Citrus fruit
Sinaasappels, mandarijnen, citroenen, limoenen, of toch liever grapefruits?
Met citrusbomen straalt je tuin direct Mediterrane en exotische sferen uit. Je herkent het beeld van kleurrijke citroenbomen of sinaasappelbomen vast wel uit Spanje, Griekenland of Italië. Dit zomerse tafereel kun je ook op je eigen patio creëren! Citrus fruit geeft prachtige bloesem, verspreidt een heerlijke geur en – onder de juiste omstandigheden – pluk je er de lekkerste exotische vruchten van. De meeste bomen en struiken uit ons Citrus fruit assortiment komen uit het Middellandse Zeegebied en houden van een warme standplaats.
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Citrus fruit kopen

De prachtige Citrusbomen in ons assortiment importeren wij vanuit een kwekerij op Sicilië. We bieden een zeer divers aanbod in Citrusbomen. De bomen en struiken hebben veel zonuren nodig om goede vruchten te geven. Van mei tot oktober staan ze graag in de zon. Niet alleen geniet je van de vele vruchten, ook de bloesem aan de boom is prachtig en ruikt heerlijk. De citrusvruchten aan de bomen zijn eetbaar. Zo heb je bijvoorbeeld lekkere sinaasappelen en citroenen uit eigen tuin. Het advies luidt om elke dag genoeg groenten en fruit te eten, maar dat lukt zeker met een Citrusboom in je tuin.

Citrus fruit kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste Citrusbomen koop je makkelijk bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij onze kwekerij in Lienden vind je prachtige exemplaren. Je kunt de bomen en struiken online bestellen en laten bezorgen, maar natuurlijk ben je ook van harte welkom op onze kwekerij in de Betuwe. Wij verkopen bijvoorbeeld de Sweet Orange/Zoete Sinaasappel (Citrus Sinensis), CitroenMeyer Citroen, Sukade Boom (Citrus Medica), Boeddha’s Hand, Gele mandarijnenboom, Persian Lime (de Perzische Limoen) en Mandarijnenboom Citrus Reticulata.

Citrus fruit verzorgen

De Citrusboom is niet winterhard en moet daarom van oktober tot half mei binnen gezet worden. Zet de citrus dan op een zo licht mogelijk plek en geef af en toe wat water, als de grond droog aanvoelt. Je kunt de Citrus plant het beste niet in de woonkamer plaatsen en het is goed om de ruimte een aantal keer te luchten. Als u de Citrus Sinensis weer buiten plaatst, is het goed om de plant eerst een week in de schaduw te plaatsen. Zo kan de citrus wennen aan het licht. De boom heeft buiten niet veel water nodig, maar moet wel regelmatig wat meststof krijgen.

Citrus fruit snoeien

In het voorjaar kun je de Citrusboom of –struik snoeien. De plant is op dat moment in de groeiperiode en kan snel herstellen van de snoeibeurt. Snoei eerst de rechte takken en vervolgens de zijtakken. Geef de boom na het snoeien wat mest voor een boost.

Citrus fruit planten

Plant de Citrusboom op een zonnige plek in een voedingsrijke bodem. Geef af en toe wat mest aan de boom of struik. In ons ruime assortiment vind je onder andere de Citrus Sinenis, Deze wordt ook wel Sweet Orange of Zoete Sinaasappelboom genoemd. Ook Sukadeboom Citrus Medica, de Mandarijnenboom Citrus Reticulata en Persian Lime oftewel de Perzische Limoen is te koop bij kwekerij Bomenenzo.nl. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00