Clematis Alpina

Bosrank Alpina

v.a.: € 8,95

Formaat
Hoogte 50-60cm
  • Koop 12 st. voor € 8,25 per st.
€ 8,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Clematis Alpina bloeit vanaf maart t/m mei met prachtige paarse bloemen met een doorsnede van ongeveer 5 centimeter. Deze plant is zeer winterhard en kan een hoogte bereiken van 3 meter.

Onze voordelen:

De Clematis Alpina ook wel Bosrank genoemd is een kleinbloemige winterharde plant die van nature voorkomt in Noord-Europa, Midden-Europa en Noord-Azië. Het is een klimplant, die vroeger erg geliefd was bij de Grieken aangezien ze iedere klimplant Clematis als naam gaven. Clematis betekend namelijk ‘rankend’ wat eigenlijk weer een terugkoppeling geeft aan het klimvermogen van de Clematis. De Alpina bloeit van maart t/m mei met prachtige grote paarse bloemen.

Kenmerken:

  • Bloeikleur: Paars
  • Bloeitijd: Maart t/m mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: Halfschaduw, zon
  • Hoogte: 300 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Het is belangrijk dat je de Clematis Alpina goed verzorgt. In de maanden maart t/m juni kun je voor een betere en langere groei gebruik maken van korrels of biologische mest. In juli kun je de plant nogmaals verzorgen met een laatste mestgift. Daarna zal de Clematis rust nodig hebben om zich voor te bereiden op de winter. Zo kan deze klimplant heel goed tegen kou maar het is wel belangrijk dat de stengels niet al te veel wind vangen aangezien ze dan in het nieuwe bloeiseizoen geen nieuwe bloemen zullen laten zien. Tot slot is water in periode van droogte geen overbodige luxe voor de Clematis Alpina.

Zodra de bloeiperiode van start gaat is het belangrijk dat je de plant opbindt. Op deze manier groeit de Bosrank zo recht mogelijk naar boven waardoor het geen wirwar van strengen gaat worden. Mocht dat toch gebeuren, dan doe je er verstandig aan om de plant te snoeien. Het beste is om dit direct na de bloeiperiode te doen. Het is daarbij wel belangrijk hoe je de strengen afknipt. Zo moet het snoeivlak schuin zijn afgeknipt, dit omdat er anders regenwater blijft liggen op de plant, wat zorgt voor infectiegevaar. Tot slot kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om een te groot geworden plant wat uit te dunnen, er ontstaan vanzelf weer nieuwe strengen in het nieuwe bloeiseizoen.

Lees meer

Geef je Clematis tot een aantal maanden na de aanplant regelmatig water, zo weet je zeker dat deze prachtige klimmer goed kan wortelen. Clematis Alpina kan niet tegen droogte, probeer dus (vooral tijdens het voorjaar en de zomer) de grond altijd licht-vochtig te houden.

Lees meer

Clematis Alpina staat het liefste in de volle zon, maar lichte schaduw kan deze plant ook goed aan. Hij heeft een goed vocht doorlatende grond nodig waar ook voldoende voeding in zit. De plant kan het hele jaar geplant worden, maar heeft wel een voorkeur voor de herfst en het voorjaar. De plant heeft een ruim gat nodig waar je de kluit in kunt stoppen, denk hierbij aan 40 centimeter breed en 40 centimeter diep. De belangrijkste reden hiervoor is dat de plant onder de grond beschermd wordt tegen een vervelende verwelkingsziekte, die de bovengrondse stengels kan aantasten. Wij raden het aan om de wortelkluit vóór de aanplant een tijdje in een emmer met water te zetten.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clematis Alpina
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!