Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Taxus
vragen? 0344 22 81 00

Taxus kopen

De Taxus is de ideale boom voor een duurzame haag, maar ook solitair heeft u aan de taxus een prachtige boom. De taxus is een langzame groeier en kan zeer oud worden. De fijne vertakking van de taxus zorgt voor een dichte erfafscheiding.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Taxus kopen:

De taxus wordt ook wel Venijnboom genoemd. De taxus is een sterke boom en kan zeer oud worden. Wanneer u een haag wilt creëren in uw tuin is de taxus hier zeker geschikt voor. U heeft dan het gehele jaar een mooie groene taxushaag in uw tuin. De taxus is namelijk winterhard en groenblijvend. Ook is de taxus uitermate geschikt voor vormsnoei, omdat deze erg goed tegen snoeien kan. Deze haag past in veel verschillende tuinen, bijvoorbeeld in landelijke tuinen.

Taxus kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste soorten taxus kopen doet u eenvoudig en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. U bent van harte welkom op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Ook bent u natuurlijk welkom voor advies of vragen. Voor haagplanten kopen bent u bij ons aan het goede adres. In ons assortiment vindt u verschillende taxus soorten, zoals de Taxus Baccata, kant en klaar hagen Taxus Baccata, Blokvorm Taxus Baccata, Taxus Baccata Hoogstam en de Taxus Media Hillii. Daarnaast vindt u bij ons diverse bomen of struiken en planten, zoals de Amberboom Worplesdon, Photinia Red Robin, de Leylandii conifeer, Laurier Herbergii, Laurier Genolia, Laurier Novita, Laurier Otto Luyken, Laurier Etna, Laurier Rotundifolia, de Portugese Laurier, Japanse Hulst, potgekweekte haagelementen, kleine haagelementen, grote haagelementen en verschillende soorten vaste plant. Creëer een prachtige gemengde haag in uw tuin met de verschillende haagsoorten. U kunt alle hagen, planten, bomen of struiken laten planten door ons. Bomenenzo.nl beschikt over een eigen aanplantservice

Taxus verzorgen:

Vooral in de eerste jaren is het goed om de taxus water te geven. Zorg er alleen wel voor dat de grond niet te nat wordt. U kunt eventueel hydrakorrels rondom de haag strooien, deze nemen water op. In de maanden april tot en met augustus de taxus bemesten raden we u aan. De taxus bemesten bevordert de groei van de taxus en zo blijft de haag mooi groen.

Taxus snoeien:

U kunt de taxus het gehele jaar door snoeien wanneer het niet vriest. Het snoeien van een taxus kunt u het beste doen in de periode van begin mei tot half juni en augustus tot september. Wanneer u een mooie volle, dichte haag wilt raden wij u aan om 2 keer per jaar te snoeien in de bovenstaande periodes. Snoei de taxus bij voorkeur op een bewolkte dag of aan het begin van de avond. Wanneer u de taxus snoeit in de zon verbrandt uw taxus. Snoei de taxus plant van breed onderaan naar smaller bovenaan, zo krijgt de gehele haag voldoende zonlicht. Wanneer u de taxus graag hoger wilt hebben, snoei dan niet de bovenkant maar alleen de zijkant. Wanneer u de taxus te groot vindt kunt u deze ook geheel terugsnoeien. De taxus plant zal vanaf het oude hout weer uit gaan lopen. Het duurt dan wel ongeveer 3 jaar voor u weer een volledig dichtbegroeide haag heeft. Het snoeien van een taxus kunt u met een scherpe heggenschaar doen. Gebruik handschoenen tijdens het snoeien, omdat de taxus giftig is. 

Taxus planten:

De taxus heeft de eerste jaren wel wat vocht nodig, maar de grond mag nooit te nat zijn. Wanneer dit wel het geval is gaan de wortels rotten van de taxus en ontstaat er wortelrot. Wanneer de grond dus slecht afwatert is het belangrijk dat u eerst een drainage gaat aanleggen. Voor het planten van de taxus graaft u een gat van 10 centimeter breder en dieper dan de kluit. Vervolgens laat u de taxus plant langzaam in het gat zakken. Let op! Verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie. Vul vervolgens het gat op met potgrond. Zo krijgt de taxus direct wat voeding. Wanneer u een haag wilt planten raden wij u aan om aan beide zijkanten waar u de haag wilt gaan plaatsen een paaltje neer te zetten met daartussen een gespannen touw. Hierdoor weet u zeker dat uw haag recht komt te staan. Geef na het aanplanten de taxus direct voldoende water. Zo wordt u haag mooi groen. Houd bij het aanplanten ongeveer 3 stuks per strekkende meter aan. Als de haag hoger is dan 1.50 meter, houd dan 2 planten per strekkende meter aan. Wilt u de haag liever laten planten door ons? Ook dat is mogelijk. Bomenenzo.nl beschikt over een eigen aanplantservice

Taxus giftig: Let op, de taxus is een giftige plant. Alles van de taxus, ook de rode bessen, zijn giftig voor zowel mens als dier. Ruim daarom na het snoeien het snoeiafval goed op.

Voor haagplanten kopen bent u bij ons aan het goede adres. Bij Bomenenzo vindt u verschillende taxus soorten, zoals de Taxus Baccata, kant en klaar hagen Taxus Baccata, Blokvorm Taxus Baccata, Taxus Baccata Hoogstam, de Taxus Media Hillii en taxus in pot. Daarnaast vindt u bij ons diverse bomen of struiken en planten, zoals de Amberboom Worplesdon, de Leylandii conifeer, Photinia Red Robin, Laurier Herbergii, Laurier Genolia, Laurier Novita, Laurier Otto Luyken, Laurier Etna, Laurier Rotundifolia, de Portugese Laurier, Japanse Hulst, potgekweekte haagelementen, kleine haagelementen, grote haagelementen en verschillende soorten vaste plant. Creëer een prachtige gemengde haag in uw tuin met de verschillende haagsoorten.