Perzische Slaapboom

Albizia Julibrissin 'Ombrella'

v.a.: € 65,00

Formaat
Stamhoogte Hoogstam, Totaal hoogte 200-250cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 110,00
Stamhoogte Halfstam, Totaal hoogte 120-140cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 65,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Perzische Slaapboom, Albizia Julibrissin, is een boom met zeer mooie bloemen. In warme gebieden wordt deze over heel de wereld geplant. Van China tot California en in bijna alle landen aan de Middellandse Zee. De boom staat het beste op een beschutte, warme plaats.

Onze voordelen:

Perzische Slaapboom kopen:

De prachtige Perzische Slaapboom of Zijdeboom is een Mediterrane boom met prachtige bloemen. De exotische, roze bloemen verschijnen in de maanden juli en augustus aan de boom. Die bloemen trekken de mooiste vlinders, bijen en hommels aan. De bladeren zijn dubbel geveerd en de Slaapboom zal zijn blaadjes elke nacht dicht vouwen, vandaar ook de naam. De boom is redelijk winterhard en houdt van een zonnige standplaats. De Albizia Julibrissin kan tot wel 10 meter hoog worden en verliest zijn blad in de winter.


Perzische Slaapboom kopen bij Bomenenzo.nl:

De Perzische Slaapboom kopen doet u makkelijk en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. Kom eens bij ons langs in Lienden om deze en andere prachtige bomen te bekijken. Ook als u advies nodig heeft of vragen heeft bent u natuurlijk van harte welkom. De meeste bomen hebben wij op voorraad en bieden wij aan voor scherpe prijzen. Naast de Albizia Julibrissin kunt u bij ons ook veel vaste planten kopen. Daarnaast vindt u bij ons de Japanse Esdoorn, de Japanse Notenboom, diverse oude fruitbomen, zoals de oude perenboom, Cornus Kousa, Magnolia Grandiflora, de Rode Beuk, Blauwe Regen, Portugese Laurieren en verschillende soorten kant en klare haag. Ontvang gratis bezorging bij een order vanaf 300 euro. 


  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Juli, augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon of halfschaduw
  • Hoogte: 10 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Perzische Slaapboom verzorgen

De Perzische Slaapboom of Zijdeboom is een redelijk winterharde Mediterrane boom die vrij makkelijk in onderhoud is. De mooie boom vereist wel een zonnige plek of een plaats in half schaduw en houdt van een waterdoorlatende grond. Zorg dus voor een goede afwatering op de plek waar u de boom plant. Bij het planten houdt u een afstand aan van 3 meter. Op die manier heeft de Albizia Julibrissin genoeg plek om te groeien en tot bloei te komen. Vooral in de warme zomers komt deze boom het mooist tot bloei.

Perzische Slaapboom snoeien

U hoeft de Perzische Slaapboom of Zijdeboom in principe niet te snoeien. In de loop van de jaren neemt de mooie boom zelf een prachtige vorm aan. Het is wel belangrijk dat u dode takken verwijderd, om zo ziektes te voorkomen. Als u toch af en toe wilt snoeien kunt u dat het beste in maart doen.
Lees meer
Geef vooral in het eerste jaar genoeg water aan de boom. Ook daarna is het belangrijk dat u bij warm weer voldoende water geeft. Als de boom een tekort aan water heeft zullen de blaadjes zich dicht vouwen.
Lees meer
De Perzische Slaapboom houdt van warme zomers. Plant de Zijdeboom dan ook op een zonnige plaats. In de zon bloeit de mooie boom het meest. Een plek in half schaduw kan ook. Zorg daarnaast voor een beschutte warme plek, waar niet al teveel harde wind waait. U kunt de Albizia Julibrissin in elke soort volle grond planten, zolang de ondergrond wel waterdoorlatend is en niet te voedingsrijk. Plant de boom in het voorjaar en graaf een gat dat net iets groter is dan de kluit. U kunt het plantgat aanvullen met verse potgrond. Naast de Zijdeboom kunt u bij ons ook verschillende prachtige vaste planten kopen en de Japanse Esdoorn, de Japanse Notenboom en de Magnolia Grandiflora.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perzische Slaapboom
Uw waardering

Tot 29 april kan er wegens grote voorjaarsdrukte en onderhoud aan onze kwekerij niet besteld worden.

U kunt onze webshop wel bezoeken voor inspiratie en informatie.

Wij hopen op uw begrip.