Appelboom Elstar

Malus domestica 'Elstar'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 13,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 18,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 29,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 26,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 31,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Elstar appel valt onder de Nederlands bekendste appels. De Elstar is als appelboom in de fruitteelt ook één van de meest geteelde appels van Nederland. Dat is omdat wij hier in Nederland een perfect klimaat hebben voor deze appelboom. Let wel, voor de particulieren markt is deze boom minder geschikt. Dit komt door zijn gevoeligheid voor ziektes. De appelboom is zelfbestuivend. Bestuiver van de Elstar is James Grieve, Alkmene, Ontarioappel.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Elstar appelboom is een erg populaire boom en ook een van de meest geteelde appels van Nederland. Het Nederlandse klimaat is perfect voor deze boomsoort. In het voorjaar zal deze boom uw tuin zeker sieren dankzij de wit/ roze bloesem. Na de bloesem is het tijd voor de appels om aan de boom te gaan groeien. Doordat deze Elstar boom een zelfbestuiver is heeft hij geen andere bestuivers nodig om vruchten te kunnen groeien. Wel zorgen bestuivers voor een rijkere oogst. Bekijk hiervoor de bestuivingslijst. De appelboom groeit zoet/ zure appels met een rood/ gele kleur. De appel is zeer geschikt voor consumptie dankzij de heerlijke smaak en kan lang bewaard worden. In september kunt u de appels plukken. De boom is wel gevoelig voor ziektes en dient daardoor veel verzorging te krijgen. De boom staat het liefst op een zonnige standplaats. Plant de appelboom niet in een te vochtige grond, dit belemmert namelijk de groei.

Lees meer
Het is belangrijk dat u de Elstar twee keer per jaar snoeit. Wanneer u vergeet te snoeien zal de appelboom geen vruchten geven. Snoei aan het einde van de winter rond februari of begin maart. Snoei in deze periode de oude takken weg en behoudt de kortloten. Dit proces herhaalt u nogmaals in de maand juni. Tijdens deze zomersnoei dient u ook de recht omhoog schietende takken (waterlot) weg te halen. Door een aantal van de waterloten te behouden, ontstaan er in het nieuwe jaar bloemknoppen.
Lees meer
Na het aanplanten van de boom dient u voldoende water te geven zodat de wortels goed aan de grond kunnen wennen. Ook gedurende het eerste jaar na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Geef echter nooit water tijdens vorstperiodes. Wanneer het langer dan een week niet of nauwelijks geregend heeft dient u één emmer water rustig over de grond te gieten. Zo kunnen de wortels het water goed opnemen. Wanneer het droog én warm is kunt u twee- tot driemaal per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige warme en droge periodes.
Lees meer
Tijdens het aanplanten is het belangrijk dat u gebruik maakt van Vivimus fruit. Deze organische bodemverbeteraar kunt u mengen met de uitgegraven grond waarmee u later het aanplantgat opvult. Hierdoor krijgt uw appelboom een extra steuntje in de rug om goed te kunnen groeien. Daarnaast is het belangrijk dat u voorkomt dat de jonge appelboom scheef waait of de wortels afscheuren. Dit kunt u doen door twee boompalen te plaatsen. Plaats een boompaal aan elke zijde van de appelboom op 30 tot 40 cm afstand van de stam. De paal verbindt u met de boom door boomband en nagels te gebruiken. Deze toebehoren, evenals Vivimus fruit, kunt u ook op onze webshop vinden. Kijk hiervoor bij het kopje accessoires.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Elstar
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!