Pampasgras
Decoratief groen blad en bijzonder sierlijke bloempluimen.
Wat een plaatje is het toch! Zeker als Pampasgras bloeit met zijn grote, roze, zilver- of crèmewitte bloempluimen, is het een ware blikvanger. Ook het weelderige, blauwgroene gras, dat prachtig met de wind mee beweegt, siert je tuin enorm. Cortaderia selloana is een hoog siergras, dat wel twee tot drie meter hoog kan worden. Toch kun je ook met een kleine tuin bij ons terecht voor een minstens zo sierlijke dwergvariant.

Pampasgras

Van hoog naar laag sorteren

Pampasgras

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Pampasgras kopen

Pampasgras is een prachtig en stevig siergras. Het populaire siergras kenmerkt zich door sierlijke zachte pluimen, vlijmscherpe halmranden en een opvallende vorm. Het lijkt eigenlijk meer op riet dan op gras. Vanaf augustus, met een groeipiek in september, zijn de prachtige volle pluimen te bewonderen in – afhankelijk van de soort en cultivar – zilverwitte (Cortaderia selloana Sunningdale Silver), crème-witte (Cortaderia selloana Pumila) of roze kleuren (Cortaderia selloana Rosea). Deze bloempluimen, die van de Cortaderia selloana of Pampasgras een echte showsteler maken, kunnen tot het einde van de winter blijven zitten. Pampasgras heeft lange, smalle ruwe, blauwgroene bladeren met scherpe randen. Het is een hoog opgaand, polvormig siergras. De normale Cortaderia selloana kan een totale hoogte van wel 2 tot 3 meter bereiken en heeft daarom voldoende ruimte nodig. Tegenwoordig bestaan er ook kleinere varianten, zoals de Cortaderia selloana Pumila en Cortaderia selloana Mini Pampas / Dwergpampas met een maximale hoogte van 1 meter, waardoor het siergras zowel in grote als kleine tuinen toe te passen is. Je kunt Pampasgras mooi als solitair aanplanten, bijvoorbeeld naast de vijver, of toepassen in een border. Ook is de Cortaderia selloana een geschikte potplant voor op het terras en balkon. Dit type siergras is afkomstig uit Zuid-Amerika, maar kan ook in ons klimaat prima gedijen. Pampasgras is winterhard, maar jonge planten kunnen wel wat extra bescherming gebruiken bij strenge vorst.

Pampasgras bij Bomenenzo.nl

Wil je mooi Pampasgras kopen voor in je tuin? Dan ben je bij Bomenenzo aan het juiste adres! Bij ons koop je sterke en mooie siergrassen van goede kwaliteit en tegen scherpe prijzen. In het ruime assortiment vind je diverse soorten Pampasgras, zoals Pampasgras Sunningdale Silver (Cortaderia selloana Sunningdale Silver) met zilverwitte pluimen, Pampasgras Evita (Cortaderia selloana Evita) en het bijzondere Roze Pampasgras (Cortaderia selloana Rosea). Heb je een kleinere / kleine tuin? Dan zijn Dwergpampasgras (Cortaderia selloana Mini Pampas), Pampasgras Mini Golden (Cortaderia selloana Mini Golden) en Dwergpampasgras Mini Silver (Cortaderia selloana Mini Silver) een uitstekende keuze. Bekijk alle resultaten op bomenenzo.nl, vind je favorieten door middel van producten vergelijken en bestel gemakkelijk en snel je gewenste producten online. Ook ben je natuurlijk van harte welkom bij ons in hartje Betuwe om al onze planten te bekijken en je keuze te maken (we helpen je hierbij graag door middel van persoonlijk advies!). Je kunt jouw gewenste producten door ons laten bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. Kies je voor online kopen, dan zorgen wij voor een snelle levering en profiteer je bij bestellingen vanaf €300,- van gratis bezorging. Door middel van de optie ‘account aanmaken’ kun je je bestelling online volgen.

Pampasgras verzorgen

Siergrassen zijn makkelijk te verzorgen planten. Dit geldt ook voor de Cortaderia selloana. De bloeiende vaste plant is ongevoelig voor ziekten en plagen en winterhard, maar jonge planten kun je in de winter het best extra beschermen. Dit kan door de pollen in te pakken en/of de voet te bedekken met een mulchlaag. Zo bescherm je de jonge sierplant tegen kou en hevige regen en komt hij goed de winter door. Pampasgras snoei je bij de start van het voorjaar tot zo’n 30 à 40 cm boven de grond terug. Het siergras heeft niet veel voeding nodig, maar kun je in het voorjaar organische mest geven om de groei en bloei te bevorderen. Verder kan de Cortaderia selloana, wanneer deze eenmaal goed geworteld is, droogte goed verdragen en geef je alleen bij langdurig warm en droog weer extra water.

TIP: Heb je je al aangemeld voor ons nieuwsblad, waarin we gratis tuinier tips delen? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ga ieder seizoen voorbereid in! Heb je andere vragen over de verzorging van jouw siergras? Dan kun je natuurlijk ook altijd bij ons terecht voor extra informatie en persoonlijk advies.

Pampasgras water geven

Na de aanplanting van je vaste plant geef je deze direct en regelmatig water. Zo kan het Pampasgras goed wortelen. Wanneer het siergras geworteld is en eenmaal groeit, wordt droogte goed verdragen. Je hoeft de vaste planten slechts bij langdurig warm en droog weer dan nog extra water  te geven ter voorkoming van uitdroging. Pampasgras verkiest een goed doorlatende grond, die af en toe droog mag zijn. Een teveel aan water vinden met name jonge plantjes niet prettig en dus moet overtollig water gemakkelijk kunnen wegvoeren.

Pampasgras snoeien

De Cortaderia selloana snoeien? Dat doe je in het begin van de lente. Je snoeit de bloeiende vaste plant dan tot 30 à 40 cm boven de grond terug. Zo behoudt je de mooie pol van dit rietachtige gras. Direct loopt het gras opnieuw uit met verse uitlopers, waardoor je snel weer van een mooie groene plant geniet.

TIP: Tijdens de bloei kun je een aantal pluimen van de Cortaderia voor in een boeket of mooie vaas. Zo geniet je ook in huis van de prachtige blikvanger!

Pampasgras planten

Wanneer je Pampasgras gaat planten in de volle grond, is het van belang dat je een warme en zonnige standplaats uitkiest. Het liefst in de volle zon, want voor Pampasgras geldt: hoe meer zon, hoe beter de vaste plant zal groeien en bloeien. Ook zijn de jonge planten hier beter beschermd tegen kou in de winter. Daarnaast gedijt de Cortaderia selloana het best in een voedzame, kalkrijke en goed doorlatende bodem. Pampasgras houdt niet van te natte voeten en dus moet overtollig water snel weg kunnen. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond creëer je een lekker luchtige bodem. De vaste plant verdraagt droogte en (zee)wind en is op verschillende manieren toe te passen. Zo kun je het siergras als solitair planten, bijvoorbeeld naast de vijver, of combineren met andere vaste planten in een border. Let er wel op dat de Cortaderia selloana flink groeit en voldoende ruimte nodig heeft. Heb je een kleinere, laagblijvende soort, dan kan het siergras ook uitstekend als bodembedekker dienen. Geen tuin, maar een terras of balkon? Laat de Cortaderia selloana dan stralen in een mooie pot. Geef de jonge plant(en) na de aanplanting direct en regelmatig water, zodat ze goed kunnen wortelen en snel gaan groeien.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00