Ilex crenata Convexa

Japanse hulst Convexa

v.a.: € 2,50

Formaat
Hoogte 10-15cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 2,50
Hoogte 25-30cm
Niet leverbaar
€ 7,95
Hoogte 30-40cm
Niet leverbaar
€ 8,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Ilex crenata Convexa heeft donkergroen, bolstaande blaadjes. De Japanse hulst lijkt veel op de buxus. De Japanse hulst is echter niet vatbaar voor buxusziektes. De plant is zeer geschikt voor groene haagjes en haagvormen. In de zomer komen er witte kleine bloempjes aan de hulst. Na de bloei van de witte bloempjes bloeien er zwarte besjes.

Onze voordelen:

Bij bomenenzo.nl kun je de Ilex crenata Convexa snel en simpel online kopen. De Japanse hulst is een sterke, groenblijvende haagplant. De plant heeft kleine, bolle blaadjes met een ovale vorm, hiermee lijkt hij sterk op de Buxus. Voordeel van Japanse Hulst is dat deze plant niet gevoelig is voor de gevreesde Buxusmot, het is dus een prima alternatief voor Buxus.In de zomer krijgt de plant kleine witte bloempjes en in de herfst onopvallende zwarte besjes. De Japanse hulst is een langzaam groeiende plant met een groei van 15-30cm per jaar. De maximale hoogte is 1,5 meter. De plant is winterhard en erg makkelijk in verschillende vormen te snoeien.

TIP: plant 4 tot 6 planten per strekkende meter

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Mei- juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon/ halfschaduw/ schaduw
  • Hoogte: maximaal 150cm
  • Winterhard: Ja

 

Lees meer

De bloeitijd van de Japanse hulst is mei-juni. De Ilex crenata Convexa kan meerdere keren per seizoen worden gesnoeid. Regelmatig snoeien zorgt voor een dichte haag. Als je een strakke haag wilt, adviseren wij om de Ilex in mei en in september te snoeien. De plant is ook erg geschikt voor vorm snoei. Het beste moment om de Ilex te snoeien, is bij bewolking. De bladeren kunnen namelijk verbranden als de plant gesnoeid wordt in de volle zon.

 

Lees meer

De Japanse hulst heeft weinig verzorging nodig. Deze sterke plant groeit het best op humusrijke, luchtige grond. Zo kan water en de benodigde voeding makkelijk opgenomen worden. Je kunt de plant het beste in het voorjaar bemesten met organisch mest, zo stimuleer je de groei. De plant heeft een normale waterbehoefte. Het is beter om de plant op één moment veel water te geven, dan op verschillende momenten een beetje. Zo wordt het ontwikkelen van de wortels gestimuleerd.

Lees meer

De Ilex crenata Convexa kan zowel in de zon als in de halfschaduw als op een schaduwrijke plek geplant worden. De plant staat wel het liefst op een plek uit de wind. De Japanse hulst kan het hele jaar geplant worden, als er maar geen vorst is. Maak de wortels voor het aanplanten eerst goed nat. Graaf een geul en verdeel daarna de planten over de gewenste lengte. Strooi wat potgrond bij de planten en druk de grond voorzichtig aan. Het is belangrijk om na het aanplanten de plant veel water te geven. Hierdoor ontwikkelt het wortelstelsel zich sneller. De plant kan zo sneller zelf op zoek naar water.

 

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ilex crenata Convexa
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!