Bloemen
Kleinblijvende toppertjes met een prachtige bloei.
Halfstam bomen hebben een mooie compacte groeivorm en zijn bijzonder decoratief. Door een halfstam met bloemen te kiezen geniet je ook nog eens van een spectaculaire bloei! We hebben bloeiende boompjes in allerlei verschillende kleuren én met verschillende bloeitijden, zodat je altijd kunt genieten van een levendige tuin.
Bloemen
Van hoog naar laag sorteren
Bloemen
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Halfstam bloemen kopen 

Halfstam bomen hebben een mooie compacte vorm en zijn ongeveer één meter hoog. Ben je op zoek naar een bijzonder decoratief boompje in je tuin? Kijk dan eens naar onze bloeiende halfstam bomen. Deze kleine opvallende boompjes brengen met hun schitterende bloemen méér leven in je tuin. Bekende voorbeelden van deze bloeiende toppertjes zijn: Hortensia Limelight, Magnolia grandiflora Gallisoniensis en de Perzische slaapboom. 

TIP: Combineer zomerbloeiers met winterbloeiers! Door halfstam boompjes met verschillende bloeiperiodes te combineren, heb je het jaarrond een prachtige levendige tuin! 

 

Halfstam bloemen verzorgen

Over het algemeen zijn halfstam boompjes makkelijk te verzorgen, dit geldt ook voor de halfstam met bloemen. Voor specifieke verzorgingsinstructies kun je kijken op de productpagina van jouw soort. Plant je jouw bloeiende halfstam in de volle grond? Geef hem dan, vooral het eerste jaar na aanplant, regelmatig water. Om de groei en bloei te stimuleren, raden wij je aan om je boom ieder jaar te voorzien van wat organische mest. Het bemesten van jouw halfstam zorgt er ook voor dat je boompje gezond blijft. 

 

Halfstam bloemen water geven

Vooral het eerste jaar na aanplant heeft je halfstam boompje regelmatig water nodig. Dit eerste jaar heeft je boom nodig om goed te kunnen wortelen. Geef hem iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. In het groeiseizoen, de lente en de zomer, groeit jouw boompje het meest, en raden we je dus aan om vaker water te geven. Probeer de grond altijd licht-vochtig te houden. Na het eerste jaar hoef je alleen nog water te geven bij warmte en droogte.

 

Halfstam bloemen snoeien

Het snoeien van jouw halfstam met bloemen is belangrijk om te zorgen dat jouw boompje jong en vitaal blijft. Wanneer je het beste kunt snoeien, en wat de belangrijkste aandachtspunten voor jouw soort zijn, kun je lezen op de bijbehorende productpagina. In het algemeen kun je wel een jaarlijkse snoeibeurt aanhouden voor het verwijderen van dood, ziek of beschadigd hout. Zorg er wel voor dat je zorgt voor een schone- en scherpe snoeischaar! Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken.

 

Halfstam bloemen planten

Voor een goede aanplant van jouw halfstam boom is het belangrijk dat je tuingrond geschikt is. Vrijwel alle halfstam bloeiers vragen een voedzame en vochtdoorlatende bodem. Om zeker te zijn dat jouw tuingrond voedzaam genoeg is én ook het overtollige vocht goed kan afvoeren (doorlaten), raden wij je aan om speciale aanplant grond te gebruiken. Alle andere benodigde informatie om de aanplant van jouw halfstam tot een succes te maken, vind je terug op de productpagina van jouw soort.

Ons hele assortiment bloeiende bomen bestaat uit grote en kleine bloesembomen met bloemen in de meest uiteenlopende kleuren. Kies de boom die bij je past! Kun je wel wat advies gebruilken? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00