Fruitbomen
Geniet van het lekkerste fruit, rechtstreeks uit je eigen tuin!
Hoe leuk is het om fruit in eigen tuin te kweken? Pluk heerlijk vers fruit uit je eigen fruitboom en geniet vaak van een prachtige bloesem vooraf. Overigens is een fruitboom niet alleen functioneel; een fruitboom zorgt ook voor een heerlijke schaduwplek in de tuin en veel sfeer.
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Fruitbomen kopen:

Fruitbomen zijn een aanwinst voor iedere tuin. Fruitbomen kunnen zeer oud worden en zo kunt u tientallen jaren genieten van heerlijk vers fruit uit eigen tuin. Fruitbomen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo kunt u voor iedere tuin wel een geschikte fruitboom vinden. Grote fruitbomen in de tuin of kleine fruitbomen in pot u vindt het allemaal bij Bomenenzo.nl. Bij ons op de kwekerij vindt u veel verschillende soorten en maten fruitbomen. Het kopen van fruitbomen online gaat makkelijk bij bomenenzo.nl. Maak uw keuze in een soort fruitboom en kies daarna de maat van de boom. Wij verkopen hoogstam fruitbomen, oude fruitbomen, laagstam fruitbomen, fruitbomen u vorm, fruitbomen halfstam. Ook kunt u bij ons duo fruitbomen kopen. Duo fruitbomen zijn bomen met 2 soorten fruit van hetzelfde gewas aan 1 boom. Zo hoeft u wanneer uw fruitboom niet zelf bestuivend is niet 2 bomen te kopen. Met een fruitboom geniet u niet alleen van het fruit maar in het voorjaar geeft de fruitboom prachtige bloesem. Sommige fruitbomen geven in de herfst ook nog prachtige herfstkleuren. Bij ons op de kwekerij kunt u veel verschillende fruitbomen vinden. Zo verkopen wij verschillende soorten Appelbomen - Malus Domestica waaronder de bekende Malus Domestica Elstar. Perenbomen – Pyrus Communis waaronder de bekende Pyrus communis Conference. Kersenbomen, zoete kersenboom – Prunus avium. Perzikbomen - Prunus Persica. Pruimenboom – Prunus Domestica waaronder ook het bekende ras Reine-Claude. Abrikozenboom -Prunus Armeniaca, Citrus fruitbomen, Vijgenboom – Ficus Carica.  Oude rassen fruitbomen zoals de oude perenboom en de oude appelboom. Ook voor diverse soorten struiken zoals de Framboos- Rubus Idaeus, Kruisbes – Ribes Uvacrispa, Rode bes en de Blauwe bes bent u bij ons op het juiste adres. Liever een notenboom in uw tuin dan hebben wij ook een uitgebreide keuze. Bij onze kwekerij vindt u de Amandelboom – Prunus Dulcis of de Walnotenboom – Juglans Regia. Bent u opzoek naar een andere fruitboom neem dan contact met ons op wij helpen u met zoeken en hopen zo de juiste boom bij u te kunnen leveren. Bomenenzo.nl het adres voor verkoop fruitbomen. U kunt al deze fruitbomen online kopen bij Bomenenzo.nl. Bij ons kunt u op verschillende manieren veilig betalen. Besteld u voor meer dan €300,- dan hebben wij de service gratis bezorging. Of kom uw boom uitzoeken bij ons op de kwekerij. U bent van harte welkom van maandag t/m zaterdag. Wilt u zeker zijn dat het product wat u zoekt ook op voorraad is bij ons neem dan eerst contact met ons op.  Naast de verkoop van fruitbomen kunt u ook bij ons terecht voor andere bomen op stam, oude boom, vaste plant, exotische planten, plant op stam, 

Bomenenzo levert tussen november en april appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen met kale wortels, vers gerooid van het land. Druiven, kiwi's, bessen, bramen, frambozen en ander klein fruit zijn jaarrond leverbaar in pot.

 

Fruitbomen kopen bij bomenenzo.nl:

Bomenenzo.nl is de kwekerij als u opzoek bent naar prachtige fruitbomen. Voor verkoop fruitbomen bent u bij ons zeker op het goede adres. Wij verkopen en groot assortiment aan fruitbomen. U kunt bij ons terecht voor oude rassen fruitbomen. Deze oude boom soorten zijn al tientallen jaren oud. Kijk eens bij onze prachtige oude appelbomen of oude perenboom. Bent u op zoek naar een andere fruitboom ook deze verkopen wij vast en zeker. Ons assortiment fruitbomen bestaat namelijk ook nog uit hoog, half en laagstam fruitbomen. Ook verkopen wij leuke dwergfruit bomen. Leuk voor in een pot op het terras. Zoekt u een origineel cadeau geef fruitbomen dan eens weg. Naast fruitbomen verkopen wij nog veel meer soorten bomen zoals groenblijvende bomen, bomen op stam, plant op stam. Ook kunt u bij ons vaste planten online kopen. 

 

Fruitbomen met vrucht:

Er zijn twee verschillende soorten fruitbomen te koop als het gaat om het krijgen van vruchten. Fruitbomen die kruisbestuiving nodig hebben en fruitbomen met zelfbestuiving. Kruisbestuiving gebeurt door het overbrengen van zaad naar een stamper van de bloesembloem waar dan de bevruchting zal plaats vinden. Bij Fruitbomen gebeurt dit voor het grootste deel door insecten. Wist u dat 80 % van de bestuivingen op aarde gebeurt door insecten. Vooral door bijen en hommels. Bestuiving vindt ook plaats door wind. Om veel vruchten aan de boom te krijgen moeten er dus veel bloesembloemen worden bestoven. Een fruitboom met zelfbestuiving heeft geen andere bloeiende boom nodig om vrucht te krijgen. Het is alleen wel zo dat wanneer deze fruitboom alsnog door andere bomen worden bestoven ze nog meer vrucht zullen krijgen. Zelf bestuivende fruitbomen geven dus zeker vrucht maar u krijgt nog meer fruit door kruisbestuiving, Het bestuiven gaat door soort en soort bij elkaar. Een appelboom bestuift een andere appelboom een perenboom bestuift een andere perenboom. Daarnaast is het belangrijk dat beide bomen tegelijk in bloei staan. Zeer goede bestuivers zijn sierappels, sierkersen en sierperen. Dit komt doordat deze bomen een lange tijd bloesem geven. Sier fruitbomen geven niet eetbare vruchten.  

 

Fruitbomen snoeien:

Wanneer u de fruitboom regelmatig een snoei beurt geeft zal u beloond worden met meer prachtig bloesem en dus meer vruchten aan de fruitboom. Wanneer u een jonge fruitboom heeft moet deze regelmatig in vorm worden gesnoeid. Wanneer u de fruitboom heeft geplant is het goed om direct de eerst snoeibeurt toe te passen. Door de snoei wordt de boom geactiveerd tot het aanmaken van haarwortels waardoor de boom goed zelf voeding kan opnemen uit de grond. Wanneer u een fruitboom koopt die in een pot is gekweekt is deze direct snoeibeurt niet nodig. De fruitboom heeft dan in de pot al zijn haarwortels ontwikkeld. Wanneer uw fruitboom ouder is geworden geeft u de boom regelmatig een onderhoud snoei. U knipt dan alle dode en kruisende takken weg. Bij oude fruitbomen kan er een verjonging snoei worden toegepast. Houd wel goed de vorm van de boom in de gaten. Wij hebben per product voor u beschreven wanneer en hoe u de fruitboom moet snoeien. Kijk hiervoor bij het bepaalde soort fruitboom. Hier vindt u ook antwoord op de vraag, fruitbomen snoeien wanneer? 

 

Fruitbomen planten:

Het planten van een fruitboom is niet veel anders dan het planten van een andere boom. De beste periode om een fruitboom te planten is tussen half oktober en eind maart. De fruitboom is dan in rust. U moet de fruitboom nooit planten wanneer het vriest. Wanneer u een fruitboom met kale wortel heeft moet u deze direct planten of de wortels afdekken. Fruitbomen in pot zijn minder kwetsbaar en kunnen prima nog een tijdje boven de grond blijven staan. Geef fruitbomen in pot wel regelmatig water. Bij hoogstam fruitbomen en halfstam fruitbomen adviseren wij palen en boomband te plaatsen. U kunt bij de verschillende soorten fruitbomen lezen hoe u deze moet planten. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00