Perzische Slaapboom

Albizia Julibrissin 'Ombrella'

v.a.: € 55,00

Formaat
Stamomtrek 6-8 cm, Stamhoogte 180-220cm, Totaalhoogte 240-260cm
€ 115,00
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 180-220cm, Totaalhoogte 240-260cm
€ 152,50
Stamomtrek Struik, Totaalhoogte 150-175cm
Niet leverbaar
€ 87,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 0.8m
€ 55,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Perzische Slaapboom, Albizia Julibrissin, is een boom met zeer mooie bloemen. In warme gebieden wordt deze over heel de wereld geplant. Van China tot California en in bijna alle landen aan de Middellandse Zee. De boom staat het beste op een beschutte, warme plaats.

Onze voordelen:

Perzische Slaapboom kopen:

De prachtige Perzische Slaapboom of Zijdeboom is een Mediterrane boom met prachtige bloemen. De exotische, roze bloemen verschijnen in de maanden juli en augustus aan de boom. Die bloemen trekken de mooiste vlinders, bijen en hommels aan. De bladeren zijn dubbel geveerd en de Slaapboom zal zijn blaadjes elke nacht dicht vouwen, vandaar ook de naam. De boom is redelijk winterhard en houdt van een zonnige standplaats. De Albizia Julibrissin kan tot wel 8 meter hoog worden en verliest zijn blad in de winter.

 

Perzische Slaapboom kopen bij Bomenenzo.nl:

De Perzische Slaapboom kopen doet u makkelijk en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. Kom eens bij ons langs in Lienden om deze en andere prachtige bomen te bekijken. Ook als u advies nodig heeft of vragen heeft bent u natuurlijk van harte welkom. De meeste bomen hebben wij op voorraad en bieden wij aan voor scherpe prijzen. Naast de Albizia Julibrissin kunt u bij ons ook veel vaste planten kopen. Daarnaast vindt u bij ons de Japanse Esdoorn, de Japanse Notenboom, diverse oude fruitbomen, zoals de oude perenboom, Cornus Kousa, Magnolia Grandiflora, de Rode Beuk, Blauwe Regen, Portugese Laurieren en verschillende soorten kant en klare haag. Ontvang gratis bezorging bij een order vanaf 300 euro. 

 

  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Juli, augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon of halfschaduw
  • Hoogte: 6-8 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Perzische Slaapboom verzorgen

De Perzische Slaapboom of Zijdeboom is een redelijk winterharde Mediterrane boom die vrij makkelijk in onderhoud is. De mooie boom vereist wel een zonnige plek of een plaats in half schaduw en houdt van een waterdoorlatende grond. Zorg dus voor een goede afwatering op de plek waar u de boom plant. Bij het planten houdt u een afstand aan van 3 meter. Op die manier heeft de Albizia Julibrissin genoeg plek om te groeien en tot bloei te komen. Vooral in de warme zomers komt deze boom het mooist tot bloei.

Perzische Slaapboom snoeien

U hoeft de Perzische Slaapboom of Zijdeboom in principe niet te snoeien. In de loop van de jaren neemt de mooie boom zelf een prachtige vorm aan. Het is wel belangrijk dat u dode takken verwijderd, om zo ziektes te voorkomen. Als u toch af en toe wilt snoeien kunt u dat het beste in maart doen.
Lees meer
Geef vooral in het eerste jaar genoeg water aan de boom. Ook daarna is het belangrijk dat u bij warm weer voldoende water geeft. Als de boom een tekort aan water heeft zullen de blaadjes zich dicht vouwen.
Lees meer
De Perzische Slaapboom houdt van warme zomers. Plant de Zijdeboom dan ook op een zonnige plaats. In de zon bloeit de mooie boom het meest. Een plek in half schaduw kan ook. Zorg daarnaast voor een beschutte warme plek, waar niet al teveel harde wind waait. U kunt de Albizia Julibrissin in elke soort volle grond planten, zolang de ondergrond wel waterdoorlatend is en niet te voedingsrijk. Plant de boom in het voorjaar en graaf een gat dat net iets groter is dan de kluit. U kunt het plantgat aanvullen met verse potgrond. Naast de Zijdeboom kunt u bij ons ook verschillende prachtige vaste planten kopen en de Japanse Esdoorn, de Japanse Notenboom en de Magnolia Grandiflora.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perzische Slaapboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoe is de hoogte gemeten vanaf kluit of begin stam

De Stamhoogte wordt gemeten vanaf bovenzijde kluit tot onderzijde kroon. De Totaalhoogte wordt gemeten vanaf bovenzijde kluit tot bovenzijde kroon.

Hallo , is het normaal dat mijn Albezia nu pas zijn blaadjes begint te openen ? Die zijn nu nog redelijk beperkt in omvang / grootte !

Het klopt dat de Albizia's nu pas langzaam aan open komen (juni). Omdat het lang koud is geweest en het pas de laatste 2 weken warm is komen veel bomen en planten nu pas op gang. Als het eerder warm was geweest, had hij zeker eerder blad gehad.

Onze slaapboom heeft veel blad,maar er zitten ook wat gele blaadjes tussen. We hebben hem in oktober geplant. Weet u de oorzaak van de gele blaadjes?

De blaadjes welke geen licht krijgen kunnen klein beetje geel worden. Deze zullen ze dan ook afstoten. Tevens kan het zijn dat de boom een keer te weinig water heeft gehad, waardoor sommige blaadjes verkleuren. Dit kan verder geen kwaad.

Hallo, kan je een Albizia in een kuip houden?

Een Albizia kan in een kuip gehouden worden. Houdt er wel rekening mee dat deze voldoende groot is en dat een boom in een kuip meer water en mest nodig heeft. Bescherm hem ook tegen evt. wind en vorst.

Is deze boom winterhard en in welke maand kan ik de boom het beste planten?

Deze boom is winterhard. Aangezien het een mediterraanse boom is adviseren wij deze boom buiten de vorstperiode te planten.

Wanneer geeft hij bloemen?

De Albizia julibrissin geeft bloemen in juli en augustus.

Is deze boom bladverliezend? Of blijft hij in de winter ook groen?

De Perzische slaapboom is niet groenblijvend in de winter.

Mijn slaapboom gaat overdag dicht met de zon,is dat normaal?

De Perzische slaapboom hoort alleen 's nachts dichte bladeren te hebben. Wanneer dit overdag ook gebeurt is het waarschijnlijk dat de slaapboom te weinig water krijgt. Een Perzische slaapboom heeft in verhouding meer water nodig dan andere bomen. Zodra de slaapboom zijn bladeren overdag weer opent is de grond weer vochtig genoeg.

Bloeit die het jaar nadat die geplant is? Ik denk eraan om de stamhoogte 180-220, stamomtrek 8-10 cm te nemen. Dank u wel.

Deze bomen bloeien normaal gesproken het eerste jaar na aanplant. Als de bomen ver terug gesnoeid zijn, kan het zijn dat hij een jaar overslaat.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!