Vijgenboom
Bijzonder mooie groeivorm én verrukkelijke vruchten.

De vijgenboom is een prachtige boom die van oorsprong niet in Nederland voor komt. De boom geeft wel degelijk vrucht in ons klimaat en de geselecteerde soorten zijn winterhard en makkelijk in onderhoud. Over het algemeen is eens per jaar snoeien voldoende. De Ficus Carica Brown Turkey is goed van smaak en in verschillende maten leverbaar.

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Vijgenboom kopen

In ons assortiment vind je vijgenbomen die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Deze bomen geven vaak veel en goed vruchten. De vijgen aan deze prachtige boom zijn heerlijke, eetbare vruchten. De Vijg Ficus Carica is makkelijk in onderhoud en winterhard. De vijgenboom komt van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied, maar er zijn meerder soorten die het ook in het Nederlandse klimaat goed doen. De vijgenboom heeft een metaalkleurige, gladde stam en zal, wanneer de Vijgenboom ouder wordt, naar donkergrijs verkleuren. De takken van de boom zijn knobbelig en aan de vijgenboom groeien dikke leerachtige grote bladeren die bestaan uit 3 tot 5 lobben. De bladeren zijn donkergroen van kleur en ruw behaard, de onderkant van de grote bladeren bestaat uit witte nerven. De vijgenboom wordt in ons klimaat vrij groot. De top van de boom is dan zo'n 2 tot 4 meter hoog.

Vijgenboom kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste winterharde vijgenbomen koop je eenvoudig en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. Je bent van harte welkom op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Je kunt langskomen voor advies en vragen, maar natuurlijk ook om eens een kijkje te nemen. In ons assortiment vind je de vijgenboom Ficus Carica en Vijg Ficus Carica Brown Turkey. Daarnaast vind je bij ons diverse bomen en planten, zoals de Japanse Esdoorn, de meerstammige boom, Olea Europaea, de Zwarte Bes, Querces Ilex, Magnolia Grandiflora, diverse Mediterrane bomen, Perzische Slaapboom, Portugese Laurieren, de kant en klare haag en verschillende soorten vaste planten.

Vijgenboom verzorgen

De vijgenboom is winterhard, maar blijft niet groen in de winterperiode. Beplant de grond rondom de vijgenboom niet, zodat de boom de opgeslagen warmte in de grond weer kwijt kan. In de winter groeien er kleine knopjes aan de vijg die uitlopen tot grote vruchten bij een zachte winter. In de winter kun je de vijgenboom beschermen tegen eventuele vorstschade door de grond rondom de boom af te dekken met afgevallen bladeren. Het is belangrijk dat de vijgenboom de eerste jaren regelmatig extra water krijgt. Zeker als de bladeren slap hangen is het van belang dat de Vijgenboom voldoende water krijgt. Na een paar jaar heeft de boom zich goed geworteld en zal deze zelf aan voldoende water kunnen komen. 

Vijgenboom snoeien

Een vijgenboom snoeien kun je het beste één keer per jaar doen. Snoei de boom in de periode van eind november tot januari, wanneer al het blad van de vijgenboom is gevallen. De snoei van de vijgenboom bestaat uit het verwijderen van het dode hout en vormbehoud. Tijdens het snoeien kan je huid gaan irriteren. Dit komt door het sap van de vijgenboom.

Vijgenboom planten

Plaats de Vijg Ficus Carica in de volle grond, omdat de kans dat de Vijgenboom in een pot bevriest vrij groot is. De grond moet voor de vijgenboom kalkrijk, voedselarm en goed doorlatend zijn. De grond rond de vijgenboom kun je beter niet beplanten, zodat de boom de opgeslagen warmte in de grond weer kwijt kan. Graaf voor het planten een ruim plantgat in de volle grond waar de wortels of kluit goed in past. Plant de boom vervolgens op de juiste diepte. Vul na het planten het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de volle grond. Door 2 boompalen te plaatsen naast de vijgenboom zal deze niet scheefwaaien en zullen de wortels niet afscheuren. Verbind de palen met boomband en nagels.

Benieuwd naar ons volledige assortiment aan bomen en planten? 

Bij Bomenenzo vind je de vijgenboom Ficus Carica en Vijg Ficus Carica Brown Turkey. Heb je liever groenblijvende planten, zoals een Olijfboom? Ook een Olijfboom kopen kan makkelijk en snel via onze webshop. Daarnaast vind je bij ons diverse bomen en planten, zoals de Japanse Esdoorn, de meerstammige boom, groenblijvende leibomen, Olea Europaea, de Zwarte Bes, Blauwe Regen, Magnolia boom (Magnolia Grandiflora), diverse Mediterrane bomen (bijv. Chinese Waaierpalm ‘Trachycarpus Fortunei’, Steeneik ‘Quercus Ilex’), Oude Fruitbomen (Oude appelbomen, Oude perenboom), de Perzische Slaapboom, de kant en klare haag en verschillende soorten vaste planten (bijv. Hortensia Annabelle) en haagplanten (bijv. Groene Beuk, Rode Beuk, Glansmispel ‘Photinia fraseri Red Robin’ en Portugese Laurieren).

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00