Klokjesbloem
Schitterende klokvormige bloemetjes met een lichtroze of witte kleur.
Van deze tuinplant word je de direct vrolijk! De Klokjesbloem (Campanula) dankt zijn naam aan de schitterende, klokvormige bloemetjes in sierlijke, lichtroze of witte kleuren. Het is een prachtige aanwinst voor de border en ook een geschikte plant voor in een gemengde plantenbak op het terras of balkon. Houd er rekening mee dat de winterharde Klokjesbloem vrij hoog, tot zo’n 150 cm, kan groeien. Is dat wat te veel van het goede, kies dan voor onze laagblijvende topper.

Klokjesbloem

Van hoog naar laag sorteren

Klokjesbloem

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Klokjesbloem kopen

De Klokjesbloem wordt ook wel Campanula of Perzikbladig Klokje genoemd. De vorm van de bladeren lijkt namelijk erg op die van de perzikboom. De groene bloemstengels groeien opgaand en zijn hoog. Zo kunnen sommige soorten wel 150 centimeter hoog worden. Naast hoge vaste planten zijn er kleinere soorten, die gemiddeld maar 15 centimeter hoog groeien. De bloeitijd van de Campanula Klokjesbloem is in de zomermaanden, van juni tot augustus. De meeste Campanula soorten hebben witte bloemen, maar er zijn ook soorten met roze bloemetjes. Het liefst staat de populaire tuinplant op een zonnige plek of in lichte schaduw/ halfschaduw. De Klokjesbloem blijft niet groen in de wintermaanden, wel is de Campanula winterhard. Het is een uitstekende borderplant en ook een geschikte bloeiende vaste plant voor in een gemengde plantenbak. 

 

Klokjesbloem kopen bij Bomenenzo

Een Klokjesbloem kopen doe je makkelijk, snel en veilig op Bomenenzo.nl. Benieuwd welke soorten Klokjesbloemen je rechtstreeks uit onze kwekerij kunt bestellen? Bekijk alle populaire soorten met product informatie hieronder. Vind door middel van producten vergelijken jouw favoriet. Hulp nodig bij het kiezen? We geven je graag persoonlijk advies, dus aarzel niet om contact op te nemen of langs te komen in onze kwekerij. 

  • Klokjesbloem campanula persicifolia ‘Alba’: Deze sierlijke en hoge vaste plant heeft prachtige witte, klokvormige bloemen. De campanula persicifolia ‘Alba’ bloeit uitbundig tussen juni en augustus. Deze populaire tuinplant is zeer winterhard, gemakkelijk in onderhoud en ook geschikt als snijbloem. 
  • Klokjesbloem campanula lactiflora ‘Loddon Anna’: Deze schitterende vaste plant wordt maar liefst 150 cm hoog en bloeit met bijzonder mooie zachtroze bloemen. De bloeitijd van het Klokje Campanula lactiflora ‘Loddon Anna’ is van juni tot augustus. De hoge vaste plant is veelzijdig te gebruiken en goed te combineren met andere vaste planten en zomerbloeiers in de border.
  • Klokjesbloem Campanula poscharskyana ‘E.H. Frost’: Wat een beeldschoon en rustgevend plaatje creëert deze bijzondere plant. De campanula poscharskyana ‘E.H. Frost’, ook wel Kruipklokje genoemd, bloeit met prachtige witte bloemen van mei tot juli. Het is een lage borderplant, die door de kruipende groeiwijze ook als bodembedekker kan worden toegepast. Naast aanplanting in de border, is de Klokjesbloem 'E.H. Frost' geschikt voor de rotstuin en aanplanting in plantenbakken.

TIP: Check ook onze populaire borderpakketten! In borderpakket blauw, paars, wit borderpakket blauw, vind je nog een andere soort klokje: Campanula carpatica ‘Blue Clips’ (syn: Campanula carpatica ‘Blaue Clips’). De Campanula carpatica ‘Blaue Clips’ bloeit van juli tot september met prachtige blauwpaarse bloemen.

Jouw Klokjesbloem kun je laten thuis bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. We bezorgen in heel Nederland en België en bij besteding vanaf €300,- profiteer je van gratis verzending. TIP: Kies bij online planten kopen voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Een account aanmaken zorgt er ook voor dat je een eventuele volgende bestelling nog sneller en makkelijker afhandelt. Check voor meer informatie over onze services de algemene voorwaarden onderaan de website of neem contact op. Wanneer je liever onze bomen en planten met eigen ogen wilt bewonderen, ben je uiteraard ook van harte welkom bij ons in de Betuwe!

 

Klokjesbloem verzorgen

De Campanula Klokjesbloem vereist niet veel verzorging, waardoor de prachtige bloem geschikt is voor iedere tuinier. We raden aan om uitgebloeide bloemen tijdens de bloeiperiode direct te verwijderen om een mogelijke herbloei te stimuleren. De vaste plant droogt vrij snel uit. Het is dus belangrijk om voldoende water te geven, vooral in warme periodes. Zorg voor een vochtige grond, dan zal de Klokjesbloem blijven groeien en mooi bloeien. Ook bemesting in de lente en zomer dragen hieraan bij. De Klokjesbloem is gelukkig winterhard en komt dus probleemloos de winter door. 

 

Klokjesbloem snoeien

De Klokjesbloem is bladverliezend, wat inhoudt dat de tuinplant zijn bladeren in de herfst/ winter laat vallen en in het voorjaar opnieuw uitloopt. Een Campanula snoeien is heel eenvoudig. Bij de meeste soorten is snoeien na de bloeiperiode aan te raden. Je verwijdert dan de uitgebloeide stengels tot net boven de grond. In de bloeiperiode kun je de uitgebloeide bloemen weghalen. Hiermee stimuleer je een tweede bloei, waardoor je nog langer van de schitterende bloemen geniet. 

Wil je jouw Campanula snoeien, maar heb je toch nog een vraag hierover? Neem dan gerust contact op voor meer informatie en persoonlijk advies!

 

Klokjesbloem planten

Het klokje campanula houdt van een plek in de volle zon of lichte schaduw/ halfschaduw. Vooral bij een plaats in de volle zon is het goed om Campanula planten vaak water te geven. Dit omdat de Klokjesbloem vrij snel uitdroogt, zorg continu voor een vochtige grond. Geef de vaste plant een mooie plek in een border samen met andere tuinplanten en geniet! Zet je meerdere Campanula bij elkaar? Van het klokje Campanula (pot 9x9cm) kun je het beste 8 stuks per vierkante meter aanhouden. Bij het aanplanten adviseren we aanplant grond te gebruiken, voor extra voedingsstoffen en een luchtige bodem. Geef hierna water, zodat de jonge planten goed kunnen gaan wortelen en groeien. 

TIP: Begeleid nieuwe planten met bamboe stokken en binddraad. Zo voorkom je dat je klokje campanula tijdens de bloei uit elkaar kan vallen.

TIP: De populaire tuinplant kun je goed combineren met andere vaste planten in een border of plantenbak. Combineer de Klokjesbloem Campanula met exotische planten, bloeiende bodembedekkers en hoge siergrassen. Aangezien de Klokjesbloem niet wintergroen is, is het ook slim om de vaste plant te combineren met groenblijvende heesters en groenblijvende struiken. Zo geniet je jaarrond van groen in de border. Deze planten kopen doe je ook makkelijk en snel via onze webshop. Via de zoekfunctie kun je geavanceerd zoeken en via het menu kom je bij onze verschillende categorieën terecht. Laat je nieuwe planten thuis bezorgen (kies voor een account aanmaken om je bestelling online te volgen) of kom ze gratis afhalen in de kwekerij.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00