Klimplanten
Bijzonder mooie versiering voor muur, schutting en pergola.

Klimplanten zijn een echte versiering voor je tuin en geven de buitenruimte een prachtige sfeer. De mooiste klimplanten vind je bij ons groenblijvend en bladverliezend. Bekende soorten zijn de Hedera, Clematis, Blauwe Regen en de Toscaanse Jasmijn. Verschillende druivenstruiken zijn ook te gebruiken als klimplant, bijvoorbeeld tegen muren of schuttingen.

Klimplanten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Klimplanten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Klimplanten kopen

Klimplanten brengen hoogte in je tuin en worden vaak gebruikt om een schutting, muur of pergola te laten begroeien. Door een mooi groen bladerdek of prachtige bloei zien deze er direct een stuk gezelliger uit! De naam zegt het al, een klimplant klimt graag. Hiervoor hebben ze allemaal een eigen techniek. Niet alle tuinplanten zijn zelfhechtende klimmers en daarom hebben sommige soorten hulp nodig. Je helpt rankende klimplanten deze door middel van een klimplantenrek, pergola, muur of schutting. Als klimplanten niet omhoog kunnen klimmen, zullen zij uitgroeien tot een bodembedekker. In ons assortiment vind je vele soorten vaste planten, van bladverliezende tot wintergroene klimplanten en langzaam groeiende tot snelgroeiende klimplanten. Onze toppers zijn vaak uitbundige bloeiers met veel bloemen. De meeste klimmende tuinplanten staan graag in de zon en zijn vrijwel winterhard. Voor iedere tuin, ieder terras of balkon is er wel een geschikte soort te vinden!

Klimplanten kopen bij Bomenenzo.nl

Bij kwekerij Bomenenzo kun je eenvoudig en snel de mooiste klimplanten kopen. Je vindt bij ons verschillende soorten populaire klimplanten, zoals de Blauwe Regen Wisteria sinensis en Wisteria floribunda, Klimop Hedera Hibernica, Hedera Helix, grootbladige klimop, kleinbladige klimop, Toscaanse Jasmijn trachelospermum Jasminoides, Roze Toscaanse Jasmijn, Passiebloem Passiflora, Klimhortensia Hydrangea petiolaris, Liriope muscari, Bosrank Clematis, Clematis montana ‘Rubens’ (geen wintergroene Clematis), Chinese Kamperfoelie Lonicera nitida Maigrun. Of je nu op zoek bent naar geurende klimplanten, snelgroeiende klimplanten, groenblijvende klimplanten of bloeiende klimplanten: bij Bomenenzo ben je aan het juiste adres! Ook voor andere bloeiende vaste planten, eenjarige planten en exotische planten, bomen en struiken kun je bij ons terecht. Je kunt je favorieten laten thuis bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. Kijk voor meer informatie in de algemene voorwaarden of neem contact met ons op. We helpen je graag verder bij vragen of wanneer je persoonlijk advies wenst!

Klimplanten verzorgen

Als je de klimplant snel wilt laten groeien, kun je deze het beste jaarlijks bemesten. Gebruik hiervoor het liefst een organische meststof. Wanneer de klimplant is geplant, geef je deze in de eerste regelmatig wat water om goed te kunnen wortelen. Hierna hoef je alleen in drogere periodes nog water te geven. 

Klimplanten snoeien

Het verschilt per soort wat voor snoeibeurt een klimplant nodig heeft. Kijk daarom voor het juiste snoeiadvies bij de betreffende klimplant. Voor vrijwel alle planten geldt dat je niet moet snoeien in vorstperiodes en op hele warme zomerdagen als er een felle zon schijnt. Ook is het belangrijk dat je altijd zorgt voor scherp en schoon gereedschap. Heb je vragen over klimplanten snoeien? Neem vooral contact op, we helpen je graag!

Klimplanten planten

De mooiste klimmende tuinplanten zijn geen zelfhechtende klimmer en plant je aan bij een klimplantenrek, een pergola of bij muren en schuttingen. De planten hebben namelijk hulp nodig bij het klimmen. Wanneer je het geheel snel dicht wilt laten groeien, adviseren wij drie klimplanten per meter. Voor een goede start raden we aan om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waar de bodem lekker luchtig en voedzaam van wordt. Hieronder kun je een overzicht vinden van de beste standplaats (standplaats zon/ standplaats halfschaduw/ standplaats schaduw) per soort klimplant.  

  • Clematis: Plaats je de Clematis op een zonnige plaats, dan zal deze prachtige klimplant veel bloemen geven. De Clematis is in de winter bladverliezend.
  • Passiebloem: De Passiebloem staat graag in de volle zon. De passiebloem is vorstgevoelig, dek daarom de plant in de winter af. De Passiebloem is niet winter groen.
  • Hedera: De Hedera is een makkelijke klimplant. De Hedera is het hele jaar mooi groen en daarnaast goed winterhard. De standplaats kan zowel volle zon als schaduw zijn.
  • Blauwe Regen: De snelgroeiende klimplant Blauwe Regen staat het liefst op een plek op het zuidwesten of het zuiden. De wortels van de Blauwe Regen zijn kwetsbaar en staan graag in de schaduw. Het is een fantastische klimplant voor de pergola.
  • Toscaanse Jasmijn: De Toscaanse Jasmijn groeit goed op een zonnige of halfschaduw plaats. De Toscaanse Jasmijn blijft het gehele jaar door mooi groen en is goed winterhard.
  • Druif: Zon is wat de Druif graag heeft. Ook is het belangrijk de Druif niet geheel beschut tegen de wind te plaatsen. Door de wind heb je minder kans op schimmels.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00