Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Buxus vervanger
vragen? 0344 22 81 00

Buxus vervanger kopen. Rechtstreeks van kwekerij

Bent u op zoek naar een haagplant waar de buxusmot en de buxusschimmel geen vat op krijgen? Dan zijn de buxus vervangers die wij aanbieden een goed alternatief. De buxus vervangers hebben weelderige groene bladeren en blijven groen in de wintermaanden.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Buxus vervanger kopen

Wij verkopen een aantal mooie buxus vervangers, o.a. de Portugese laurier, de Ilex Crenata, de Taxus struik, groene en rode beukenhagen, haagbeuk Carpinus, de Kardinaalsmuts en de Chinese kamperfoelie. De buxus vervangers hebben dezelfde kenmerken als de buxus: ze hebben groene bladeren, ze blijven wintergroen en ze zijn makkelijk te snoeien. Het grote voordeel van de buxus vervangers is dat zij niet vatbaar zijn voor buxusmot en de buxusschimmels. U kunt u buxus vervanger eenvoudig en snel kopen op bomenenzo.nl.

Eigenschappen buxus vervanger

De buxusvervangers hebben groene bladeren en blijven wintergroen. De planten zijn winterhard en niet vatbaar voor buxusziektes. De planten zijn makkelijk in de gewenste vorm te snoeien. De buxusvervangers groeien uit tot een haag, waarvan de dichtheid vergelijkbaar is met de dichtheid van een buxushaag.

De buxus vervangers in de webshop

Portugese laurier: De Portugese laurier heeft mooie langwerpige bladeren en rode twijgen. De bladeren worden tot 12cm lang. De plant kan op alle standplaatsen groeien, van zonnige tot schaduwrijke plekken. De Portugese laurier heeft kleine witte bloemetjes en bessen. Deze bloemetjes zijn door hun prettige geur populair bij vlinders. De plant kan op vrijwel elke bodem geplant worden. De grond moet wel goed waterdoorlatend zijn. De plant eenmaal per jaar snoeien is voldoende.

Ilex Crenata: De Ilex Crenata heeft kleine, bolle blaadjes met een ovale vorm. De plant heeft kleine witte bloempjes en onopvallende zwarte besjes. De plant kan meerdere keren per seizoen worden gesnoeid. Regelmatig snoeien zorgt voor een dichte haag. Deze sterke plant groeit het best op humusrijke, vochtige grond. De Ilex Crenata is te planten in schaduwrijke plekken, maar ook in zonnige plekken.

Taxus struik: De Taxus heeft verleidelijke, maar giftige rode bessen. De bladeren zijn smal en donkergroen. De Taxus kan enkele honderden jaren oud worden. De Taxus groeit langzaam en is erg makkelijk terug te snoeien naar de gewenste hoogte. Hoewel de Taxus langzaam groeit kan deze wel 12 tot 15 meter hoog worden. Deze hoogte heeft u zelf in de hand door te snoeien.

Groene en rode beukenhagen: De groene en rode beuk zijn vrijwel hetzelfde, alleen de kleur van de bladeren verschilt. De rode beuk heeft prachtige rood/paarse bladeren. De groene beuk heeft mooie groene bladeren. Bij beide beukensoorten worden de bladeren in de herfst bruin, maar blijven in de winter wel aan de takken zitten. De beukenhaag groeit het best op een half schaduwrijke standplaats met een licht vochtige bodem, met voorkeur voor een beetje zuur. Wij adviseren om 4 à 5 planten per strekkende meter aan te planten.

Haagbeuk Carpinus: Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de haagbeuk geen beukensoort. Qua uiterlijk zijn er wel veel overeenkomsten tussen de haagbeuk en de beuk. De haagbeuk heeft glanzende, groene bladeren. De bladeren lopen uit in een punt. De Haagbeuk kan het beste gepland worden tussen november en maart. De Haagbeuk loopt rond april uit. De plant gedijt ook prima op een vochtige standplaats. Door uitstekende takken bij te knippen zal de dichtheid van de bladeren van de Haagbeuk toenemen.

Kardinaalsmuts: De Kardinaalsmuts krijgt mooie rood/oranje bessen. De plant heeft groene bladeren en groen/gele bloempjes, die niet echt opvallen. De bessen en de rest van de plant zijn giftig. Wanneer het ´s nachts kouder wordt, maar de zon overdag nog wel schijnt, verkleuren de bladeren roze/ rood. De Kardinaalsmuts bloeit in mei en juni. De Kardinaalsmuts kan het hele jaar gesnoeid worden. Snoeien is echter af te raden bij vorst.

Chinese kamperfoelie: De Chinese kamperfoelie heeft roomwitte bloemetjes en kleine, glanzende blaadjes. De bladeren hebben een ovale vorm en lijken veel op de bladeren van de Buxus. De Chinese kamperfoelie kan per 9-12 planten per vierkante meter gepland worden. De kamperfoelie kan op vrijwel elke grond groeien. Doordat de plant snel groeit, is het aan te raden om het snoeien van de plant goed bij te houden.