Clematis Alpina

Bosrank Alpina

v.a.: € 8,95

Formaat
Totaal hoogte 50-60cm
  • Koop 12 st. voor € 8,25 per st.
€ 8,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Bent u opzoek naar een kleurrijke klimplant dan is de Clematis Alpina een prima plant om tegen uw schutting, muur of gevel te laten groeien. Zo bevat de Bosrank in de zomermaanden prachtige blauw/ paarsachtige bloemen met een doorsnede van ongeveer 5 centimeter. Verder is deze plant zeer winterhard en kan tegen temperaturen van -28 graden Celsius.

Onze voordelen:

Een Clematis kopen?

De Clematis Alpina ook wel Bosrank genoemd is een klein bloemige winterharde plant die van nature voorkomt in Noord-Europa, Midden-Europa en Noord-Azië. Het is een klimplant, die vroeger erg geliefd was bij de Grieken aangezien ze iedere klimplant Clematis als naam gaven. Clematis betekend namelijk ‘rankend’ wat eigenlijk weer een terugkoppeling geeft aan het klimvermogen van de Clematis. De Bosrank gaat niet zo ver de lucht in als de meeste soortgenoten van de Clematis. Zo kan de Alpina maar 3 meter hoog worden terwijl zijn soortgenoten wel meer dan 6 meter de lucht in gaan. Koop online uw Clematis of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten.

 

Het planten van een Clematis

Deze plant staat het liefste in de volle zon maar lichte schaduw kan deze plant ook goed aan. Verder hebben ze een goed vocht doorlatende grond nodig en droogte kunnen ze niet goed hebben, zorg daarom altijd dat de grond goed vochtig blijft. De Bosrank staat het liefste op het zonnigste plekje in uw tuin maar een klein beetje schaduw vindt de plant niet erg. Verder kan de plant het gehele jaar geplant worden maar heeft wel een voorkeur voor de herfst en het voorjaar. Zodra u een goed plekje heeft gevonden in de zon is het belangrijk dat u plant genoeg ruimte heeft. De plant heeft een ruim gat nodig waar u de kluit in kunt stoppen, denk hierbij aan 40 centimeter breed en 40 centimeter diep. Dit is nodig omdat de plant de juiste tuinaarde nodig heeft met een mengsel van compost. Maar dat is niet de enige reden waarom de plant zo diep gepland moet worden. De belangrijkste reden is dat de plant onder de grond beschermd wordt tegen een vervelende verwelkingsziekte die de bovengrondse stengels kan aantasten. Voordat u de plant, plant in het diepe gat is het wel erg belangrijk dat deze voldoende water heeft gekregen voor dat u het gat dicht maakt. Daarom raden wij het aan om de wortelkluit van de plant in een emmer met water te zetten. Op deze pagina kunt u meer lezen over het planten van een boom of kluit.

 

Hoe moet u een Clematis snoeien?

Zodra de bloeiperiode van start gaat is het belangrijk dat u de plant opbindt. Op deze manier groeit de Bosrank zo recht mogelijk naar boven waardoor het geen wirwar van strengels gaat worden. Mocht er toch een wirwar ontstaan van strengels dan doet u er verstandig aan om de plant te snoeien. Het beste is om dit direct na de bloeiperiode te doen. Het is daarbij wel belangrijk hoe u de strengels afknipt, zo moet het snoeivlak schuin zijn afgeknipt, dit omdat er anders regenwater blijft liggen op de plant wat zorgt voor infectiegevaar. Tot slot kunt u er natuurlijk altijd voor kiezen om een te groot geworden plant wat uit te dunnen, doe dit op dezelfde wijze als hierboven beschreven, op deze manier ontstaan er weer nieuwe strengels in het nieuwe bloeiseizoen. Mocht u vragen hebben over het snoeien neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Het verzorgen van een Clematis

Het is belangrijk dat u de plant goed verzorgd. In de maanden maart t/m juni kunt u voor een betere en lange groei gebruik maken van korrels of biologische mest . In juli moet u de plant nogmaals verzorgen met een laatste mestgift. Daarna zal de Clematis rust nodig hebben om zich voor te bereiden op de winter. Zo kan deze klimplant heel goed tegen kou maar het is wel belangrijk dat de strengels niet al te veel wind vangen aangezien ze dan in het nieuwe bloeiseizoen geen nieuwe bloemen zullen laten zien. Tot slot is water in periode van droogte geen overbodige luxe voor de Clematis Alpina.

 

  • Bloeikleur: Paars
  • Bloeitijd: Maart t/m mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Halfschaduw, zon
  • Hoogte: 300 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clematis Alpina
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!