Miscanthus sinensis
Miscanthus sinensis, ook bekend als Chinees (pracht)riet heeft een bijzonder sierlijke groeiwijze. Dit hoge gras groeit polvormig en woekert niet. Het hele jaar geniet je intens van de smalle, gebogen bladeren en in de nazomer nog meer van de zilverrode tot -grijze bloempluimen. Mag jouw siergras opvallen, kies dan voor een unieke soort Prachtriet met verticale of horizontale strepen.

Miscanthus sinensis

Van hoog naar laag sorteren

Miscanthus sinensis

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Miscanthus sinensis kopen

Miscanthus sinensis, ook wel Chinees riet genoemd, is een hoog siergras dat bekend staat om zijn mooie groeiwijze. Het is een polvormige grassoort, die niet woekert. De snelgroeiende vaste plant is het hele jaar decoratief. De smalle, gebogen, groene bladeren met een witte nerf zijn sierlijk, net als de statige zilverrode tot zilvergrijze bloempluimen in de nazomer. De ene soort heeft meer opvallend blad dan de andere soort. Zo is de Miscanthus sinensis Cosmopolitan geliefd om zijn brede bladeren met opvallende witte strepen en herken je de Miscanthus sinensis Zebrinus – zoals de naam al verklapt – aan zijn unieke bladeren met horizontale strepen. Het blad verkleurt in de winter in een zachte strokleur. Afhankelijk van de soort varieert de bloeitijd van augustus tot november. Ook wanneer Miscanthus sinensis of Prachtriet uitgebloeid is, zorgen de mooie bloempluimen in de winter nog voor veel sierwaarde in je tuin. Chinees riet / Chinees Prachtriet kan een totale hoogte van wel 2 meter bereiken en is daarom een echte blikvanger. Je kunt het bladverliezende siergras toepassen in een border, als solitair aan de rand van een vijver of gazon, maar ook als plant in pot op het terras of balkon laten stralen. Het hoge siergras is sterk, goed winterhard, ongevoelig voor ziekten en plagen en onderhoudsvriendelijk. De Miscanthus sinensis Prachtriet verlangt naar een standplaats in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond onder zich nodig.

Miscanthus sinensis kopen bij Bomenenzo.nl

Wil je een mooie Miscanthus sinensis kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bomenenzo kweekt diverse soorten, waaronder de bekendste soorten Miscanthus sinensis Gracillimus en Miscanthus sinensis Morning Light, maar ook de prachtige Miscanthus sinensis Red Chief, Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne en de dwergsoort Miscanthus sinensis Yakushima Dwarf. Je kunt jouw favoriet gemakkelijk, snel en veilig online kopen via de webshop en door ons laten bezorgen. Ook ben je natuurlijk van harte welkom om een bezoekje te brengen aan onze kwekerij, waar je jouw gewenste producten gratis afhalen kunt. Kies je voor planten kopen via de webshop, dan profiteer je bij besteding vanaf €300,- van gratis bezorging! Wanneer je voor de optie account aanmaken kiest, kun je jouw bestelling eenvoudig online volgen. Bovendien is een account aanmaken slim als je nog eens bij ons terugkeert. Bestellen gaat dan nog makkelijker en sneller.

Miscanthus sinensis verzorgen

Het fijne aan de Miscanthus sinensis is dat dit siergras sterk, goed winterhard en eenvoudig te verzorgen is. Tot de Miscanthus sinensis behoren bewateren bij warm en droog weer, snoeien en bemesten in het voorjaar met een organische meststof. Chinees prachtriet sterft in de winter bovengronds af. Vanaf maart, voordat de bloeiende vaste plant opnieuw uitloopt met frisse bladeren, snoei je het siergras tot 10 à 15 cm boven de grond terug. Daarna geef je wat voeding om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat je niet te veel voeding geeft, want daarvan kunnen de stengels slapper worden.

Miscanthus sinensis water geven

Na het aanplanten geef je de Miscanthus sinensis direct en regelmatig water, zodat deze goed kan wortelen. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen nog maar wat extra water te geven bij een droge grond tijdens warm en droog weer. Prachtriet (Miscanthus sinensis) houdt niet van te natte voeten, zeker niet in de winter, dus zorg ervoor dat de bodem altijd goed doorlatend is en overtollig water gemakkelijk weg kan.  

Miscanthus sinensis snoeien

De Miscanthus sinensis is een bladverliezend siergras, wat inhoudt dat de bovengrondse delen van de vaste plant in de winter afsterven en het siergras in het voorjaar uitloopt met nieuwe bladeren. Prachtriet snoeien doe je in het voorjaar, voordat de bloeiende vaste plant opnieuw uitloopt. Je snoeit de hoge siergrassen dan tot 10 à 15 cm boven de grond terug. Daarna zal het Prachtriet weer hard terug groeien. Let op: de bladranden van de Miscanthus zijn vlijmscherp, dus draag handschoenen bij het snoeien.

Miscanthus sinensis planten

Chinees riet is een veelzijdige plant, die je op meerdere manieren kunt toepassen. Zo kun je het siergras combineren met andere vaste planten en siergrassen in de border, maar nog mooier komt deze topper tot zijn recht als solitair in de volle grond, bijvoorbeeld aan de rand van de vijver of het gazon. Heb je geen tuin? Niet getreurd: de bloeiende vaste plant kun je ook prima in een grote bloembak of plantenbak op het terras of balkon zetten. Zorg ervoor dat je een zonnige standplaats, het liefst in de volle zon, uitkiest. De Miscanthus sinensis gedijt in alle grondsoorten, zolang de grond goed doorlatend is. Zeker in de winter houdt Prachtriet niet van een te natte grond. Maak gebruik van speciale aanplantgrond voor een luchtige bodem met de juiste voedingsstoffen voor een goede start. Klaar met de aanplanting? Geef de jonge planten dan direct water, zodat ze goed kunnen gaan wortelen.

Heb je vragen over de verzorging, snoei en/of aanplanting van je siergras, dan kun je altijd bij ons terecht voor extra informatie en persoonlijk advies. Heb je hulp nodig bij het aanplanten? Dan is onze aanplantservice interessant voor jouw. Kijk voor extra informatie hierover op de website en/of neem contact op voor de mogelijkheden. Wil je gratis tuinier tips ontvangen? Meld je aan voor ons nieuwsblad, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ga ieder seizoen goed voorbereid in!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00