Klimplanten
Bijzonder mooie versiering voor muur, schutting en pergola.

Klimplanten zijn een echte versiering voor je tuin en geven de buitenruimte een prachtige sfeer. De mooiste klimplanten vind je bij ons groenblijvend en bladverliezend. Bekende soorten zijn de Hedera, Clematis, Blauwe Regen en de Toscaanse Jasmijn. Verschillende druivenstruiken zijn ook te gebruiken als klimplant, bijvoorbeeld tegen muren of schuttingen.

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Klimplanten kopen

De naam zegt het al, een klimplant klimt graag. De plant is geen zelfhechtende klimmer en heeft daarmee dus hulp nodig. Dit doe je door middel van een klimplantenrek, pergola, muren of schuttingen. Als klimplanten niet omhoog kunnen klimmen, zullen zij uitgroeien tot een bodembedekker. In ons assortiment vind je vele soorten klimplanten. Deze planten zijn vaak uitbundige bloeiers met veel bloemen. De meeste klimplanten staan graag in de zon en zijn vrijwel winterhard.

Klimplanten kopen bij Bomenenzo.nl

Bij kwekerij Bomenenzo kun je eenvoudig en snel de mooiste klimplanten kopen. Je vindt bij ons verschillende soorten klimplanten. Je bent van harte welkom op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe, om de klimplanten te bekijken. Natuurlijk kun je ook langskomen als je hulp nodig hebt, voor vragen of advies. In ons assortiment vind je vele soorten Blauwe Regen Wisteria Sinensis, zoals de Wisteria Sinensis Prolific en Wisteria Floribunda Rosea, Klimop Hedera Hibernica, Star of Toscane Trachelospermum Jasminoides, Clematis Montana en diverse bloeiende klimplanten, de grootbladige klimop, de kleinbladige klimop, geurende klimplanten, de snelgroeiende klimplant, de groenblijvende klimplant, wintergroene klimplanten en winterharde klimplanten. Daarnaast vind je bij ons ook verschillende planten en bomen, diverse soorten vaste planten, exotische planten, planten op stam, groenblijvende bomen, Japanse Esdoorns en kant en klaar hagen. Vanaf 300 euro geniet je van gratis bezorging en bij ons ben je zeker van een veilige betaling.

Klimplanten verzorgen

Als je de klimplant snel wil laten groeien kun je deze het beste jaarlijks bemesten. Gebruik hiervoor het liefst een organische meststof. Wanneer de klimplant is geplant kun je de plant regelmatig wat water geven, vooral in de drogere periodes.

Klimplanten snoeien

Alle soorten klimplanten hebben per soort een verschillende snoeibeurt nodig. Kijk daarom voor het juiste snoeiadvies bij de betreffende klimplant. Voor vrijwel alle planten geldt dat je niet moet snoeien in vorstperiodes en op hele warme zomerdagen als er een felle zon schijnt.

Klimplanten planten

De mooiste klimplanten zijn geen zelfhechtende klimmer en plant je aan bij een klimplantenrek, een pergola of bij muren of schuttingen. De planten hebben namelijk hulp nodig bij het klimmen. Wanneer je het geheel snel dicht wilt laten groeien adviseren wij 3 klimplanten per meter. Hieronder kun je een overzicht vinden van de beste standplaats per soort klimplant.  

  • Clematis: Plaats je de Clematis op een zonnige plaats, dan zal deze prachtig klimplant veel bloemen geven. De Clematis is in de winter bladverliezend.
  • Passiebloem: De Passiebloem staat graag in de zon. De passiebloem is vorstgevoelig, dek daarom de plant in de winter af. De Passiebloem is niet wintergroen.
  • Hedera: De Hedera is een makkelijke klimplant. De Hedera is het hele jaar mooi groen en is goed winterhard. De standplaats kan zowel zon als schaduw zijn.
  • Blauwe Regen: De Blauwe Regen staat het liefst op een plek op het zuidwesten of het zuiden. De wortels van de Blauwe Regen zijn kwetsbaar en staan graag in de schaduw.
  • Toscaanse Jasmijn: De Toscaanse Jasmijn groeit goed op een zonnige of halfschaduw plaats. De Toscaanse Jasmijn blijft het gehele jaar door mooi groen en is goed winterhard.
  • Druif: Zon is wat de Druif graag heeft. Ook is het belangrijk de Druif niet geheel beschut tegen de wind te plaatsen. Door de wind heb je minder kans op schimmels.

Bij Bomenenzo kun je terecht voor de mooiste klimplanten. Je kunt vele soorten Blauwe Regen Wisteria Sinensis, zoals de Wisteria Sinensis Prolific en Wisteria Floribunda Rosea, Klimop Hedera Hibernica, Star of Toscane Trachelospermum Jasminoides, Clematis Montana en diverse bloeiende klimplanten, geurende klimplanten, de grootbladige klimop, de kleinbladige klimop, groenblijvende klimplant, wintergroene klimplanten en winterharde klimplanten online kopen. Daarnaast vind je bij ons ook verschillende planten en bomen, diverse soorten vaste plant, exotische planten, planten op stam, groenblijvende bomen, Japanse Esdoorns en kant en klaar hagen. Vanaf 300 euro geniet je van gratis bezorging en bij ons ben je zeker van een veilige betaling.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00