Bamboe
Sterk, exotisch én bovenal wintergroen.
In een Oosterse tuin mag Bamboe uiteraard niet ontbreken. De vaste plant geeft je tuin direct een exotisch tintje en jaarrond een prachtig stukje groen. Naast woekerende soorten zijn er ook veel niet-woekerende soorten. Bamboe is niet alleen wintergroen, sterk en onderhoudsvriendelijk, maar ook veelzijdig. De snelgroeiende Oosterse plant schittert als solitair in de tuin, op het terras of balkon, maar is ook geschikt voor een mooie haag.

Bamboe

Van hoog naar laag sorteren

Bamboe

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bamboe kopen

De Bamboe is een mooie, sterke plant die iedere tuin een prachtige uitstraling geeft. Hij behoort officieel tot de grassenfamilie en groeit snel in de volle grond. Sommige soorten Bamboes schitteren ook heel mooi in een pot of bak. Ideaal voor op je terras, dakterras of balkon! Er bestaan talloze soorten en cultivars, waaronder de Bamboe fargesia Murieliae, Fargesia nitida Great Wall, Fargesia Winter Joy, Fargesia scabrida Asian Wonder, Fargesia robusta Campbell, Fargesia jiuzhaigou en Japanse Bamboe. Wij verkopen woekerend Bamboe en niet woekerend Bamboe. De Bamboe Fargesia woekert niet en is ook weer makkelijk te verwijderen wanneer deze te groot wordt. Deze soort wordt veel in Nederland verkocht en groeit in pollen. Dit in tegenstelling tot andere soorten Bamboes, waarvan de wortels onder de grond woekeren en op een andere plaats weer bovenkomen om halmen te vormen. In onze webshop kun je Fargesia Bamboe kopen tegen een scherpe prijs. Met een of meerdere Bamboes waant u zich in exotische sferen!

TIP: Wist je dat je Bamboe ook in een pot kunt houden en kunt laten schitteren op het terras of balkon? En dat er ook Bamboe planten als kamerplanten verkrijgbaar zijn? Geniet zowel buiten als binnen van deze topper. Combineer de Bamboe plant met exotische grote kamerplanten en bloeiende kamerplanten voor een Oosterse sfeer in huis.

Bamboe verzorgen

Groot voordeel van de Bamboe Fargesia is dat hij zeer makkelijk in onderhoud is. Je hebt er bijna geen omkijken naar. In het voorjaar en het najaar bemest je de grond met Vivimus Universeel, een bodemverbeterend middel dat 100% biologisch is. Dankzij Vivimus geniet je ieder jaar opnieuw van prachtige en gezonde Bamboestengels. Heb je wat van dit middel over? Geen probleem! Je strooit het gemakkelijk op de bodem bij andere planten en bomen. Geef voldoende, maar niet te veel water om bladuitval te voorkomen. Neem plaats op je loungebank, sluit je ogen en geniet van het ritselende blad in de wind. Je komt volledig tot rust! 

Bamboe snoeien

De Bamboe is een sterke vaste plant die de winter prima doorstaat, omdat de Fargesia winterhard is. Wel zit er aan het einde van de winter na strenge vorst vaak dood hout tussen de gezonde halmen. Deze snoei je gewoon weg bij de grond, bij voorkeur met een professionele snoeischaar of heggenschaar. Hiermee stimuleer je de vorming van nieuwe scheuten / stengels. De totale hoogte van Bamboes variëren van soort tot soort. Sommige soorten worden slechts 1 meter hoog, andere soorten kunnen een hoogte van wel 10 meter bereiken. Als je de stengels van de Bamboe nóg beter uit wil laten komen kun je de onderste bladeren weghalen. Er is dan meer ruimte over voor andere planten en je kijkt beter tussen de stengels door. Bekijk voor meer informatie over de snoei en verzorging van Bamboe bij de desbetreffende productpagina van de soort op de website.

Bamboe planten

Heb je nog plek in je (stads)tuin over, bijvoorbeeld in de zon of halfschaduw? En wil je snel een oase van rust met privacy creëren? Des te meer een reden om de Bamboe te gaan planten: solitair of als haagplant! Planten kan van het voorjaar tot de late herfst. De Bamboe is zeer geschikt om je tuin of terras tegen de wind te beschermen. Zo zit je er altijd lekker beschut bij! De grond moet voedselrijk zijn en niet te droog. Voor een geslaagde aanplant komt het middel Vivimus universeel goed van pas. Wij raden je aan om zo’n 3 Bamboes per vierkante meter te planten en veel water te geven. Bij het aanplanten moet de kluit in water gedompeld worden. Leg bij woekerende soorten worteldoek om de kluit om woekeren te voorkomen. Gaat u de Bamboe in een pot zetten? Kies dan voor een stevige pot, het liefst van polyester. Maak een gat aan de onderkant, zodat het water weg kan lopen. Vul op met bemeste grond en geef veel water. De pot moet zo’n 2,5 keer zo groot zijn als de kluit, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Zet hem niet in de volle zon of wind. 

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. Onze vriendelijke en deskundige medewerkers geven je graag vrijblijvend advies. Ook op de website vind je veel informatie over het bestellen bij onze kwekerij, onze snelle levering, algemene voorwaarden en meer.

WEETJE: Wist je dat de Bamboe de snelst groeiende plant ter wereld is? Sommige soorten kunnen wel 1 meter per dag groeien. Gelukkig groeien de soorten die wij verkopen niet zo snel als de snelst groeiende soorten, zodat je niet iedere keer hoeft te snoeien.

TIP: De Bamboe is gemakkelijk met andere planten – zoals vaste planten, bloeiende vaste planten en groenblijvende planten – te combineren. Vooral de Hosta Gold Standard met zijn prachtig geelbonte blad is een echte aanrader voor naast de Bamboe. Je krijgt er veel diepte in je hele tuin mee!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00