Bamboe
vragen? 0344 22 81 00

Bamboe

Bamboe is een plant uit het geslacht van de grassen. Veel soorten kunnen hoog worden maar verdragen snoei goed. Bamboe loopt uit op de wortel, het is aan te raden de bamboe in een pot of bak te planten. Koop een bamboe voor sfeer in de tuin. Bijzondere soorten: bamboe Nigra, heeft donker stengels. De Spectabilis heeft verkleurende stengels, jonge scheuten zijn rood, naar mate ze ouder worden geel-groen verticaal gestreept.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Bamboe kopen:

Bamboe is een groenblijvende, snelle groeier. Bamboe behoort tot de groep grassen. Er zijn bamboe planten die woekeren maar er zijn er ook die als pollen groeien. Daarnaast zijn er ook bamboes die geschikt zijn voor in bakken, dit zijn vaak de kleinere, fijnbladige soorten. Voor iedere tuin is er dus iets te vinden.

Bamboe eigenschappen:

  • Groenblijvend
  • Winterhard
  • Woekerend en niet-woekerende soorten

Verzorgen Bamboe:

Bamboe is makkelijk in onderhoud. Een Bamboe plant vraag alleen voldoende water in droge periode. Wanneer het blad geel gaat verkleuren of het blad gaat opkrullen betekent het dat de Bamboe te weinig vocht heeft. Vaak wanneer u de Bamboe dan direct water geeft zal de plant zich weer herstellen. Door regemaltig de Bamboe wat organsiche meststof te geven zal u verzekerd zijn van een gezonde plant met een sterk wortel gestel. Geef de Bamoboe 2x per jaar wat messtof. Doe dit in de maanden maart-juni en juli-oktober. 

Bamboe snoeien:

Een Bamboe kan goed gesnoeid worden. Als u de Bamboe 2x per jaar snoeit zal de Bamboe mooi compact blijven. Wanneer u de Bamboe wilt uitdunnen snoei dan de oude dunne stengels weg. U zorgt er zo ook voor dat de Bamboe zicht verjongt. Een Bamboe zal niet meer uit de afgeknipte stengel groeien maar vanuit de wortels zal er er een nieuwe scheut gaan groeien. Gebruik een scherpe snoeischaar of heggenschaar om uw Bamboe te snoeien.  

Plantadvies Bamboe:

Wanneer u een woekerende Bamboe soort in uw tuin gaat plaatsen is het belangrijk dat u om de Bamboe worteldoek aanlegt. Zo kan de Bamboe zicht niet door uw hele tuin verspreiden. Een niet woekerend Bamboe kunt u prima in uw tuin plaatsen zonder worteldoek. De Bamboe staat graag in de zon of half schaduw. Als het gaat om de grond waar de de Bamboe geplaatst gaat worden, heeft de Bamboe geen eisen. Regelmatig water in droge periode is wel heel belangrijk voor uw Bamboe. Ook 2x per jaar wat organische meststof zal uw Bamboe goed doen. De bamboe planten hebben wortels aan de oppervlakte en mogen dus niet te diep gepoot worden.