Taxus
vragen? 0344 22 81 00

Taxus kopen

De taxus is een langzame groeier uit het geslacht van de coniferen. Deze kunnen zeer oud worden en kunnen snoei goed verdragen. Hierdoor maakt het de taxus een ideale boom voor een duurzame haag. Ook solitair heeft u hier een mooie boom aan. De fijne vertakking van de taxus zorgt voor een dichte erfafscheiding.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Taxus kopen:

De Taxus word ook wel Venijnboom genoemd. De Taxus is een sterke boom en kan zeer oud worden. Wanneer u een haag wilt maken is de Taxus hier zeker geschikt voor. U heeft dan het gehele jaar een mooie groene Taxushaag in uw tuin. De Taxus is namelijk winterhard en groenblijvend. Ook is de Taxus uitermate geschikt voor vormsnoei

Eigenschappen Taxus:

  • Groenblijvend
  • Winterhard
  • Geschikt voor haag en vormsnoei
  • Makkelijk in onderhoud 

Taxus snoeien:

U kunt de Taxus het gehele jaar door snoeien wanneer het niet vriest. Wel is de periode begin mei tot half juni en augustus tot september de beste tijd om de Taxus te snoeien. Wanneer u een mooie volle dichte haag wilt raden wij u aan om 2 keer per jaar te snoeien in de bovenstaande periode's . Snoei de Taxus bij voorkeur op een bewolkte dag of aan het begin van de avond. Wanneer u de Taxus snoeit in de zon verbrand uw Taxus. Snoei de Taxus van breed onderaan naar smaller bovenaan zo krijgt de gehele haag voldoende zonlicht. Wanneer u de Taxus graag hoger wil snoei dan niet de bovenkant maar alleen de zijkant. Wanneer u de Taxus te groot vind kunt u deze ook geheel terugsnoeien. De Taxus zal vanaf het oude hout weer uitgaan lopen. Het duurt dan wel ongeveer 3 jaar voor u weer een volledig dicht begroeide haag heeft. U kunt de Taxus met een scherpe heggenschaar snoeien. Gebruik handschoenen tijdens het snoeien, de Taxus is giftig. 

Taxus planten:

De Taxus heeft de eerste jaren wel wat vocht nodig maar de grond mag nooit te nat zijn. Wanneer dit wel het geval is gaan de wortels rotten van de Taxus en ontstaat er wortelrot. Wanneer de grond dus slecht afwatert is het belangrijk dat u eerst een drainage gaat aanleggen. Voor het planten van de Taxus graaft u een gat van 10 cm breder en dieper dan de kluit. Vervolgens laat u de Taxus langzaam in het gat zakken. Let op! Verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie.  Vul vervolgens het gat op met potgrond, zo krijgt de Taxus direct wat voeding. Wanneer u een haag wilt planten raden wij u aan om aan beide zijkanten waar u de haag wilt gaan plaatsen een paaltje neer te zetten met daartussen een gespannen touw. Hierdoor weet u zeker dat uw haag recht komt te staan. Geef na het aanplanten de Taxus direct voldoende water.

Laat u het aanplanten liever aan ons over ook dat kan. Bomenenzo.nl beschikt over een eigen aanplant service

Taxus giftig:

De Taxus is een giftige plant. Alles van de Taxus is giftig voor zowel mens en dier. Ruim daarom na het snoeien het snoei afval goed op.