Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Citrus fruit
vragen? 0344 22 81 00

Citrus fruit kopen direct van kwekerij

De bomen en struiken in ons Citrus fruit assortiment komen vaak uit gebieden rond de Middellandse Zee. Ze hebben dus een voorliefde voor een warme standplaats. Citrus fruit geeft bloesem en de struiken verspreiden een heerlijke geur. Citroenbomenmandarijnenbomen en sinaasappelbomen (Citrus Sinesis) leverbaar in verschillende maten en goed te houden in pot.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Citrus fruit kopen:

De prachtige Citrusbomen in ons assortiment importeren wij vanuit een kwekerij op Sicilië. We bieden een zeer divers aanbod in Citrusbomen. De bomen en struiken hebben veel zonuren nodig om goede vruchten te geven. Van mei tot oktober staan ze graag in de zon. Niet alleen geniet u van de vele vruchten, ook de bloesem aan de boom is prachtig en ruikt heerlijk. De citrusvruchten aan de bomen zijn eetbaar. Zo heeft u bijvoorbeeld lekkere sinaasappelen en citroenen uit eigen tuin. Het advies luidt om elke dag genoeg groenten en fruit te eten, maar dat lukt zeker met een Citrusboom in uw tuin.

Citrus fruit kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste Citrusbomen koopt u makkelijk bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij onze kwekerij in Lienden vindt u prachtige exemplaren. U kunt de bomen en struiken online bestellen en laten bezorgen, maar natuurlijk bent u ook van harte welkom op onze kwekerij in de Betuwe. Wij verkopen bijvoorbeeld de Sweet Orange/Zoete Sinaasappel (Citrus Sinensis), CitroenMeyer Citroen, Sukade Boom (Citrus Medica), Boeddha’s Hand, Gele mandarijnenboom, Persian Lime (de Perzische Limoen) en Mandarijnenboom Citrus Reticulata.

Citrus fruit verzorgen:

De Citrusboom is niet winterhard en moet daarom van oktober tot half mei binnen gezet worden. Zet de citrus dan op een zo licht mogelijk plek en geef af en toe wat water, als de grond droog aanvoelt. U kunt de Citrus plants het beste niet in de woonkamer plaatsen en het is goed om de ruimte een aantal keer te luchten. Als u de Citrus Sinensis weer buiten plaatst, is het goed om de plant eerst een week in de schaduw te plaatsen. Zo kan de citrus wennen aan het licht. De boom heeft buiten niet veel water nodig, maar moet wel regelmatig wat meststof krijgen.

Citrus fruit snoeien:

In het voorjaar kunt u de Citrusboom of –struik snoeien. De plant is op dat moment in de groeiperiode en kan snel herstellen van de snoeibeurt. Snoei eerst de rechte takken en vervolgens de zijtakken. Geef de boom na het snoeien wat mest voor een boost.

Citrus fruit planten:

Plant de Citrusboom op een zonnige plek in een voedingsrijke bodem. Geef af en toe wat mest aan de boom of struik. In ons ruime assortiment vindt u onder andere de Citrus Sinenis, Deze wordt ook wel Sweet Orange of Zoete Sinaasappelboom genoemd. Ook Sukadeboom Citrus Medica, de Mandarijnenboom Citrus Reticulata en Persian Lime oftewel de Perzische Limoen is te koop bij kwekerij Bomenenzo.nl.