Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Klokjesbloem
vragen? 0344 22 81 00

De mooie Klokjesbloem, rechtstreeks uit eigen kwekerij

De schitterende vorm van de bloemetjes vormt het meest opvallende deel van de Klokjesbloem. Deze vaste plant heet niet voor niets zo; de bloemen hebben een mooie klokvorm. De plant is winterhard en kan vrij hoog groeien. Bekijk snel ons assortiment!

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Klokjesbloem kopen:

De Klokjesbloem wordt ook wel Campanula of Perzikbladig Klokje genoemd. De vorm van de bladeren lijkt namelijk erg op die van de perzikboom. De groene bloemstengels groeien opgaand en zijn hoog. Zo kunnen sommige soorten wel 150 centimeter hoog worden. Ook zijn er kleinere soorten, die gemiddeld maar 15 centimeter hoog groeien. De bloeitijd van de Klokjesbloem is in de zomermaanden, van juni tot augustus. De meeste soorten hebben witte bloemen, maar er zijn ook soorten met roze bloemetjes. Deze vaste plant staat het liefst op een zonnige plek of in halfschaduw. De Klokjesbloem is winterhard, maar blijft niet groen in de wintermaanden.

Klokjesbloem verzorgen:

De Klokjesbloem vereist niet veel verzorging. De vaste plant droogt wel vrij snel uit. Het is dus belangrijk om voldoende water te geven, vooral in warme periodes. Zolang de bovenlaag van de grond lichtvochtig blijft, zal de Klokjesbloem blijven groeien en mooi bloeien. 

Klokjesbloem snoeien:

Bij de meeste soorten is snoeien na de bloeiperiode aan te raden. U verwijdert dan de uitgebloeide stengels tot net boven de grond. In de bloeiperiode kunt u de uitgebloeide bloemen weghalen. 

Klokjesbloem planten:

De Klokjesbloem houdt van een plek in de zon of halfschaduw. Vooral bij een plaats in de volle zon is het goed om de plant vaak water te geven. Dit omdat de Klokjesbloem vrij snel uitdroogt. Geef de vaste plant een mooie plek in een border samen met andere tuinplanten en geniet! Bij het aanplanten kunt u het beste aanplant grond gebruiken, voor extra voedingsstoffen.