vragen? 0344 22 81 00

Bamboe

Bamboe is een plant uit het geslacht van de grassen. Veel soorten kunnen hoog worden maar verdragen snoei goed. Bamboe loopt uit op de wortel, het is aan te raden de bamboe in een pot of bak te planten. Koop een bamboe voor sfeer in de tuin. Bijzondere soorten: bamboe Nigra, heeft donker stengels. De Spectabilis heeft verkleurende stengels, jonge scheuten zijn rood, naar mate ze ouder worden geel-groen verticaal gestreept.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Bamboe is een groenblijvende, snelle groeier. Het is een geslachtengroep binnen de grassen. Er zijn bamboe planten die woekeren maar er zijn er ook die als pollen groeien. Daarnaast zijn er ook bamboes die geschikt zijn voor in bakken, dit zijn vaak de kleinere, fijnbladige soorten. Voor iedere tuin is er dus iets te vinden.

De bamboe planten hebben wortels aan de oppervlakte en mogen dus niet te diep gepoot worden. Plant de bamboes niet dieper dan dat hij stond. 

Bamboe kan gesnoeid en gemaaid worden. Daarna zal het gewoon weer uitlopen met nieuwe frisse takken. Snoeien kan in juni en augustus.

Bomenenzo

Beste klant, i.v.m. einde plantseizoen, zijn veel producten niet meer leverbaar vanuit de volle grond. In mei/juni zijn diverse bomen weer leverbaar. Deze zijn dan bestelbaar via onze shop.