Taxus Baccata

Venijnboom Baccata

v.a.: € 2,99

Formaat
Hoogte 20-25cm
Herfst 2021
€ 2,99
Hoogte 30-40cm
Herfst 2021
€ 4,99
Hoogte 80-100cm
Herfst 2021
€ 13,50
Hoogte 100-125cm
Herfst 2021
€ 17,50
Hoogte 125-150cm
Herfst 2021
€ 25,00
Hoogte 150-175cm
Herfst 2021
€ 45,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Taxus Baccata is een Taxus of Venijnboom en is een conifeer uit de Taxusfamilie. Europa, het noorden van Afrika en het zuidwesten van Azië is de plek waar de conifeer van nature vandaan komt. Zo is deze Venijnboom een langzaam groeiende plant maar kan wel ontzettend oud worden wat natuurlijk erg handig is voor een afscheiding. De Taxus kunt u herkennen aan de donkergroene naalden en de rode bessen in het najaar. Deze haagplant is naast de Buxus de meest gewilde haagplant en wij leggen hieronder graag aan u uit waarom u moet kiezen voor de Taxus.

Taxus Baccata is leverbaar van oktober t/m april.

Onze voordelen:

Het kopen van een Taxus Baccata

De Taxus Baccata is een haagplant die voor een luxe afscheiding in uw tuin zorgt. Zo blijft deze conifeer het hele jaar groen waardoor het zorgt voor goede privacy en beschutting. De conifeer bezit donkergroene naalden en in het najaar groeien er rode bessen aan waardoor de haag een hele warme uitstraling krijgt. Ondanks dat de rode besjes er zeer gezellig uitzien, zijn de besjes niet zo leuk als dat ze eruit zien. Ze zijn giftig voor mens en dier, tenminste de zaadjes en het vruchtvlees, de rode omhulsel wat eruit ziet als een olijf kunt u wel eten, deze smaakt erg zoet maar dit is uiteraard niet verstandig. Voor dieren zijn de groene naalden die de Taxus bezit erg giftig. Helaas groeit de Taxus zeer traag waardoor het in verhouding met een andere conifeer een stuk duurder is in de aanschaf.

  • Bloeikleur: Donkergroen met rode bessen
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Donkergroen
  • Groenblijvend:Ja
  • Standplaats: Halfschaduw, schaduw, zon
  • Hoogte: 10 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Doordat de Baccata in elke vorm te snoeien is, komt u deze conifeer op vele plekken tegen. Het is wel belangrijk dat u de Baccata tweemaal per jaar snoeit. De beste momenten voor een goede knipbeurt is in de maanden juni en september. U kunt de haag flink snoeien aangezien de Taxus hier geen enkele moeite mee heeft. Op deze manier kunt u de haag netjes in vorm houden en zorgt u voor een nette strakke uitstraling tijdens de wintermaanden. Waar u wel op moet letten tijdens het snoeien is dat u dit niet in de felle zon uitvoert aangezien dan de blaadjes van de conifeer goed kunnen verbranden en dat zou zonde zijn als u al een volgroeide haag heeft gecreëerd. Op onze pagina snoeien vindt u meer informatie over het snoeien van een Taxus Baccata
Lees meer
Het is erg belangrijk dat u de Taxus goed onderhoudt. Naast dat u het snoeien goed moet bijhouden is het ook belangrijk dat de grond niet te nat wordt. Het snoeien van de Taxus is belangrijk omdat deze haagplant gewoon door blijft groeien en zo 10 meter hoog kan worden. Het zou zonde zijn als de haag uw uitzicht gaat bederven omdat u de snoeiperiodes niet heeft aangehouden. De te natte bodem kunt u oplossen door hydrakorrels toe te voegen rondom de grond van de haag. Deze korrels nemen voldoende water op waardoor de Taxus geen natte voeten krijgt. Verder is het bijmesten in de maanden april t/m augustus ook zeer aan te raden, het bijmesten van de Taxus bevorderd de groei.
Lees meer
Het planten van een Taxus gaat in principe op dezelfde wijze als ieder andere plant. Het is belangrijk bij het planten van de conifeer dat deze niet in een te natte bodem wordt geplant. Zodra u de boom in een te natte bodem plant gaan de wortels rotten en kan de Taxus afsterven, wat ontzettend zonde is omdat deze conifeer al zo kostbaar is. Voordat u de haag kunt planten is het belangrijk dat er een gat van 50 centimeter wordt gegraven op de desbetreffende plek. Zodra u de haag net heeft geplant is het belangrijk dat de haag voldoende water krijgt. Komt u er niet uit kunt? Op onze pagina aanplanten vindt u meer informatie over het aanplanten van een Taxus Baccata. Koop online uw Taxus Baccata of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Taxus Baccata
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Staat de taxus baccata 30-40 cm in pot?

De Taxus baccata 30-40cm staat in een pot.

afstand poten van taxus 125x150 cm.?

Wij adviseren 2,5stuks per strekkende meter. Onderlinge afstand tussen elkaar is dan +/- 40cm. Evt. kunnen ze ook verder uit elkaar geplaatst worden, maar dan duurt het langer voor er een dichte haag ontstaat.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!