Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Bamboe
vragen? 0344 22 81 00

Bamboe online kopen bij Bomenenzo.nl: bamboes direct leverbaar uit onze kwekerij

Met de Bamboe in uw tuin profiteert u het hele jaar door van een groene plant. In de winter behoudt hij namelijk gewoon zijn blad. Bamboes doen het goed in iedere tuin en zijn op allerlei manieren toepasbaar. Ze zijn sterk, wintergroen en makkelijk in onderhoud. Een Bamboe van topkwaliteit kopen doet u Bomenenzo.nl! Direct leverbaar uit eigen kwekerij en snelle bezorging door heel Nederland en België.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Bamboe kopen:

De Bamboe is een mooie, sterke plant die iedere tuin een prachtige uitstraling geeft. Hij behoort officieel tot de grassenfamilie en groeit snel in de volle grond. Sommige soorten Bamboes schitteren ook heel mooi in een pot of bak. Ideaal voor op uw terras, dakterras of balkon! Wij verkopen woekerende en niet woekerende soorten. De Bamboe Fargesia woekert niet en is ook weer makkelijk te verwijderen wanneer deze te groot wordt. Deze soort wordt veel in Nederland verkocht en groeit in pollen. Dit in tegenstelling tot andere soorten Bamboes, waarvan de wortels onder de grond woekeren en op een andere plaats weer bovenkomen om halmen te vormen. In onze webshop kunt u Bamboe kopen tegen een scherpe prijs. Met een of meerdere Bamboes waant u zich in exotische sferen!

 

Bamboe kopen bij Bomenenzo.nl:

Wilt u snel en gemakkelijk een mooie wintergroene haag creëren of een leuke pot op uw terras zetten? Een Bamboe kopen van hoge kwaliteit doet u bij Bomenenzo.nl! Wij leveren direct uit eigen kwekerij en bezorgen door heel Nederland en België. Ontdek snel ons ruime aanbod met diverse soorten Bamboe planten. Ze verschillen in hoogte én in kleur. Wilt u meteen helemaal klaar zijn? Kies er dan voor om meerdere Bamboes te bestellen. Combineer verschillende soorten met elkaar voor een verrassend resultaat. In onze webshop kiest u eenvoudig een betaalmethode naar keuze. Onze bomen en planten zijn direct leverbaar en worden snel bezorgd door heel Nederland en België. Komt u liever langs op onze kwekerij? Van maandag t/m zaterdag bent u van harte welkom in Lienden, vlakbij de A15.

 

Bamboe verzorgen:

Groot voordeel van de Bamboe is dat hij zeer makkelijk in onderhoud is. U heeft er bijna geen omkijken naar. In het voorjaar en het najaar bemest u de grond met Vivimus universeel, een bodemverbeterend middel dat 100% biologisch is. Dankzij Vivimus geniet u ieder jaar opnieuw van prachtige en gezonde Bamboestengels. Heeft u wat van dit middel over? Geen probleem! U strooit het gemakkelijk op de bodem bij andere planten en bomen. Geef voldoende, maar niet te veel water om bladuitval te voorkomen. Neem plaats op uw loungebank, sluit uw ogen en geniet van het ritselende blad in de wind. U komt volledig tot rust!

 

Bamboe snoeien:

De Bamboe is een sterke plant die de winter prima doorstaat (hij is winterhard). Wel zit er aan het einde van de winter vaak dood hout tussen de gezonde halmen. Deze snoeit u gewoon weg bij de grond, bij voorkeur met een professionele snoeischaar of heggenschaar. Hiermee stimuleert u de vorming van nieuwe stengels. De hoogte van Bamboes variëren van soort tot soort. Sommige soorten worden slechts 1 meter hoog, andere soorten kunnen een hoogte van wel 10 meter bereiken. Als u de stengels van de Bamboe nóg beter uit wil laten komen kunt u de onderste bladeren weghalen. Er is dan meer ruimte over voor andere planten en u kijkt beter tussen de stengels door. Bekijk voor meer informatie over de snoei van een specifieke soort de desbetreffende productpagina.

 

Bamboe planten:

Heeft u nog plek in uw (stads)tuin over, bijvoorbeeld in de zon of halfschaduw? En wilt u snel een oase van rust met privacy creëren? Des te meer een reden om de Bamboe te gaan planten: solitair of als haagplant! Planten kan van het voorjaar tot de late herfst. De Bamboe is zeer geschikt om uw tuin of terras tegen de wind te beschermen. Zo zit u er altijd lekker beschut bij! De grond moet voedselrijk zijn en niet te droog. Voor een geslaagde aanplant komt het middel Vivimus universeel goed van pas. Wij raden u aan om zo’n 3 Bamboes per vierkante meter te planten en veel water te geven. Bij het aanplanten moet de kluit in water gedompeld worden. Leg bij woekerende soorten worteldoek om de kluit om woekeren te voorkomen. Gaat u de Bamboe in een pot zetten? Kies dan voor een stevige pot, het liefst van polyester. Maak een gat aan de onderkant, zodat het water weg kan lopen. Vul op met bemeste grond en geef veel water. De pot moet zo’n 2,5 keer zo groot zijn als de kluit, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Zet hem niet in de volle zon of wind. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze vriendelijke en deskundige medewerkers geven u graag vrijblijvend advies.

 

WEETJE: Wist u dat de Bamboe de snelst groeiende plant ter wereld is? Sommige soorten kunnen wel 1 meter per dag groeien. Gelukkig groeien de soorten die wij verkopen niet zo snel, zodat u niet iedere keer hoeft te snoeien.
TIP:
De Bamboe is gemakkelijk met andere planten te combineren. Vooral de Hosta Gold Standard met zijn prachtig geelbonte blad is een echte aanrader voor naast de Bamboe. U krijgt er veel diepte in uw tuin mee!