Buxus vervanger
Dezelfde geliefde kwaliteiten, zonder risico op de Buxusmot.
Hoewel de Buxus prachtig en veelzijdig is, kan de plant helaas wel te maken krijgen met vervelende ziektes. Wil je geen gedoe, maar wel genieten van een schitterende groenblijvende haagplant? Kies dan voor een goede Buxus vervanger, die ongevoelig is voor ziektes. Net als de Buxus, stralen onze Buxus alternatieven het hele jaar met weelderige groene bladeren en zijn ze makkelijk in vorm te snoeien!

Buxus vervanger

Van hoog naar laag sorteren

Buxus vervanger

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Buxus vervanger kopen

Zoek je een prachtige haagplant, die wintergroen en makkelijk in vorm te snoeien is? Wij verkopen een aantal mooie buxus vervangers, waaronder de Portugese laurier, Ilex Crenata, Taxus struik, Groene Beukenhagen en Rode Beukenhagen, de Haagbeuk (Carpinus betulus), Kardinaalsmuts en Chinese Kamperfoelie. De buxus vervangers hebben dezelfde kenmerken als de buxus: ze hebben groene bladeren, zijn wintergroen en makkelijk te snoeien. Het grote voordeel van de buxus vervangers is dat zij niet vatbaar zijn voor buxusmot en de buxusschimmels. Van deze onmisbare basiselementen, die ook goed winterhard zijn, kun je dus zorgeloos genieten! De buxusvervangers groeien uit tot hagen (hoge of lage hagen), waarvan de dichtheid vergelijkbaar is met de dichtheid van een buxushaag. Alle vaste planten zijn geschikt voor vormsnoei en op talloze manieren toe te passen, zowel in grote tuinen als kleine tuinen. 

 

Buxus vervanger kopen bij Bomenenzo.nl

Een buxus vervanger kopen doe je eenvoudig en snel op Bomenenzo.nl. In onze webshop zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar. Hieronder vind je onze wintergroene hagen/ bladhoudende hagen, die een populair alternatief zijn voor de Buxus sempervirens. Naast deze groenblijvende haagplanten verkopen we uiteraard ook schitterende bladverliezende hagen, bloeiende hagen en makkelijke kant-en-klaar hagen.

  • Portugese laurier (Prunus lusitanica ‘Angustifolia’): deze buxus vervanger heeft mooie rode twijgen en langwerpige bladeren tot 12cm lang. De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ Portugese laurier heeft kleine witte, heerlijk geurende bloemetjes – populair onder vlinders – en bessen. De bloeiende vaste plant kan op alle standplaatsen groeien, van zonnige tot schaduwrijke plekken, en snoei je eens per jaar. 
  • Japanse Hulst (Ilex Crenata): deze populaire groenblijvende haag kenmerkt zich door kleine, bolle blaadjes met een ovale vorm, witte bloempjes en onopvallende zwarte besjes. Voor een dichte haag kun je de Ilex crenata regelmatig snoeien. De sterke plant groeit het best op humusrijke, vochtige grond. De Japanse Hulst is te planten in schaduwrijke plekken, maar ook op zonnige plekken. Wij verkopen o.a. de Ilex Crenata ‘Green Hedge’, Japanse Hulst ‘Convexa’ (Ilex crenata ‘Convexa’), Ilex crenata ‘Caroline upright’, Blauwe Hulst (Ilex meserveae) en Japanse Hulst ‘Dark Green’ (Ilex Crenata ‘Dark Green’). 
  • Taxus: deze struik heeft verleidelijke, maar giftige rode besjes en smalle, donkergroene bladeren. De Taxus, zoals de Taxus baccata en Taxus media, kan enkele honderden jaren oud worden en is dus een erg sterke soort. Je kunt de langzaam groeiende groenblijvende haagplant erg makkelijk terug snoeien naar de gewenste hoogte. Hoewel de Taxus langzaam groeit kan deze wel 12 tot 15 meter hoog worden. Deze hoogte heb jezelf in de hand door te snoeien. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze Taxus baccata of Taxus media ‘Hillii’.
  • Groene en Rode Beukenhagen: de Groene Beuk en Rode Beuk zijn vrijwel hetzelfde, alleen de kleur van de bladeren verschilt. De Rode Beuk heeft prachtige rood/paarse bladeren en Groene Beuk mooie groene bladeren. Bij beide beukensoorten kleuren de bladeren in de herfst bruin, maar ze blijven wel in de winter aan de takken zitten. Het best groeit de Beukenhaag op een half schaduwrijke standplaats in een licht vochtige, het liefst licht zure, bodem. Wij adviseren om 4 à 5 planten per strekkende meter aan te planten.
  • Haagbeuk (Carpinus betulus ): hoewel de naam anders doet vermoeden, is de Haagbeuk geen beukensoort. Qua uiterlijk zijn er wel veel overeenkomsten tussen de Haagbeuk en de Beuk. De Haagbeuk heeft glanzende, groene bladeren, die uitlopen in een punt. Ook op een vochtige standplaats gedijt deze topper prima. Door uitstekende takken bij te knippen zal de dichtheid van de bladeren van de Haagbeuk toenemen.
  • Kardinaalsmuts (Euonymus): dit alternatief voor buxus siert met mooie rood/oranje bessen. Bij Bomenenzo kun je kiezen uit de Japanse Kardinaalsmuts Euonymus japonicus 'Microphyllus Albovariegatus' en Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety' met witgroene bladeren met groenwit bonte bladeren, en de Euonymus jap. ‘Ovatus Aureus’ en Euonymus fortunei 'Emerald ’n Gold’ met geelgroen bonte bladeren. In mei en juni bloeit de Kardinaalsmuts Euonymus en je kunt de bloeiende vaste planten het hele jaar snoeien, mits het niet vriest.
  • Chinese Kamperfoelie (Lonicera nitida): dit buxus alternatief heeft mooie roomwitte bloemetjes en kleine, ovale, glanzende blaadjes, die veel op die van de Buxus lijken. We adviseren 9 tot 12 planten per vierkante meter te planten. De kamperfoelie groeit snel, waardoor je snoeien goed bij moet houden, en kan op vrijwel elke grond groeien. Check bijvoorbeeld eens onze Lonicera nitida ‘Maigrun’.
  • Gewone Liguster (Ligustrum ovalifolium): deze klassieke haag plant is erg goed in vormen te snoeien en blijft mooi in model. Zolang er sprake is van een zachte winter, zullen de blaadjes ook in de winter aan de haag blijven zitten. In het najaar verschijnen er zwarte bessen. Het is een onderhoudsvriendelijke haag plant, die het liefst in de zon staat, maar ook goed groeit op schaduwrijke plekken.
  • Laurierkers (Prunus laurocerasus): met deze winterharde en wintergroene haagplant creëer je een ondoordringbare en hoge haag, die geschikt is voor erfafscheiding. De grote bladeren, sierlijke bloei, mooie volle vorm en snelle groei maken het een fijn buxus alternatief. Bij Bomenenzo kun je onder andere terecht voor de bloeiende vaste planten Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ en Prunus laurocerasus ‘Caucasica’.

 

TIP: Naast de populaire buxus alternatieven, verkopen wij nog vele andere soorten haagplanten, zoals de Nandina domestica, Glansmispel ‘Red Robin’, Leylandii Conifeer en Acer Campestre (Spaanse Aak) met kluit of blote wortels. Daarnaast kun je voor een kant-en-klare haag tegen de laagste prijs bij ons terecht. Bekijk alle resultaten in de webshop of breng gezellig een bezoekje aan onze kwekerij in Lienden! We geven je graag gratis advies om bij te dragen aan de realisatie van jouw droomtuin.

 

Buxus vervanger verzorgen

Over het algemeen zijn onze alternatieven voor de buxus eenvoudig te verzorgen. Vooral het eerste jaar na aanplant is het belangrijk om deze vaste planten regelmatig water te geven. Zo hebben de haagplanten genoeg tijd om goed te kunnen wortelen. Na het eerste groeiseizoen (voorjaar en zomer) kan de haag zichzelf voorzien van water. Geef dan alleen nog water bij warmte en droogte. Om de meest intense bladkleur te houden, raden wij het ook aan om je buxus alternatief te bemesten. Dit komt bij bloeiende vaste planten ook de bloei ten goede. 

TIP: Heb je vragen over het verzorgen van jouw buxus alternatief? Neem contact op voor extra informatie en persoonlijk advies. Daarnaast hebben we op de website veel handige informatie staan en delen we gratis tuinier tips in ons nieuwsblad. Meld je hiervoor aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws om ieder seizoen goed voorbereid in te gaan!

 

Buxus vervanger snoeien

Hoe vaak en wanneer je het beste de haagplant kunt snoeien, hangt af van de soort. In het algemeen zijn onze vervangers voor de buxus zeer onderhoudsvriendelijk en blijven ze goed in vorm. Voor de meeste soorten zal het dus voldoende zijn om twee keer per jaar een snoeibeurt te geven. Let er wel altijd op dat je schoon én scherp snoeigereedschap gebruikt, zo voorkom je beschadigingen (en infecties) aan de takken van de haagplant. Raadpleeg voor meer informatie de productpagina van het desbetreffende buxus alternatief.

 

Buxus vervanger planten

Naast het feit dat onze alternatieven voor Buxus onderhoudsvriendelijk zijn, zijn ze vaak ook eenvoudig te plaatsen. De meeste soorten groeien in vrijwel alle grondsoorten en vaak kunnen ze tegen zowel zon als schaduw. Toch raden we je aan om de plantinstructies te volgen op de specifieke productpagina. Door deze regels te volgen weet je zeker dat de haag plant de best mogelijke start krijgt! In ieder geval adviseren we speciale aanplantgrond te gebruiken voor een luchtige en voedzame bodem. Zorg er daarnaast na de aanplanting altijd voor dat je de nieuwe planten genoeg water geeft, zodat ze goed kunnen wortelen. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00