Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Klimplanten
vragen? 0344 22 81 00

Klimplanten online kopen

Klimplanten zijn een echte versiering voor uw tuin en geven de buitenruimte een prachtige sfeer. De mooiste klimplanten vindt u bij ons groenblijvend en bladverliezend. Bekende soorten zijn de Hedera, Clematis, Blauwe Regen en de Toscaanse Jasmijn. Verschillende druivenstruiken zijn ook te gebruiken als klimplant, bijvoorbeeld tegen muren of schuttingen.

  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

Klimplanten kopen:

De naam zegt het al, een klimplant klimt graag. De plant is geen zelfhechtende klimmer en heeft daarmee dus hulp nodig. Dit doet u door middel van een klimplantenrek, pergola, muren of schuttingen. Als klimplanten niet omhoog kunnen klimmen, zullen zij uitgroeien tot een bodembedekker. In ons assortiment vindt u vele soorten klimplanten. Deze planten zijn vaak uitbundige bloeiers met veel bloemen. De meeste klimplanten staan graag in de zon en zijn vrijwel winterhard.

Klimplanten kopen bij Bomenenzo.nl:

Bij kwekerij Bomenenzo kunt u eenvoudig en snel de mooiste klimplanten kopen. U vindt bij ons verschillende soorten klimplanten. U bent van harte welkom op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe, om de klimplanten te bekijken. Natuurlijk kunt u ook langskomen als u hulp nodig heeft, voor vragen of advies. In ons assortiment vindt u vele soorten Blauwe Regen Wisteria Sinensis, zoals de Wisteria Sinensis Prolific en Wisteria Floribunda Rosea, Klimop Hedera Hibernica, Star of Toscane Trachelospermum Jasminoides, Clematis Montana en diverse bloeiende klimplanten, de grootbladige klimop, de kleinbladige klimop, geurende klimplanten, de snelgroeiende klimplant, de groenblijvende klimplant, wintergroene klimplanten en winterharde klimplanten. Daarnaast vindt u bij ons ook verschillende planten en bomen, diverse soorten vaste plant, exotische planten, planten op stam, groenblijvende bomen, Japanse Esdoorns en kant en klaar hagen. Vanaf 300 euro geniet u van gratis bezorging en bij ons bent u zeker van een veilige betaling.

Klimplanten verzorgen:

Als u de klimplant snel wil laten groeien kunt u deze het beste jaarlijks bemesten. Gebruik hiervoor het liefst een organische meststof. Wanneer de klimplant is geplant kunt u de plant regelmatig wat water geven, vooral in de drogere periodes. 

Klimplanten snoeien:

Alle soorten klimplanten hebben per soort een verschillende snoeibeurt nodig. Kijk daarom voor het juiste snoeiadvies bij de betreffende klimplant. Voor vrijwel alle planten geldt dat u niet moet snoeien in vorstperiodes en op hele warme zomerdagen als er een felle zon schijnt. 

Klimplanten planten:

De mooiste klimplanten zijn geen zelfhechtende klimmer en plant u aan bij een klimplantenrek, een pergola of bij muren of schuttingen. De planten hebben namelijk hulp nodig bij het klimmen. Wanneer u het geheel snel dicht wilt laten groeien adviseren wij 3 klimplanten per meter. Hieronder kunt u een overzicht vinden van de beste standplaats per soort klimplant.  

  • Clematis: Plaatst u de Clematis op een zonnige plaats, dan zal deze prachtig klimplant veel bloemen geven. De Clematis is in de winter bladverliezend.
  • Passiebloem: De Passiebloem staat graag in de zon. De passiebloem is vorstgevoelig, dek daarom de plant in de winter af. De Passiebloem is niet wintergroen.
  • Hedera: De Hedera is een makkelijke klimplant. De Hedera is het hele jaar mooi groen en is goed winterhard. De standplaats kan zowel zon als schaduw zijn.
  • Blauwe Regen: De Blauwe Regen staat het liefst op een plek op het zuidwesten of het zuiden. De wortels van de Blauwe Regen zijn kwetsbaar en staan graag in de schaduw.
  • Toscaanse Jasmijn: De Toscaanse Jasmijn groeit goed op een zonnige of halfschaduw plaats. De Toscaanse Jasmijn blijft het gehele jaar door mooi groen en is goed winterhard.
  • Druif: Zon is wat de Druif graag heeft. Ook is het belangrijk de Druif niet geheel beschut tegen de wind te plaatsen. Door de wind heeft u minder kan op schimmels.

Bij Bomenenzo kunt u terecht voor de mooiste klimplanten. U kunt vele soorten Blauwe Regen Wisteria Sinensis, zoals de Wisteria Sinensis Prolific en Wisteria Floribunda Rosea, Klimop Hedera Hibernica, Star of Toscane Trachelospermum Jasminoides, Clematis Montana en diverse bloeiende klimplanten, geurende klimplanten, de grootbladige klimop, de kleinbladige klimop, groenblijvende klimplant, wintergroene klimplanten en winterharde klimplanten online kopen. Daarnaast vindt u bij ons ook verschillende planten en bomen, diverse soorten vaste plant, exotische planten, planten op stam, groenblijvende bomen, Japanse Esdoorns en kant en klaar hagen. Vanaf 300 euro geniet u van gratis bezorging en bij ons bent u zeker van een veilige betaling.