Fargesia Jumbo

Fargesia murieliae Jumbo

v.a.: € 23,50

Formaat
Hoogte 80-100cm
€ 23,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Fargesia Jumbo is een bijzonder mooie bamboe met een volle, bossige groei. Het is één van de hoogst-groeiende bamboe soorten, dit maakt hem ook zeer geschikt als erfafscheiding. 

Onze voordelen:

Fargesia Jumbo kopen

De Fargesia murieliae ‘Jumbo’ is een bijzonder mooie, niet-woekerende bamboe. De naam Jumbo past hem perfect, aangezien het één van de hoogst-groeiende bamboe soorten is. Hij groeit niet alleen hoog, maar ook mooi vol en breed. De stengels zijn stevig, zitten dichtbij elkaar, en groeien vol met langwerpige frisgroene bladeren. Plant deze prachtige bamboe in je tuingrond aan, óf zet hem in een mooie plantenbak/pot op je terras! Wil je een unieke zen-sfeer creëren? Gebruik de Fargesia Jumbo dan als haagplant! Door het geluid van de schurende bamboe blaadjes kom je dan helemaal tot rust in jouw Oosterse tuin.

Wil jij ook kunnen genieten van een heerlijk rustgevende sfeer? Je kunt de Fargesia Jumbo online kopen via onze webshop, of kom je eigen bamboe uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van deze Jumbo is heel eenvoudig. Het is voor bamboe heel belangrijk om continu in een vochtige bodem te staan (zonder stilstaand water), zorg dus dat de bodem altijd licht-vochtig is. Om je bamboe mooi groen te houden, raden we je ook aan om hem ieder jaar te bemesten. Een Fargesia Jumbo bemesten kun je het beste doen in het voorjaar, gebruik hiervoor wat organische mest van DCM voor siergrassen & bamboe. 

Het snoeien van de Fargesia Jumbo is in principe géén must, maar dat ligt vooral aan je eigen wensen. Heb je deze beeldschone bamboe als solitaire plant in de tuin staan? Als je wil voorkomen dat je plant te breed uit gaat groeien, kun je de jonge scheuten snoeien. 

Kies je ervoor om de Fargesia Jumbo als haag aan te planten? Dan is regelmatig snoeien wél belangrijk. Door je bamboe haag te snoeien, zorg je ervoor dat hij mooi vol en dicht groeit. Snoei je bamboe haag twee keer per jaar: de eerste keer in juni en de tweede keer in augustus.

Lees meer

Voor bamboe is het belangrijk om in een vochtige grond te staan, zorg er dus altijd voor dat je tuingrond vochtig genoeg is (zonder dat er sprake is van stilstaand water). In de herfst en de winter is het water geven minimaal, maar houd er rekening mee dat er meer vocht nodig is in het voorjaar en de zomer. In dit zogenoemde ‘groeiseizoen’ is het niet alleen warmer, ook groeit je bamboe dan het meest. Geef bij warm en droog weer gerust vaker water, probeer de bodem altijd licht-vochtig te houden. 

Lees meer

Het aanplanten van de Fargesia Jumbo is vrij eenvoudig, omdat hij makkelijk te plaatsen is. Deze bamboe groeit in zowel zon als schaduw, en heeft geen specifieke voorkeuren voor de grondsoort. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de bodem vochtig genoeg is (zonder stilstaand water). Om te zorgen dat jouw Jumbo de beste start krijgt, raden we daarom aan om je tuingrond aan te mengen met speciale grond voor Mediterrane bomen en planten. 

Gebruik je de Fargesia Jumbo als haag? Plant 3 planten per strekkende meter aan om zo snel mogelijk te kunnen genieten van een volle, dichte haag!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fargesia Jumbo
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!