Mediterrane Bomen
Zuidelijke toppers voor een heerlijk zomerse sfeer.
Stel je eens voor: je zit op het terras, bewondert fruit- en palmbomen om je heen en waant je in heerlijke tropische, zomerse sferen. Met Mediterrane bomen ervaar je dit vakantiegevoel het hele jaar in eigen tuin! Hoewel ze van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied komen, zijn deze toppers ook geschikt voor ons Nederlandse klimaat. Bekijk onze verschillende soorten Olijfbomen, palmbomen, fruitbomen en Bamboe en geef je tuin, terras of balkon een tropisch tintje.
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Mediterrane bomen kopen

Ervaar het hele jaar een heerlijk vakantiegevoel met Mediterrane bomen in je tuin. Deze zuidelijke toppers creëren binnen no-time een zomerse sfeer in je tuin. Mediterrane bomen en Mediterrane planten komen van oorsprong uit het Middellandse zeegebied en zijn echt zonliefhebbers. De meeste soorten staan dus ook het liefst op een zonnige plaats in je tuin. Alle soorten Mediterrane bomen en planten die wij verkopen zijn geschikt voor het Nederlandse klimaat, je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw geliefde soort hier niet aanslaat. We hebben onze zuidelijke bomen onderverdeeld in verschillende categorieën: Olijfbomen, Citrusbomen, Palmen, Bamboe en Bananenbomen. Olijfbomen staan bekend om hun bijzonder mooie uiterlijk, palmbomen zoals de Chinese Waaierpalm en Bananenbomen brengen een heerlijk tropisch vakantiegevoel naar je tuin en Citrusbomen hebben je overheerlijk fruit te bieden. Voor welke soort sterke boom je ook kiest, een fijne sfeer is gegarandeerd!

 

Mediterrane bomen kopen bij Bomenenzo.nl

Bij Bomenenzo shop je de mooiste soorten Mediterrane bomen voor grote tuinen, kleine tuinen en bomen in pot voor op het terras of balkon. Je kunt bij ons terecht voor vele winterharde toppers, die je gemakkelijk online kopen kunt of rechtstreeks in onze kwekerij kunt shoppen. Jouw nieuwe grote bomen, kleine bomen, meerstammige bomen of bomen op stam kun je thuis laten bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. Wij leveren in heel Nederland en België, doen ons best voor een snelle levering en bieden gratis bezorging bij besteding vanaf €300,-. Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te volgen, zodat je weet wanneer we op de stoep staan met je mooie, nieuwe boom. Een account aanmaken helpt je ook een eventuele volgende keer nog makkelijker en sneller te bestellen. Kijk voor meer informatie over onze services in de algemene voorwaarden of neem contact op. Ben je benieuwd welke soorten Mediterrane bomen we kweken? Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment en vind door middel van product vergelijken de juiste soorten voor jouw grote tuin, kleine tuin, terras of balkon. Hulp nodig bij het kiezen? We geven je graag persoonlijk advies!

  • Olijfbomen: deze eyecatchers geven een heerlijk Mediterraans tintje aan je tuin of terras. Het zijn groenblijvende bomen op stam met een karakteristieke grillige stam en wilde vorm, die je erf het hele jaar van kleur voorzien. Onze olijfbomen (Olea) zijn winterhard en hoef je alleen bij strenge vorst te beschermen of naar een vorstvrije plek te verplaatsen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende soorten Olijfbomen om inspiratie op te doen: Olea europaea ‘Chupa Chups’, Olea europaea ‘Mini Plato’ en de Olijfboom Bonsai.
  • Palmen: er is geen boom die meer vakantiegevoel oproept dan een Palmboom. Met deze zonaanbidders in je tuin waan je je direct in de tropen. Je bent bij Bomenenzo aan het juiste adres voor sterke, mooie en winterharde palmen, zoals de Chinese Waaierpalm (Trachycarpus fortunei) en Europese Dwergpalm als dwergstam, hoogstam en meerstammige boom. Bekijk alle exotische planten en bomen met lage en hoge stam in de webshop of kom langs in de kwekerij.
  • Citrus: beleef de smaak van exotisch fruit met een Citrusboom in je tuin. Behalve de heerlijke eetbare vruchten, zorgen de Mediterrane fruitbomen voor een heerlijke zuidelijke sfeer in je tuin. Ga bijvoorbeeld voor een Sinaasappelboom, Mandarijnenboom, Citroenboom, Granaatappel of Vijg Ficus carica (ook meerstammig in pot). Kies voor kleine bomen of grote fruitbomen, afhankelijk van het formaat tuin of terras. 
  • Bamboe: deze boomsoort mag in een Oosterse tuin niet ontbreken. Bamboe is sterk, wintergroen en exotisch. Daarnaast zijn de vaste planten zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor je genoeg tijd over houdt voor andere dingen. We kweken zowel woekerende Bamboe planten als niet-woekerende Bamboe planten. Neem in ons assortiment een kijkje bij de Gouden Bamboe, Bamboe ‘Spectabilis’, Bamboe ‘Bissetii’ en Bamboe ‘Nigra’. 
  • Bananenbomen: door de grote, glanzende bladeren en siervruchten is de Bananenboom een echte showsteler. Waan je in een exotisch paradijs met een Bananenboom in de tuin of in een pot op het terras of balkon. De Musa basjoo is de meest winterharde soort, die je alleen tijdens een strenge winter goed in moet pakken of naar binnen moet halen. Zorg wel altijd voor een beschutte standplaats om zo lang mogelijk van de schitterende boom te genieten. 
  • Strelitzia: een exotische plant met grote langwerpige bladeren, stevige bladstelen en de welbekende Paradijsvogelbloem.
  • Callistemon: een struik of kleine boom die bekend staat om zijn unieke, borstelachtige bloemen.

Naast bovenstaande soorten vind je bijvoorbeeld ook deze soorten kleine bomen in ons assortiment: de Quercus ilex, Glansmispel ‘Red Robin’ (Photinia fraseri ‘Red Robin’) halfstam en Photinia bolvorm, Olijfwilg bomen (Elaeagnus ebbingei) – ook als groenblijvende leibomen – en de Tamme Kastanje, afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Heb je een kleinere tuin? Neem dan een kijkje bij onze Mediterrane planten en struiken voor solitaire aanplanting of toepassing als groenblijvende haag. Denk aan de Italiaanse Cipres, Japanse Hulst en Portugese Laurier, sommige ook verkrijgbaar als kant-en-klare hagen. Bekijk alle resultaten in de webshop of kom gezellig langs in onze kwekerij en laat je inspireren!

 

Mediterrane bomen verzorgen

Mediterrane bomen zijn vaak groenblijvende bomen, die niet veel verzorging vereisen. Vaak wordt gedacht dat de exotische bomen niet geschikt zijn voor ons Nederlandse klimaat, maar gelukkig kun je de zuidelijke toppers ook hier prima in de tuin laten stralen. Al onze Mediterrane bomen zijn winterhard. Alleen bij strenge vorst is het aan te raden de meeste bomen goed in te pakken als ze in de volle grond staan of naar binnen te halen als ze in een pot staan. Geef in de eerste periode na de aanplanting en tijdens langdurige warme en droge zomers extra water. Je kunt een goede groei en weerstand bevorderen door Mediterrane bomen op stam bemesting te geven in het voorjaar en/of de zomer. Het is afhankelijk van de soort of je de boom moet snoeien. Kijk voor precieze instructies op de productpagina van de desbetreffende soort.

 

Mediterrane bomen snoeien

Het is afhankelijk van de soort wanneer en hoe je de Mediterrane planten en bomen het best kunt snoeien. Sommige soorten verdragen snoei beter dan andere. We adviseren daarom ook altijd om de instructies op de pagina van jouw gewenste soort te lezen. Over het algemeen geldt dat je een Mediterrane boom eens per jaar snoeit tussen november en februari. Zo houd je de blikvanger mooi in model. Gebruik altijd schoon en scherp tuingereedschap om ziekten en plagen te voorkomen.

Heb je de vragen over het snoeien van een Mediterrane boom? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of langs te komen in Lienden. We geven je graag persoonlijk advies.Mediterrane bomen planten

Wil je jouw Mediterrane bomen gaan planten? Onze soorten zijn winterhard en kun je zowel in de volle grond in de tuin planten als in een mooie pot op het terras of balkon plaatsen. Voor veel soorten geldt wel dat ze gevoelig zijn voor strenge vorst, zoals de Vijg Ficus carica en Olijfboom, waardoor je deze in de volle grond goed moet inpakken in de winter of in pot het best kunt verplaatsen naar een vorstvrije plek. Niet geheel verassend zijn de Mediterrane, exotische bomen echte zonaanbidders. Zorg voor een zonnige plek en geef in de beginperiode voldoende water om goed aan te slaan. Wat de bodem betreft, verschilt de voorkeur per soort. Over het algemeen is een goed doorlatende (niet te natte grond) en voedzame bodem geschikt. Maak gebruik van speciale aanplantgrond, wat de bodem lekker luchtig maakt en de juiste voedingsstoffen bevat. Dé ingrediënten voor een goede start! Geef je nieuwe boom na de aanplanting voldoende water om aan de bodem te wennen. Kijk voor precieze aanplantinstructies op de pagina van jouw gewenste soort. 

TIP: Geef je de aanplanting van je Mediterrane bomen liever uit handen? Dat kan! Onze tuinspecialisten kunnen niet alleen je nieuwe bomen leveren, maar ook direct aanplanten. Dit geldt ook voor eventuele andere vaste planten, hagen en struiken. Kijk voor meer informatie over onze aanplantservice op de website of neem contact op.

TIP: Combineer diverse Mediterrane bomen en planten met elkaar voor een tropische tuin. Combineer grote bomen met kleine bomen voor een goede dynamiek. Je kunt dit type boom ook goed combineren met bloeiende struiken en bloeiende vaste planten voor meer kleur in je tuin. Voor persoonlijk advies of een tuinadvies op maat kun je altijd bij ons terecht.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00