Hortensia Endless Summer
De nummer één Hortensia van Nederland.
Een eindeloze zomer in de tuin, dat klinkt toch geweldig? Maak het waar met de Hortensia ‘Endless Summer’, die (bijna) eindeloos lang en spectaculair bloeit van mei tot en met september met grote bolvormige bloemen in de kleur rood, roze, blauw of wit. Plant de doorbloeiende Hydrangea macrophylla ‘Endless Summer’ solitair, in de border of in pot en houd het zomergevoel in je tuin lang vast!

Hortensia Endless Summer

Van hoog naar laag sorteren

Hortensia Endless Summer

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Hortensia Endless Summer kopen 

De Hydrangea macrophylla Endless Summer staat bekend om zijn spectaculaire bloei. De hele zomer en nazomer kun je genieten van grote bloemen, variërend in de kleuren rood, roze, blauw en wit. 

De Endless Summer Hydrangea soorten die wij verkopen zijn o.a. de Bloomstar, Love, The Bride, The Original en Twist and Shout. Deze bijzonder mooie Hortensia’s zijn heel makkelijk te onderhouden, aangezien ze op zowel jong als oud hout bloeien (ook éénjarig hout). Plant deze geliefde plantensoort in de volle grond, óf juist in een mooie pot! Zo is deze Hortensia ook geschikt voor kleine tuinen. Met de Endless Summer blijf je (bijna) eindeloos lang genieten van een beeldschone zomerbloeier. 

Wil jij ook tussen mei en september kunnen genieten van een doorbloeiende Hortensia die (bijna) eindeloos lang bloeit? Je kunt de Hortensia Endless Summer online kopen via onze webshop, of kom je eigen plant uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Hortensia Endless Summer verzorgen

Het verzorgen van een Endless Summer Hortensia is heel eenvoudig. Zolang deze plant genoeg water en voeding tot zijn beschikking heeft, zal hij goed kunnen groeien en bloeien. Geef je plant regelmatig water, vooral in het voorjaar en de zomer. Om de groei, bloei en weerstand van je Hortensia extra te stimuleren, raden wij je aan om hem ieder jaar te bemesten. De beste periode om te bemesten is in het voorjaar. Gebruik het liefst organische mest als de speciale Hortensia meststof van DCM.

Hydrangea macrophylla endless summer water geven

Het is voor deze uitbundige bloeier belangrijk om genoeg water te hebben. Plant je de Hydrangea macrophylla aan in de volle grond? Dan is het vooral het eerste jaar na aanplant belangrijk om structureel water te geven. Geef iedere week wat water, dan kan je Hortensia rustig aan wortelen. Als het al veel geregend heeft kun je gerust een keertje overslaan. In het voorjaar en in de zomer groeit én bloeit de Endless Summer, en heeft hij dus veel energie nodig! Bovendien kan de temperatuur in die seizoenen flink oplopen, geef dan ook gerust 2 à 3 keer per week water. Probeer de bodem licht-vochtig te houden. Na dit eerste groeijaar is het alleen nog nodig om water te geven bij warmte en droogte. 

Zet je deze Hortensia Hydrangea Endless Summer in een pot? Houd er dan rekening mee dat hij vaker water nodig heeft dan in de volle grond. Probeer de bodem altijd licht-vochtig te houden.

Hortensia Endless Summer snoeien

Het snoeien van een Hydrangea Endless Summer is makkelijker dan veel andere Hortensia’s. Deze kanjer bloeit namelijk op zowel oud als nieuw hout. Je hoeft dus niet op te letten welke tak je korter knipt, aan iedere scheut zal een nieuwe bloem gaan bloeien! Ook zijn compacte groei en dichte vertakking maakt het snoeien een stuk makkelijker. Je kunt ervoor kiezen om de plant in zijn geheel terug te snoeien tot een paar cm boven de grond, maar vaak is het voldoende om alleen de uitgebloeide bloemen en oude takken weg te knippen. Geen zorgen, verkeerd snoeien is bij deze topplant vrijwel onmogelijk!

Als je gaat snoeien, doe dit dan in het voorjaar (maart). Kies je ervoor om de hele plant korter te knippen? Houd er dan wel rekening mee dat je Hortensia ook later pas nieuwe knoppen krijgt en gaat bloeien.

Hortensia Endless Summer planten

Wat een prettig voordeel van deze Hortensia hydrangea is, is dat deze vaste plant het liefst op een plek in halfschaduw of volle schaduw staat. Met deze waanzinnige bloeier kun je dus ook op donkerdere plekken in je tuin planten, en de hele zomer genieten van schitterende bloemen. Qua grondsoort is de Endless Summer niet kieskeurig. Deze doorbloeiende Hortensia kan goed groeien en bloeien, zolang de bodem goed vochtdoorlatend is én genoeg voeding bevat. Om zeker te zijn dat je bodem hieraan voldoet, kun je speciale aanplant grond gebruiken. Meng deze speciale grond door je tuingrond, dit maakt je bodem voedzamer én heerlijk luchtig, waardoor vocht goed afgevoerd kan worden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00