Bloedcitroen

Limonia Osbeck

v.a.: € 39,50

Formaat
Afmeting 4-6, Stamhoogte 30cm, Totaalhoogte
Voorjaar 2022
€ 39,50
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 70cm
Voorjaar 2022
€ 74,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Bloedcitroen is een mediterrane blikvanger voor op uw terras. De vruchten zijn eetbaar, heerlijk geurend en hebben ook nog eens een schitterende kleur. Deze citrusplant is makkelijk te verzorgen en overwintert binnen.

Onze voordelen:

De Bloedcitroen (Limonia Osbeck) is een mediterrane citrusplant die u in een pot op uw terras neerzet. Opvallend mooi zijn de vruchten van de plant, die in het groeiseizoen meerdere keren van kleur veranderen. Ze worden dan oranjerood. In de zomermaanden geven de vruchten een lekkere geur af, waardoor u het gevoel krijgt dat u in Zuid-Europa bent. De citroenen zijn eetbaar en de smaak is vergelijkbaar met die van de ‘gewone’ gele citroen. In het voorjaar is de bloesem een echte blikvanger. De plant is het hele jaar door groen en dient van half oktober tot half mei binnen te staan, omdat hij niet tegen de vorst bestand is. De Bloedcitroen kopen doet u eenvoudig online bij Bomenenzo.nl!

Met de Bloedcitroen op uw terras haalt u het ultieme zomerse gevoel naar uw tuin!

TIP: Als u de plant half mei buiten zet doet u er verstandig aan om hem eerst een tijdje in de schaduw of halfschaduw te zetten. Zo geeft u uw Bloedcitroen de mogelijkheid om aan het zonlicht te wennen.

  • Bloeikleur: Wit, paars
  • Bloeitijd: Mei, juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Volle zon
  • Hoogte: 50 - 100 cm
  • Winterhard: Nee
Lees meer
De Bloedcitroen is een makkelijk te verzorgen plant. Onze tuinspecialisten raden u aan om uw hem tussen maart en oktober te bemesten met organisch-minerale meststof voor citrusplanten. Dit 100% biologische middel is gemakkelijk online te bestellen in onze webshop. Het bevat magnesium, wat er voor zorgt dat de bladeren hun diepgroene kleur behouden. Ook stimuleert het een uitbundige bloei en stevige, kleurrijke vruchten.
Lees meer
De Bloedcitroen groeit van oorsprong in warme gebieden waar het vaak langere tijd droog is. De plant heeft dus weinig water nodig. Let er wel op dat de grond niet uitdroogt. In de zomermaanden (wanneer de plant vrucht draagt) geeft u hem wat vaker water dan in de winter, wanneer hij binnen staat. Geef uw plant in die periode maximaal één keer per maand water. TIP: Als u het blad met water besproeit geeft dat een prachtig effect. Pak uw telefoon of camera erbij en leg uw citrusplant vast op beeld!
Lees meer
De Bloedcitroen is een kuipplant: u plant hem dus in een pot naar keuze. Hij wordt geleverd met een stamhoogte van 40 - 60 cm en is daarom zeer geschikt voor op uw terras. Zet hem op een mooie standplaats in de volle zon. Tussen half oktober en half mei zet u uw citrusplant binnen, zodat hij veilig kan overwinteren. Een serre is hiervoor ideaal.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bloedcitroen
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!