Taxus
Sterk, groenblijvend en bijzonder goedgevormd.
Een duurzame haag met luxueuze uitstraling creëer je eenvoudig met de Taxus. Deze topper kan zeer oud worden en groeit relatief langzaam, waardoor de haagplant weinig onderhoud vereist. Bovendien geniet je het hele jaar van de glanzende, donkergroene bladeren. Door de fijne vertakking vormt de Taxus een dichte afscheiding, die veel privacy biedt.
Taxus
Van hoog naar laag sorteren
Taxus
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Taxus kopen

De Taxus, ook wel Venijnboom genoemd, is een sterke boom die zeer oud kan worden. Wanneer je een haag wilt creëren in de tuin, is de Taxus hier ook zeer geschikt voor. Je hebt dan het gehele jaar een mooie groene Taxushaag in je tuin. Taxus hagen zijn namelijk winterhard en groenblijvend. De glanzende, donkergroene naalden hebben jaarrond een luxueuze uitstraling en zorgen voor een natuurlijke afscheiding. Daarnaast is de tuinplant ongevoelig voor ziekten en plagen, wat het een goede Buxusvervanger maakt. De groenblijvende haagplant is uitermate geschikt voor vormsnoei en is een (relatief) langzaam groeiende plant, waardoor deze langer mooi in model blijft. Als groenblijvende haag past de Taxus in veel verschillende tuinen (zowel grote tuinen als kleine tuinen), bijvoorbeeld in landelijke tuinen. Ook kun je de Taxus in pot op het terras of balkon laten stralen. 

 

Taxus kopen bij Bomenenzo.nl

De mooiste soorten Taxus kopen doe je eenvoudig en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Je kunt jouw nieuwe Taxus struiken of Taxushaag kopen via de webshop of gratis afhalen in onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Ook voor vrijblijvend persoonlijk advies of vragen ben je hier van harte welkom. In ons assortiment vind je de verschillende Taxus soorten, zoals groenblijvende planten voor een Taxus haag, een kant-en-klare haag, hoogstam boom of Taxus vormen. 

  • Taxus baccata: deze groenblijvende haagplant met glanzende, donkergroene naalden heeft een luxe uitstraling, is makkelijk te onderhouden en zeer geschikt voor vormsnoei. Deze Taxus soort is een ideale Buxus vervanger, die ongevoelig is voor ziekten en plagen. Met de wintergroene plant creëer je gemakkelijk een altijd groene, natuurlijke afscheiding. Naast de Taxushaag Taxus baccata, hebben we de Taxus als boom in het assortiment. De Venijnboom Taxus baccata Hoogstam is een compacte, groenblijvende boom, die langzaam groeit en zeer winterhard is. In het najaar verschijnen hieraan decoratieve besjes, die bij vogels zeer in trek zijn. Ook voor diverse Taxusvormen ben je bij Bomenenzo aan het juiste adres. Deze hebben we voor jou al in een mooie vorm gekweekt en kun je bijvoorbeeld in een rij aanplanten of als Taxus in pot op het terras of balkon zetten. Het gaat om de Taxus baccata Piramide, Taxus baccata Bol en Taxus baccata Blokvorm. Tot slot kun je voor kant-en-klare hagen bij ons terecht. Wanneer je snel en gemakkelijk een mooie, groene afscheiding wilt creëren, kies je voor de Kant-en-klaar haag Taxus baccata.
  • Taxus media ‘Hillii’: met deze zeer winterharde plant kun je meerdere kanten op. Creëer een volle haag tot twee meter hoogte of laat de eyecatcher in een pot stralen. Naast een luxueus uiterlijk, vereist de Taxus media ‘Hillii’ haag of Taxus in pot weinig verzorging en nauwelijks snoeiwerk. Dit maakt het een must-have voor iedere tuin!

Heb je jouw favoriet gevonden? Dan kun je snel jouw nieuwe Taxus online kopen! Wij bezorgen vaste planten, bomen of struiken in heel Nederland en België en bij besteding vanaf €300,- profiteer je van gratis bezorging. Bekijk producten op de website en maak je bestelling compleet. Ook voor andere groenblijvende haagplanten, Mediterrane bomen, grote bomen en bladverliezende hagen kun je bij ons terecht. Je kunt één soort haagplant toepassen in een haag of met diverse haag planten een gemengde haag creëren. TIP: Kies je voor online een Taxus haag kopen, dan adviseren we de optie ‘account aanmaken’ om je bestelling online te kunnen volgen en een eventuele volgende keer nog sneller en makkelijker te bestellen. Bij bezorging kun je jouw groenblijvende haag laten planten door onze experts of zelf de Taxushaag planten. 

 


Taxus verzorgen

Deze altijd groene plant is sterk en winterhard. Wel is het belangrijk om, vooral in de eerste jaren, regelmatig voldoende water te geven aan de Taxus. Zo kan de Taxus plant, die langzaam groeit, goed wortelen en groeien. Zorg ervoor dat de bodem ook weer niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Je kunt eventueel hydrokorrels rondom de Taxushaag Taxus baccata strooien, die overtollig water opnemen. In de maanden april tot en met augustus raden we aan de groenblijvende haagplanten te bemesten. Dit bevordert de groei van de langzaam groeiende plant en houdt de haag mooi groen.

Heb je vragen over de Taxus verzorging? Aarzel dan niet om contact op te nemen of langs te komen voor persoonlijk advies. Ook hebben we veel adviezen rondom het verzorgen van groenblijvende haagplanten gebundeld op de website. En hebben we een nieuwsblad, waarin we gratis tuinier tips delen, zodat je ieder seizoen goed voorbereid ingaat. Heb jij je al aangemeld?

 


Taxus snoeien

Taxus planten groeien langzaam en blijven daardoor langer mooi in model De wintergroene planten kun je het hele jaar snoeien, mits het niet vriest. Het snoeien van Taxus hagen kun je het best doen in de periode van begin mei tot half juni en augustus tot september. Voor een mooie volle, dichte haag, raden wij aan om twee keer per jaar te snoeien in bovenstaande periodes. Het snoeien van een Taxus doe je bij voorkeur op een bewolkte dag of aan het begin van de avond. Wanneer je de Taxus snoeit in de volle zon, verbrandt de mooie plant. Hoe forst je moet snoeien, is afhankelijk van of je hoge hagen of lage hagen wilt. Snoei de taxus plant van breed onderaan naar smaller bovenaan, zodat de gehele haag voldoende zonlicht krijgt. Wanneer je de Taxus graag hoger wilt hebben, snoei dan niet de bovenkant maar alleen de zijkant.  Wanneer je de Taxus te groot vindt kun je deze ook geheel terugsnoeien. De Taxus plant zal vanaf het oude hout weer uit gaan lopen. Het duurt dan wel ongeveer drie jaar voor je weer een volledig dichtbegroeide haag hebt. Het snoeien van een taxus dien je met een scherpe heggenschaar te doen. 

Let erop dat de Taxus giftig is. Alles van de taxus, ook de rode bessen, zijn giftig voor mensen en veel dieren. Zorg ervoor dat je daarom tuinhandschoenen gebruikt en na het snoeien van een Taxus het snoeiafval goed opruimt.

 


Taxus planten

De Taxus heeft de eerste jaren wel wat vocht nodig, maar de grond mag nooit te nat zijn. Wanneer dit wel het geval is, gaan de wortels rotten. Als de grond slecht afwatert, is het belangrijk dat je eerst een goede drainage gaat aanleggen. Voor het planten van de Taxus graaf je een gat dat centimeter breder en dieper is dan de kluit. Vervolgens laat je de jonge plant langzaam in het gat zakken. Let op! Verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie. Vul vervolgens het gat op met speciale aanplant grond, zodat de jonge plant direct wat voeding en een goede start krijgt. Tegelijkertijd wordt de bodem hier lekker luchtig van. Geef na de aanplanting direct voldoende water, zodat je haag mooi groen wordt en de Taxus goed kan gaan wortelen. 

TIP: Wil je een Taxus haag planten? Een Taxushaag planten is niet moeilijk, maar we raden wel aan om aan beide zijkanten waar je de haag wilt gaan plaatsen een paaltje neer te zetten met daartussen een gespannen touw. Hierdoor weet je zeker dat de haag recht komt te staan. Houd bij het aanplanten ongeveer drie stuks per strekkende meter voor lage hagen. Als de haag hoger is dan 1.50 meter, houd dan twee planten per strekkende meter aan. 

TIP: Wil je verzekerd zijn van een strakke haag en je Taxus haag laten planten door professionals? Dan gaan onze tuinspecialisten graag voor je aan de slag! Bomenenzo.nl beschikt over een eigen aanplantservice. Wij planten de Taxus haag kaarsrecht voor je aan! Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op voor de mogelijkheden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00