Gouden Bamboe

Bambusa phyllostachys Aurea

v.a.: € 95,00

Formaat
Afmeting 35 ltr., Stamhoogte --, Totaalhoogte 200-300cm
€ 95,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Bamboe phyllostachys Aurea is de wetenschappelijke naam voor de Gouden Bamboe. Deze naam dankt de exotische plant aan zijn goudgele stengels. Nieuwe uitlopers hebben een groene kleur, maar verkleuren al snel naar de kenmerkende gele kleur. De Gouden Bamboe is te herkennen aan zijn spitse, groene blad. Ook 's winters houdt de plant zijn blad vast. Bent u op zoek naar een prachtige struik met een exotisch voorkomen? Dan is de Bamboe phyllostachys Aurea een uitstekende keuze. De plant past goed bij zowel formele als informele, natuurlijke tuinontwerpen. Let op: de Gouden Bamboe is een woekerende bamboesoort. Maak gebruik van een wortelbegrenzer om omliggende beplanting of tegels te beschermen. Daarna kunt u de Gouden Bamboe gewoon op de gewenste plaats aanplanten.

Onze voordelen:

Gouden bamboe is een echte aanwinst voor uw tuin. Ondanks de Oosterse schoonheid van de struik, kan hij toch prima gedijen in ons klimaat. Sterker nog: de plant is wintergroen én goed winterhard. Gouden Bamboe creëert een serene en rustgevende sfeer in uw tuin en is werkelijk een plaatje om te zien. Bamboe is goed te combineren met veel andere planten. Plant de Gouden Bamboe solitair of in een groepje aan, of leg er zelfs een mooie tuinafscheiding mee aan. Het is allemaal mogelijk. We vertellen u graag wat u van deze schitterende plant mag verwachten en wat hij voor uw tuinlandschap kan betekenen.

Gouden Bamboe in uw tuin planten

Gouden Bamboe komt in de meeste tuinen goed tot zijn recht. De plant gaat prima samen met veel andere wintergroene en bladverliezende beplanting. Ook in uw tuin kan de Gouden Bamboe misschien iets betekenen. In formele tuinstijlen doen bamboesoorten het prima, vooral omdat deze vaak bladhoudend zijn. Maar ook in de wat informele of meer natuurlijke tuinontwerpen voegt de Gouden Bamboe flink wat toe. De plant straalt een zekere rust uit. Zet hem op een zonnige plek en de stengels van de Gouden Bamboe krijgen een karakteristieke goudgele kleur. Als het waait schuren de bamboebladeren tegen elkaar, wat een sereen en subtiel geluid teweegbrengt. De Gouden Bamboe is geschikt voor zowel grote als kleine tuinen. Gebruik wel altijd een wortelbegrenzer om te voorkomen dat de plant gaat woekeren. 

Wat betreft de grondsoort waarin de Gouden Bamboe wordt aangeplant is hij niet al te kieskeurig. Een enigszins vochtige en voedingsrijke grond is wenselijk, maar een gewone verbeterde tuingrond volstaat ook prima. Ook in een wat drogere grond gedijt de Gouden Bamboe prima. Wel is het zo dat de plant beter groeit in een rijke bodem. Een standplaats die iets beschut is wordt ook gewaardeerd door de Gouden Bamboe. De plant kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Houd er wel rekening mee dat zijn stengels op een schaduwrijke plek meer groen dan goud zullen kleuren.

Online Gouden Bamboe kopen: een goed idee

Het online kopen van Gouden Bamboe is een goed idee. In een webshop heeft u vaak een ruimere keuze dan in een tuincentrum. Bovendien hoeft u niet zelf met de planten te sjouwen, maar worden ze bij uw thuis afgeleverd. Bomenenzo levert de Gouden Bamboe rechtstreeks uit eigen kwekerij. De planten zijn goed vertakt, gezond en verkeren in topconditie. Zo kunt u nog lange tijd genieten van de Gouden Bamboe in uw tuin. Heeft u nog vragen over deze bamboestruik of over andere soorten bamboe? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We vertellen u graag alles over onze bomen en planten.

Eigenschappen Gouden Bamboe 'phyllostachys Aurea'

De Gouden Bamboe kent enkele mooie eigenschappen die we graag voor u uitlichten. Nog even in het kort de highlights van deze fraaie struik:

  • Staat het liefst in de zon of halfschaduw
  • Goed winterhard
  • Groenblijvend, dus ook 's winters genieten van deze schitterende struik
  • Hoe zonniger de standplaats, hoe goudgeler de stengels van de plant
  • Kan ook prima op het terras gehouden worden
Lees meer

Hoe verzorgd ik de Gouden Bamboe?

Gouden Bamboe is in principe onderhoudsvriendelijk. U hoeft de struik niet heel vaak te snoeien. Veel tuiniers laten de bamboe hun gang gaan. Knip zo nu en dan wel oude stengels weg. Zo kunnen er weer nieuwe vertakkingen ontstaan en behoudt de Gouden Bamboe een jong uiterlijk. Knip de hele stengel vlak boven de grond weg. Houdt u de Gouden Bamboe als haagplant? Dan kunt u voor een wat strakker uiterlijk kiezen en de struiken 1 à 2 keer per jaar een snoeibeurt geven. Gebruik altijd schoon en scherp gereedschap: zo voorkomt u ziekten en schimmels bij de Gouden Bamboe.

Eens per jaar, bij voorkeur in het vroege voorjaar, kunt u de Gouden Bamboe wat organische tuinmest geven. Zo ondersteunt u de struik in zijn groei en blijft hij langdurig gezond.

Lees meer

Heeft de Gouden Bamboe extra water nodig?

Tijdens langdurige perioden van hitte en droogte kunt u de bamboestruiken van extra water voorzien. Doe dit bij voorkeur 2 maal per week. Houd de Gouden Bamboe goed in de gaten. Vaak ziet u het aan de struik als hij dreigt uit te drogen. Zijn twijgen hangen dan meer naar beneden dan normaal en de stengels van de plant kunnen er droog uitzien.

Lees meer

Hoe plant ik Gouden Bamboe in mijn tuin?

De Gouden Bamboe is een woekerende bamboesoort. Dat wil echter niet zeggen dat u hem niet kunt aanplanten. Door gebruik te maken van een wortelbegrenzer kunt u optimaal van de Gouden Bamboe genieten zonder dat buren ineens opgescheept zitten met verdwaalde bamboe in hun tuin. Ook brengt de Gouden Bamboe met een wortelbegrenzer geen schade aan nabijgelegen (terras)tegels aan. Zoek altijd een mooie plek voor de Gouden Bamboe uit. Een plaats waar voldoende ruimte is is essentieel. Plant u de Gouden Bamboe aan op een plek waar te weinig ruimte is? Dan kan hij vroeg of laat toch gaan dwalen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gouden Bamboe
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!