Taxus Baccata

Venijnboom Baccata

v.a.: € 5,95

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 5,95
Hoogte 60-80cm
€ 14,25
Hoogte 80-100cm
€ 18,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Taxus Baccata is een Taxus of Venijnboom en is een conifeer uit de Taxusfamilie. Europa, het noorden van Afrika en het zuidwesten van Azië is de plek waar de conifeer van nature vandaan komt. De Venijnboom is een langzaam groeiende plant én kan heel oud worden. Je kunt een Taxus herkennen aan de donkergroene naalden, en de rode bessen in het najaar.

Onze voordelen:

Taxus Baccata kopen

De Taxus Baccata is een groenblijvende haagplant die voor een luxe afscheiding in uw tuin zorgt. Zo blijft deze conifeer het hele jaar groen waardoor het zorgt voor goede privacy en beschutting. Hij wordt ook gezien als een goed alternatief voor Buxus. De conifeer bezit donkergroene naalden en in het najaar groeien er rode bessen aan waardoor de haag een hele warme uitstraling krijgt. Ondanks dat de rode besjes er zeer gezellig uitzien, zijn de besjes niet zo leuk als dat ze eruit zien. Ze zijn giftig voor mens en dier, tenminste de zaadjes en het vruchtvlees, de rode omhulsel wat eruit ziet als een olijf kunt u wel eten, deze smaakt erg zoet maar dit is uiteraard niet verstandig. Voor dieren zijn de groene naalden die de Taxus bezit erg giftig. Helaas groeit de Taxus zeer traag waardoor het in verhouding met een andere conifeer een stuk duurder is in de aanschaf.

TIP: Wij hebben deze aantrekkelijke groenblijvende topper niet alleen als haagplant beschikbaar, maar ook als hoogstam boom, snoeivorm én kant en klare haag. Bekijk de pagina over de Taxus Baccata voor ons complete aanbod.

TIP: Liever kleine blaadjes in plaats van naalden? Bekijk dan de soortgelijke haagplant: Buxus.

  • Bloeikleur: Donkergroen met rode bessen
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Donkergroen
  • Groenblijvend:Ja
  • Standplaats: Halfschaduw, schaduw, zon
  • Hoogte: 10 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Doordat de Baccata in elke vorm te snoeien is, kom je deze conifeer op vele plekken tegen. Het is belangrijk dat je de Taxus Baccata tweemaal per jaar snoeit. De beste momenten voor een goede knipbeurt is in de maanden juni en september. Je kunt de haag flink snoeien aangezien de Taxus hier geen enkele moeite mee heeft. Op deze manier kun je de haag netjes in vorm houden en zorg je voor een nette strakke uitstraling tijdens de wintermaanden. Waar je wel op moet letten tijdens het snoeien is dat je dit niet in de felle zon doet. De blaadjes van de conifeer kunnen anders verbranden en dat zou zonde zijn.

Lees meer

Het is erg belangrijk dat je de Taxus goed onderhoudt. Naast het snoeien, is het ook belangrijk dat de grond niet te nat wordt. De te natte bodem kun je oplossen door hydrakorrels toe te voegen rondom de grond van de haag. Deze korrels nemen water op waardoor de Taxus geen natte voeten krijgt. Verder is het bijmesten in de maanden april t/m augustus ook zeer aan te raden, het bijmesten van de Taxus bevordert de groei.

Lees meer

Het planten van een Taxus gaat in principe op dezelfde wijze als ieder andere haagplant. Het is belangrijk bij het planten van de conifeer dat deze niet in een te natte bodem wordt geplant. Zodra je de Baccata in een te natte bodem plant, gaan de wortels rotten en kan de Taxus afsterven. Volg onderstaande aanplant instructies. Kom je er niet helemaal uit? Maak dan gebruik van onze speciale aanplantservice. Neem hiervoor altijd even contact met ons op.

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Taxus Baccata
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Staat de taxus baccata 30-40 cm in pot?

De Taxus baccata 30-40cm staat in een pot.

Hoeveel taxussen van 1.80 meter hoog moet ik planten op een meter voor een haag

Voor die afmeting kunt u het beste 2 planten per strekkende meter aanhouden.

afstand poten van taxus 125x150 cm.?

Wij adviseren 2,5stuks per strekkende meter. Onderlinge afstand tussen elkaar is dan +/- 40cm. Evt. kunnen ze ook verder uit elkaar geplaatst worden, maar dan duurt het langer voor er een dichte haag ontstaat.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!