Taxus
Sterk, groenblijvend en bijzonder goedgevormd.

De Taxus is de ideale plant voor een duurzame haag. Het is een langzame groeier, die weinig onderhoud vereist én bovendien zeer oud kan worden. De fijne vertakking van de taxus zorgt voor een dichte erfafscheiding, waardoor je dus geniet van meer privacy.

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Taxus kopen

De taxus wordt ook wel Venijnboom genoemd. De Taxus is een sterke boom en kan zeer oud worden. Wanneer je een haag wilt creëren in de tuin is de Taxus hier zeker geschikt voor. Je hebt dan het gehele jaar een mooie groene taxushaag in je tuin. Taxus hagen zijn namelijk winterhard en groenblijvend. Deze groenblijvende haagplant is uitermate geschikt voor vormsnoei, omdat hij erg goed tegen snoeien kan. Het is ook een (relatief) langzaam groeiende plant, hierdoor blijft hij langer mooi in model! Deze groenblijvende haag past in veel verschillende tuinen, bijvoorbeeld in landelijke tuinen.

Taxus online kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste soorten Taxus kopen doe je eenvoudig en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Je bent van harte welkom op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Ook ben je natuurlijk welkom voor advies of vragen. Voor haagplanten kopen ben je bij ons aan het goede adres. In ons assortiment vind je verschillende taxus soorten, zoals de Taxus Baccatakant en klaar hagen Taxus BaccataBlokvorm Taxus BaccataVenijnboom Taxus Baccata Hoogstam en de Taxus Media Hillii. Naast deze altijd groene plant vind je bij ons diverse bomen of struiken en planten, zoals de Buxus, Amberboom Worplesdon, Glansmispel Red Robin (Photinia Red Robin), de Leylandii conifeer, Laurier Herbergii, Laurier Genolia, Laurier Novita, Laurier Otto Luyken, Laurier Etna, Laurier Rotundifolia, de Portugese Laurier, Japanse Hulst, potgekweekte haagelementen, kleine haagelementen, grote haagelementen en verschillende soorten vaste planten. Je nieuwe planten online kopen kan makkelijk en snel, via onze webshop. Creëer een prachtige gemengde haag in je tuin met de verschillende haagsoorten. We bieden een ruime keuze uit bladverliezende hagen, bloeiende hagen en wintergroene hagen. Je kunt alle hagen, planten, bomen of struiken laten planten door ons. Bomenenzo.nl beschikt over een eigen aanplantservice. 

Taxus verzorgen

Deze altijd groene plant is sterk en winterhard. Wel is het belangrijk om, vooral in de eerste jaren, regelmatig water te geven aan de Taxus. Zorg er alleen wel voor dat de grond niet te nat wordt. Je kunt eventueel hydrokorrels rondom de haag strooien, deze nemen water op. In de maanden april tot en met augustus de taxus bemesten raden we aan. De taxus bemesten bevordert de groei van de taxus en zo blijft de haag mooi groen.

Taxus snoeien

Je kunt de taxus het gehele jaar door snoeien wanneer het niet vriest. De Taxus is een wintergroene haagplant die langzaam groeit. Het snoeien van Taxus hagen kun je het beste doen in de periode van begin mei tot half juni en augustus tot september. Wanneer je een mooie volle, dichte haag wilt raden wij je aan om 2 keer per jaar te snoeien in de bovenstaande periodes. Snoei de taxus bij voorkeur op een bewolkte dag of aan het begin van de avond. Wanneer je de taxus snoeit in de zon verbrandt de taxus. Snoei de taxus plant van breed onderaan naar smaller bovenaan, zo krijgt de gehele haag voldoende zonlicht. Wanneer je de taxus graag hoger wilt hebben, snoei dan niet de bovenkant maar alleen de zijkant.  Wanneer je de taxus te groot vindt kun je deze ook geheel terugsnoeien. De taxus plant zal vanaf het oude hout weer uit gaan lopen. Het duurt dan wel ongeveer 3 jaar voor je weer een volledig dichtbegroeide haag hebt. Het snoeien van een taxus kun je met een scherpe heggenschaar doen. Gebruik handschoenen tijdens het snoeien, omdat de taxus giftig is. 

Taxus planten

De Taxus heeft de eerste jaren wel wat vocht nodig, maar de grond mag nooit te nat zijn. Wanneer dit wel het geval is gaan de wortels rotten van de taxus en ontstaat er wortelrot. Wanneer de grond dus slecht afwatert is het belangrijk dat je eerst een drainage gaat aanleggen. Voor het planten van de taxus graaf je een gat van 10 centimeter breder en dieper dan de kluit. Vervolgens laat je de taxus plant langzaam in het gat zakken. Let op! Verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie. Vul vervolgens het gat op met speciale aanplant grond. Zo krijgt de Taxus direct wat voeding. 

Een Taxushaag planten is niet moeilijk, maar wel raden wij je aan om aan beide zijkanten waar je de haag wilt gaan plaatsen een paaltje neer te zetten met daartussen een gespannen touw. Hierdoor weet je zeker dat de haag recht komt te staan. Geef deze wintergroene haagplant na het aanplanten direct voldoende water. Zo wordt je haag mooi groen. Houd bij het aanplanten ongeveer 3 stuks per strekkende meter aan. Als de haag hoger is dan 1.50 meter, houd dan 2 planten per strekkende meter aan. Wil je de haag liever laten planten door ons? Ook dat is mogelijk. Bomenenzo.nl beschikt over een eigen aanplantservice. Wij planten de Taxus kaarsrecht voor je aan! 

Taxus giftig: Let op, de taxus is een giftige plant. Alles van de taxus, ook de rode bessen, zijn giftig voor zowel mens als dier. Ruim daarom na het snoeien het snoeiafval goed op.

Voor haagplanten kopen ben je bij ons aan het goede adres. Bij Bomenenzo vind je verschillende taxus soorten, zoals de Taxus Baccata, kant en klaar hagen Taxus Baccata, Blokvorm Taxus Baccata, Venijnboom Taxus Baccata Hoogstam, de Taxus Media Hillii en taxus in pot. Daarnaast vind je bij ons diverse bomen of struiken en planten, zoals de Amberboom Worplesdon, Buxus alternatieven, de Leylandii conifeer, Glansmispel Red Robin (Photinia Red Robin), Laurier Herbergii, Laurier Genolia, Laurier Novita, Laurier Otto Luyken, Laurier Etna, Laurier Rotundifolia, de Portugese Laurier, Japanse Hulst, potgekweekte haagelementen, kleine haagelementen, grote haagelementen en verschillende soorten vaste planten. Creëer een prachtige gemengde haag in je tuin met de verschillende haagsoorten. Kijk eens naar onze bladverliezende hagen, wintergroene hagen en bloeiende hagen!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00