Bodembedekkende rozen
Bodembedekkende rozen zijn prachtige laagblijvende bloeiers, die een mooi dicht tapijt vormen over je grond. Geniet van een heerlijk geurende bloemenzee, de hele zomer lang!
Bodembedekkende rozen
Van hoog naar laag sorteren
Bodembedekkende rozen
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bodembedekkende rozen kopen

Geniet van een kleurrijke en heerlijk geurende bloemenzee in je tuin met bodembedekkende rozen. Dit soort rozen groeien niet zozeer in de hoogte, maar in de breedte en zijn daarom perfect om grote vlakken mee op te vullen. Ook zijn ze geschikt voor aanplanting in borders en op hellingen, om paadjes te begroeien en zelfs om tuinornamenten mee aan te kleden. Bodembedekkende rozen zorgen enerzijds voor veel sierwaarde en anderzijds voor een onderhoudsarme tuin. Ze bloeien lange tijd – van mei tot en met oktober – met kleine roosjes in grote trossen en vormen zo een prachtig bloementapijt. Doorgaans zijn het doorbloeiende rozen, waardoor je er lang van geniet. Qua kleur is de keuze groot: ga bijvoorbeeld voor vrolijke gele rozen, oranje rozen of roze rozen, bijzondere paarse rozen, sierlijke witte rozen, of klassieke rode rozen. De lage, brede struiken die bloeien in trossen zijn niet alleen voor ons erg aantrekkelijk, maar met hun heerlijk geurende rozen ook voor insecten en andere dieren. Een ander voordeel van kruipende rozen met brede, deels overhangende groeiwijze, is dat ze met hun dichte gebladerte en vertakking onkruid geen kans te geven. Je creëert er dus gemakkelijk een onderhoudsvriendelijk plantenvak mee. Bodembedekkende rozenstruiken zijn van zichzelf ook sterk, robuust en makkelijk (bodembedekkende rozen snoeien is minder vaak nodig), en mede daarom een populaire keuze.

Bodembedekkende rozen kopen bij Bomenenzo

Wil je kleur verwelkom en tegelijkertijd vaarwel zeggen tegen onkruid? Kies dan voor mooie en onderhoudsvriendelijke bodembedekkende rozen met een brede, bossige groei. Bij ons ben je hiervoor aan het juiste adres. Bekijk hieronder onze verkrijgbare soorten, waarmee je een aangesloten bloementapijt in je tuin creëert. 

  • Rosa ‘The Fairy’: de bodembedekkende roos Rosa ‘The Fairy’ is een van de bekendste in deze categorie met prachtige roze rozen. De bekendheid en populariteit dankt deze struik- en stamroos aan de lange bloei van kleine, dicht gevulde, rozetvormige bloemen in trossen. Daarnaast is de kruipende roos makkelijk te onderhouden en goed met andere rozen te combineren. 
  • Rosa ‘Crystal Fairy’: met dit prachtexemplaar geniet je van goed gevulde bloemen. De witte, gevuld rozetvormige bloemen geven je tuin een betoverende, elegante en romantische uitstraling. Wat wil je nog meer?
  • Rosa ‘Lovely Fairy’: deze bodembedekkende struikroos is sterk, vitaal en adembenemend mooi. De goed gevulde, roze roosjes van de Roos ‘Lovely Fairy’ hebben een ietwat exotische look en zijn tijdens de bloeiperiode in overvloed te bewonderen. 
  • Rosa ‘Fairy King’: wanneer je voor een klassieke, romantische look wilt gaan, zit je met de Roos ‘Fairy King’ goed. De hele zomer lang geniet je van een tapijt van diep rode rozen en ook het sterke, glanzende blad is erg fraai.

Naast bodem bedekkende rozen, hebben we ook vele klimrozen (bijvoorbeeld Renaissance rozen), struikrozen met gevulde tot halfgevulde bloemen (zoals grootbloemige rozen, Rigo rozen, Fleur Romantica rozen, Engelse en nostalgische rozen met sterk gevulde rozen), eetbare rozen en parfum rozen in het assortiment voor kleine tuinen en grote tuinen, en als planten in pot op het terras en balkon. Van rode rozen tot roze rozen en gele rozen: wij hebben wat jij zoekt. Nieuwsgierig naar al onze rozen? Bekijk alle resultaten in de webshop. 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw nieuwe gekleurde rozen? Laat het ons weten, we geven je graag persoonlijk advies. Eenmaal gekozen kun je jouw rozen gemakkelijk online kopen of rechtstreeks in onze kwekerij. Bodembedekkende rozen kopen via de webshop is makkelijk, veilig en snel. Je kunt jouw nieuwe bloeiende vaste planten laten thuis bezorgen of gratis afhalen in Lienden. Ga je voor de eerste optie, dan profiteer je bij besteding vanaf € 300,- van gratis bezorging! Kijk voor meer informatie over bestellen bij Bomenenzo in de algemene voorwaarden of neem contact op. TIP: Kies voor een account aanmaken, zodat je je bestelling online kunt volgen en een eventuele volgende keer nog sneller je bestelling kunt afhandelen.

Bodembedekkende rozen verzorgen

Het verzorgen van rozen is niet moeilijk, maar vergt wel wat tijd en aandacht. Het voordeel van bodembedekkende rozen is dat deze tuinplanten minder snoei behoeven dan andere rozensoorten en van nature sterk, robuust en iets minder veeleisend zijn als het gaat om de grond en standplaats. Bemesting en voldoende water zijn de sleutel tot succes. Zeker tijdens de bloeiperiode ontvangen kruipende rozen dit graag voor een goede groei en bloei. Het laten bloeien van de vele roosjes kost energie en daarom is het van belang dat je de rozen voldoende bemest met goede voeding. In onze webshop vind je speciale meststof voor rozen, die je in het voorjaar en de zomer rond de bloeiende vaste planten kunt strooien. Naast een rijke bloei in grote trossen en een goede groei, bevorder je met voeding ook een goede weerstand en gezondheid. Verder geef je de lage rozen regelmatig water, vooral tijdens de bloeiperiode en warme en droge periodes. Fijn aan bodembedekkende rozen is dat ze ook bijdragen aan een onderhoudsarme tuin. De rozen groeien namelijk breed, bossig uit en vormen met hun dichte vertakking een aangesloten tapijt, waar onkruid in korte tijd geen kans meer in krijgt. Dat scheelt weer!

Bodembedekkende rozen snoeien

Bodembedekkende rozen hoef je minder vaak te snoeien dan andere rozen. Je snoeit ze elke twee à drie jaar terug, het liefst in maart, mits het niet meer vriest. Knip de bloeiende struiken tot vlak boven de grond af en houd een afstand aan van 20-30 cm vanaf het oculatiepunt (het punt aan de voet van de plant waar de takken uit ontspruiten). Probeer altijd te knippen boven een buitenoog, ofwel een naar buiten gerichte bladknop. Het best verwijder je takken met een naar binnen gerichte bladknop helemaal voor het behoud van een mooie vorm. Om de bloeiende vaste plant te verjongen, knip je oude takken in zijn geheel weg. Mocht je dode of beschadigde takken opmerken, dan kun je deze wel jaarlijks weghalen na de winter. Naast de snoei eens in de twee à drie jaar, adviseren we om tijdens de bloeiperiode uitgebloeide bloemen weg te knippen. Zo gaat de energie van de rozenstruik naar de nieuwe knoppen en stimuleer je een herbloei. Bodembedekkende rozen zijn doorgaans doorbloeiende soorten.

TIP: Zorg ervoor dat je altijd gebruik maakt van een schone en scherpe snoeischaar om ziekten en plagen te voorkomen. Ook adviseren we om tuinhandschoenen te dragen vanwege de doorns. 

Bodembedekkende rozen planten

Met hun kruipende, breed spreidende groeiwijze zijn bodembedekkende rozen de ideale struikjes om plantenvakken mee te vullen. Ze groeien dicht vertakt en vormen een aangesloten tapijt, waarin onkruid geen kans krijgt. Behalve als vakbeplanting, zijn lage rozenstruik ook geschikt voor aanplanting in borders, op hellingen, paadjes en op kale plekken tussen heesters en andere planten. Als je doorbloeiende bodembedekkers in groepen plant, wat we aanraden, heb je zo’n drie tot vier planten nodig per vierkante meter. Zorg dat je de rozenstruik voldoende ruimte geeft, aangezien deze compact maar breed gaan uitgroeien. Voor rozen is een goede aanplanting van groot belang als je wil dat de bloei gaat slagen. Makkelijk is wel dat bodembedekkende rozen over het algemeen wat minder kritisch zijn als het gaat om de grond en standplaats. Zo hoeft voor dit type rozen de standplaats niet altijd volle zon te zijn volstaat voor veel soorten een standplaats in de halfschaduw met een ochtendzonnetje. Wat de grond betreft, is een voedzame en licht vochtige, maar goed doorlatende bodem ideaal. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond voor rozen zijn je nieuwe planten verzekerd van een goede start. Bodembedekkende rozen planten kan het hele jaar, mits het niet vriest, maar het voor- en najaar zijn de beste periodes. Ben je klaar met rozen planten? Geef dan ruim water.

TIP: Je kunt ervoor kiezen om één bodembedekkende roos in groepen te planten, maar je kunt ook verschillende soorten combineren. Mix bijvoorbeeld de roze, rode en witte kleuren van de Rosa ‘The Fairy’, Rosa ‘Crystal Fairy’, Rosa ‘Lovely Fairy’ en Rosa ‘Fairy King’ voor een kleurrijk en speels geheel.

TIP: Heb je niet zo’n groene vingers en laat je de aanplanting liever over aan professionals? Dat kan! Onze tuinspecialisten kunnen jouw nieuwe bloeiende struiken niet alleen bezorgen, maar ook direct aanplanten. Kijk voor meer informatie over onze aanplantservice op de website en/of neem contact op voor de mogelijkheden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00