Oude Vijg

Ficus Carica

v.a.: € 165,00

Formaat
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 80-100cm, Totaalhoogte 150-175cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 165,00
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte 80-100cm, Totaalhoogte 150-175cm
€ 179,99
Stamomtrek 18-20cm, Stamhoogte 80-100cm, Totaalhoogte 150-175cm
€ 225,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Ficus Carica is een prachtige oude Vijg. De Oude Vijg kunt u bij ons kopen met verschillende stam omtrek maten.  De Oude Vijg staat het liefst op een warme, zonnige beschutte plaats en goed doorlatende grond.....

Onze voordelen:

De Oude Vijg is een boom die goed groeit in ons klimaat. De oude Vijg is winterhard en niet winter groen. De Oude Vijg groeit met decoratief blad wat per blad bestaat uit meerdere aan elkaar geschakelde bladeren. De Oude Vijg word zo'n 3 meter hoog en kan tot wel 5 meter breed groeien. De Oude Vijg is zelfbestuivend wat betekent dat u maar 1 Vijg nodig heeft om vruchten aan uw boom te krijgen. Eerst zullen de vruchten groen zijn van kleur maar wanneer deze rijp zijn zullen ze bruin verkleuren. Dit is meestal in september. De vorm van de vrucht van de Oude Vijg lijkt wat op een peer. Wanneer u graag vruchten aan uw Oude Vijg wilt laten groeien is het belangrijk dat deze op de warmste plaats in uw tuin staat. Zet daarom de Vijg in de zon en dicht bij een muur zodat de Oude Vijg de meeste warmte krijgt. 

 

Lees meer
De Oude Vijg vraag weinig onderhoud. Eens per jaar wanneer alle bladeren van de boom zijn gevallen kunt u de Vijg snoeien. Snoei dan al het dode hout, en uitstekende takken weg. Zo houd u een mooi model in uw Oude Vijg. 
Lees meer
Een Oude Vijg dient de eerste jaren regelmatig wat water te krijgen. De Oude Vijg moet zich eerst goed wortelen voordat de boom zelf genoeg vocht uit de bodem kan halen. Wanneer de bladeren slap hangen van de Oude Vijg dient u deze direct water te geven.
Lees meer
Plant de Oude Vijg op een warme zonnig plaats in uw tuin. De grond moet voor de oude vijg goed water doorlatend zijn en kalkrijk. De grond hoeft voor de Oude Vijg niet heel voedzaam te zijn. U kunt de Oude Vijg ook in een pot planten alleen dient u deze dan tijdens een strenge winter te beschermen tegen vorst. De wortels van de Vijg zijn namelijk in een pot niet voldoende beschermd tegen strenge vorst.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude Vijg
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!