjes en erna zwarte bessen.
  • Portugese Laurierhaag: De Portugese Laurier (Prunus Lusitanica) behoort tot de meest populaire hagen. De Prunus Lusitanica heeft een hoge bladdichtheid en biedt dus de nodige privacy. De heldergroene bladeren geven je tuin een luxueuze uitstraling. De Prunus Lusitanica is een Buxus vervanger.
  • Groene en Rode Beukenhaag bladhoudend: De Rode Beukenhaag en de Groene Beukenhaag zijn beiden bladhoudend. Je geniet het hele jaar door van de prachtige groene of rode kleur van deze wintergroene haagplant. De takken van de rode beukenhaag en groene beukenhaag groeien mooi dicht op elkaar. De Rode en Groene Beuk zijn beiden een alternatief voor Buxus. Naast deze bladhoudende soort zijn er ook diverse bladverliezende hagen.
  • Laurierkers Rotundifolia: De Prunus Laurocerasus Rotundifolia is een groenblijvende struik en kan ongeveer 4 meter hoog worden. Daarom wordt de Laurierkers vaak gebruikt voor een haag of als windscherm.
Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00