Gouden Bamboe

Bambusa phyllostachys Aurea

v.a.: € 95,00

Formaat
Hoogte 200-250cm
€ 95,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Bamboe phyllostachys Aurea, of Gouden Bamboe, heeft zijn naam te danken aan zijn goudgele stengels. Nieuwe uitlopers hebben een groene kleur, maar verkleuren al snel naar de kenmerkende gele kleur. Het blad heeft een spitse vorm en is mooi groen.

Onze voordelen:

Gouden bamboe is een echte aanwinst voor je tuin. Ondanks de Oosterse schoonheid van de struik (of siergras), kan hij toch prima gedijen in ons klimaat. Sterker nog: de plant is wintergroen én goed winterhard. Gouden Bamboe creëert een serene en rustgevende sfeer in je tuin en is werkelijk een plaatje om te zien. Bamboe is goed te combineren met veel andere planten. Plant de Gouden Bamboe solitair of in een groepje aan, of leg er zelfs een mooie tuinafscheiding mee aan. Het is allemaal mogelijk. We vertellen je graag wat je van deze schitterende plant mag verwachten en wat hij voor jouw tuinlandschap kan betekenen.

Eigenschappen Bambusa phyllostachys Aurea

  • Staat het liefst in de zon of halfschaduw
  • Goed winterhard
  • Groenblijvend, dus ook 's winters genieten van deze schitterende struik
  • Hoe zonniger de standplaats, hoe goudgeler de stengels van de plant
  • Kan ook prima op het terras gehouden worden
Lees meer

Gouden Bamboe is in principe onderhoudsvriendelijk. Je hoeft de struik niet heel vaak te snoeien. Veel tuiniers laten de bamboe hun gang gaan. Knip zo nu en dan wel oude stengels weg. Zo kunnen er weer nieuwe vertakkingen ontstaan en behoudt de Gouden Bamboe een jong uiterlijk. Knip de hele stengel vlak boven de grond weg. Houd je de Gouden Bamboe als haagplant? Dan kun je voor een wat strakker uiterlijk kiezen en de struiken 1 à 2 keer per jaar een snoeibeurt geven. Gebruik altijd schoon en scherp gereedschap: zo voorkom je ziekten en schimmels bij de Gouden Bamboe.

Eens per jaar, bij voorkeur in het vroege voorjaar, kun je de Gouden Bamboe wat organische tuinmest geven. Zo ondersteun je de struik in zijn groei en blijft hij langdurig gezond.

Lees meer

Tijdens langdurige perioden van hitte en droogte kun je de bamboestruiken van extra water voorzien. Doe dit bij voorkeur 2 maal per week. Houd de Gouden Bamboe goed in de gaten. Vaak zie je het aan de struik als hij dreigt uit te drogen. Zijn twijgen hangen dan meer naar beneden dan normaal en de stengels van de plant kunnen er droog uitzien.

Lees meer

Gouden Bamboe komt in de meeste tuinen goed tot zijn recht. De plant gaat prima samen met veel andere wintergroene en bladverliezende beplanting. Ook in je tuin kan de Gouden Bamboe misschien iets betekenen. In formele tuinstijlen doen bamboesoorten het prima, vooral omdat deze vaak bladhoudend zijn. Maar ook in de wat informele of meer natuurlijke tuinontwerpen voegt de Gouden Bamboe flink wat toe. De plant straalt een zekere rust uit. Zet hem op een zonnige plek en de stengels van de Gouden Bamboe krijgen een karakteristieke goudgele kleur. Als het waait schuren de bamboebladeren tegen elkaar, wat een sereen en subtiel geluid teweegbrengt. De Gouden Bamboe is geschikt voor zowel grote als kleine tuinen. Gebruik wel altijd een wortelbegrenzer om te voorkomen dat de plant gaat woekeren. 

Wat betreft de grondsoort waarin de Gouden Bamboe wordt aangeplant is hij niet al te kieskeurig. Een enigszins vochtige en voedingsrijke grond is wenselijk, maar een gewone verbeterde tuingrond volstaat ook prima. Ook in een wat drogere grond gedijt de Gouden Bamboe prima. Wel is het zo dat de plant beter groeit in een rijke bodem. Een standplaats die iets beschut is wordt ook gewaardeerd door de Gouden Bamboe. De plant kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Houd er wel rekening mee dat zijn stengels op een schaduwrijke plek meer groen dan goud zullen kleuren.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Bamboe
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!