Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Vijgenboom
vragen? 0344 22 81 00

Vijgenboom kopen

De vijgenboom is een prachtige boom die van oorsprong niet in Nederland voor komt. De boom geeft wel degelijk vrucht in ons klimaat en de geselecteerde soorten zijn winterhard en makkelijk in onderhoud. Over het algemeen is eens per jaar snoeien voldoende. De Ficus Carica Brown Turkey is goed van smaak en in verschillende maten leverbaar.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Vijgenboom kopen:

In ons assortiment vindt u vijgenbomen die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Deze bomen geven vaak veel en goed vruchten. De vijgen aan de boom zijn heerlijke, eetbare vruchten. Een vijgenboom is makkelijk in onderhoud en winterhard. De vijgenboom komt van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied, maar er zijn meerder soorten die het ook in het Nederlandse klimaat goed doen. De vijgenboom heeft een metaalkleurige, gladde stam en zal, wanneer de Vijgenboom ouder wordt, naar donkergrijs verkleuren. De takken van de boom zijn knobbelig en aan de vijgenboom groeien dikke leerachtige grote bladeren die bestaan uit 3 tot 5 lobben. De bladeren zijn donkergroen van kleur en ruw behaard, de onderkant van de grote bladeren bestaat uit witte nerven. De vijgenboom wordt in ons klimaat vrij groot. De top van de boom is dan zo'n 2 tot 4 meter hoog.

Vijgenboom kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste vijgenbomen kopen doet u eenvoudig en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl. U bent van harte welkom op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. U kunt langskomen voor advies en vragen, maar natuurlijk ook om eens een kijkje te nemen. In ons assortiment vindt u de vijgenboom Ficus Carica en Ficus Carica Brown Turkey. Daarnaast vindt u bij ons diverse bomen en planten, zoals de Japanse Esdoorn, de meerstammige boom, Olea Europaea, de Zwarte Bes, Querces Ilex, Magnolia Grandiflora, diverse Mediterrane bomen, Portugese Laurieren, de kant en klare haag en verschillende soorten vaste plant.

Vijgenboom verzorgen:

De vijgenboom is winterhard, maar blijft niet groen in de winterperiode. Beplant de grond rondom de vijgenboom niet, zodat de boom de opgeslagen warmte in de grond weer kwijt kan. In de winter groeien er kleine knopjes aan de vijg die uitlopen tot grote vruchten bij een zachte winter. In de winter kunt u de vijgenboom beschermen tegen eventuele vorstschade door de grond rondom de boom af te dekken met afgevallen bladeren. Het is belangrijk dat de vijgenboom de eerste jaren regelmatig extra water krijgt. Zeker als de bladeren slap hangen is het van belang dat de Vijgenboom voldoende water krijgt. Na een paar jaar heeft de boom zich goed geworteld en zal deze zelf aan voldoende water kunnen komen. 

Vijgenboom snoeien:

De vijgenboom dient u 1 keer per jaar te snoeien. Snoei de boom in de periode van eind november tot januari, wanneer al het blad van de vijgenboom is gevallen. Snoei het dode hout weg en behoud de vorm door de snoei. Tijdens het snoeien kan uw huid gaan irriteren. Dit komt door het sap van de vijgenboom.

Vijgenboom planten:

Plaats de vijgenboom in de volle grond, omdat de kans dat de Vijgenboom in een pot bevriest vrij groot is. De grond moet voor de vijgenboom kalkrijk, voedselarm en goed doorlatend zijn. De grond rond de vijgenboom kunt u beter niet beplanten, zodat de boom de opgeslagen warmte in de grond weer kwijt kan. Graaf voor het planten een ruim plantgat in de volle grond waar de wortels of kluit goed in past. Plant de boom vervolgens op de juiste diepte. Vul na het planten het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de volle grond. Door 2 boompalen te plaatsen naast de vijgenboom zal deze niet scheefwaaien en zullen de wortels niet afscheuren. Verbind de palen met boomband en nagels.

Bij Bomenenzo vindt u de vijgenboom Ficus Carica en Ficus Carica Brown Turkey. Daarnaast vindt u bij ons diverse bomen en planten, zoals de Japanse Esdoorn, de meerstammige boom, Olea Europaea, de Zwarte Bes, Blauwe Regen, Magnolia Grandiflora, diverse Mediterrane bomen, de Perzische Slaapboom, de kant en klare haag en verschillende soorten vaste plant.