Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Pluimhortensia
vragen? 0344 22 81 00

Pluimhortensia kopen | Direct leverbaar | Eigen kwekerij

Pluimhortensia’s zijn een schitterende soort hortensia met pluimvormige bloemen die wel 30 centimeter lang kunnen worden. De plant bloeit uitbundig vanaf juni tot het najaar. Wij hebben de mooiste hortensia’s voor u geselecteerd in diverse kleuren. Direct leverbaar uit onze eigen Betuwse kwekerij en snel bezorgd door heel Nederland & België!

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Pluimhortensia kopen:

Bent u op zoek naar een bijzondere soort hortensia voor in uw tuin? Kies dan eens voor de Pluimhortensia! In tegenstelling tot de meeste andere soorten heeft deze hortensia geen bolvormige, maar pluimvormige bloemen. Ook kan deze soort meer zon verdragen dan Boerenhortensia’s, Bolhortensia’s en Schermhortensia’s. Het is een echte zomerbloeier: de bloei start in juni en gaat zeker door tot september, soms zelfs tot oktober. Bovendien krijgen de bladeren in het najaar een schitterende herfstgloed. Deze tuinplant is goed winterhard en uitstekend te combineren met andere planten. Ook is hij geschikt als snijbloem.

Pluimhortensia kopen bij Bomenenzo.nl:

Voor een Pluimhortensia kopen bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres. Wij hebben een groot online aanbod Pluimhortensia’s in verschillende kleuren, waaronder roze, wit en crème. Wilt u meer informatie over een hortensia? Klik dan op de afbeelding en u komt meteen op de productpagina terecht. Bestel een of meerdere planten naar keuze en reken af met de door u gewenste betaalmethode. Wij doen er alles aan om uw hortensia snel te bezorgen.

Pluimhortensia verzorgen:

De Pluimhortensia verzorgen is eenvoudig te doen en kost weinig tijd. Omdat hortensia’s niet diep wortelen is het belangrijk om deze tuinplanten altijd voldoende water te geven. Zeker tijdens droge periodes en na de aanplant moet u dit goed in de gaten houden. Daarnaast is het van belang om de plant na een snoeibeurt in het voorjaar te bemesten met Vivimus universeel. Dit middel is 100% biologisch en bevordert een uitbundige bloei. U kunt het gemakkelijk mee bestellen in onze webshop.

Pluimhortensia snoeien:

De uiteindelijke hoogte van een Pluimhortensia varieert. De meeste soorten worden tussen de 80 en 150 centimeter hoog. De beste snoeitijd is het vroege voorjaar (februari of maart). U kunt de takken dan gerust met een snoeischaar afknippen tot zo’n 10 of 20 centimeter boven de grond. Zo houdt u de plant compact en bevordert u de vorming van grote bloemen in de zomer. Als u de takken minder ver afknipt worden de bloemen minder groot. De Pluimhortensia is bestand tegen nachtvorst.

Pluimhortensia planten:

Gaat u de Pluimhortensia planten? Deze soort staat het liefst op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Ook kan hij op een iets drogere plek staan dan andere hortensia’s. U kunt de plant solitair (alleen), in een groepje of als haag planten. Het is maar net hoe groot uw tuin is en waar uw voorkeur naar uitgaat. U kunt maximaal 3 tot 5 hortensia’s per vierkante meter planten; dit verschilt per soort. De beste planttijd is het voorjaar, tot uiterlijk half mei. Mocht u toch in de zomer gaan planten, dan heeft de kluit extra veel water nodig. Wij raden u aan om bij het planten vruchtbare aanplantgrond te gebruiken voor een geslaagde aanplant.

TIP: Heeft u vragen over onze Pluimhortensia’s? Of wilt u meer informatie hebben over andere planten uit ons assortiment? Neem gerust contact met ons op! Wij denken graag met u mee.
WEETJE:
Pluimhortensia’s oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op vlinders en bijen. Met deze plant haalt u dus een hoop kleur en levendigheid naar uw tuin. Geniet ervan op uw comfortabele loungeset, met een verfrissend drankje in de hand!