Taxus baccata Bol

Taxus bol

v.a.: € 22,95

Formaat
afmeting Ø 25-30 cm
€ 22,95
afmeting Ø 30-35 cm
€ 29,95
afmeting Ø 35-40 cm
€ 37,50
afmeting Ø 40-45 cm
€ 44,50
afmeting Ø 45-50 cm
€ 79,95
afmeting Ø 50-55 cm
€ 89,95
afmeting Ø 55-60 cm
€ 99,95
afmeting Ø 60-65 cm
€ 119,95
afmeting Ø 65-70 cm
€ 139,95
afmeting Ø 70 cm
€ 209,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Taxus Baccata Bol is een conifeer die zowel in een pot als in volle grond kan worden gepland. Deze Taxus heeft vele voordelen: makkelijk in onderhoud, winterhard én wintergroen. Je hebt dus het hele jaar door plezier van de Taxusbol! 

Onze voordelen:

De Taxus Baccata Bol groeit erg langzaam. Als u de Taxus baccata niet snoeit, kan de bol tot wel 150 cm hoog worden. Door snoeien houdt u de bol klein. De Taxus is het hele jaar groen, ook in de winter. De takken met kleine, groene naalden groeien horizontaal en zijn gespitst. In de herfst verschijnen er tussen de naalden kleine rode besjes van ongeveer 1 cm groot. Dat steekt leuk af tegen de groene naalden! De Taxus is verder makkelijk in onderhoud. De Taxus heeft een normale waterbehoefte. Snoeien en bemesten kan twee keer in het jaar. Daarnaast is de Taxus uitstekend winterhard.

Let op! De takken, naalden en rode besjes zijn giftig voor mensen en veel dieren! Het vruchtvlees van de besjes is niet giftig.

TIP: Vul je tuin aan met meer schitterende Taxus Baccata. We hebben deze groenblijvende topper in meerdere vormsnoei beschikbaar, maar ook als haagplant en hoogstam boom.

TIP: Ben je op zoek naar een soortgelijke plant? Kijk ook eens naar de Buxus. Liever geen Buxus ivm de gevreesde Buxusmot? Check dan onze Buxus vervangers.

  • Bloeikleur: n.v.t. (geen bloemen)
  • Bloeitijd n.v.t. (geen bloemen)
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: ja
  • Standplaats: zon/halfschaduw
  • Hoogte: 150 cm
  • Winterhard: ja
  • Giftig: ja
Lees meer

Bemesten kan in het voorjaar en in de zomer, omdat de Taxus dan volop aan het groeien is. Gebruik hierbij organische mest.  

Om de Taxus Baccata de mooie bolle vorm te laten houden, kun je twee keer per jaar snoeien. Je kunt een Taxusbol eind mei, begin juni zijn eerste snoeibeurt geven. In september kun je nogmaals snoeien. Tijdens het snoeien kun je eventueel gebruik maken van een handheggenschaar. Met zo’n schaar kun je makkelijk de Taxus in de ronde vorm knippen.

Tip: snoei als het bewolkt weer is, of snoei aan het begin van de avond. Als je gaat snoeien als de zon volop schijnt, kunnen de nieuwe naalden verbranden. Dat zou zonde zijn!

Lees meer

De Taxus Baccata heeft een normale waterbehoefte; de grond dient licht vochtig te zijn.

Tip: als je de Taxus baccata water geeft met een sproeier, let dan goed op of de grond bij de wortels ook voldoende vochtig is. Door de dichtheid van de naalden kan het namelijk gebeuren dat deze het water tegenhouden en de wortels niet genoeg water krijgen.

Lees meer

Deze Taxus kan worden gepland op een licht zure en goed doorlatende grond. De Taxus Baccata bol kan zowel in de zon als (half) in de schaduw worden gepland. Daarnaast kan deze Taxus goed tegen wind, dus een beschutte plek is niet vereist. Planten kan tussen september en april. Planten als het vriest of als er vorst op komst is, is niet aan te raden. Als het vriest kunnen de wortels niet goed groeien. Bij het planten kunt u gebruik maken van speciale aanplantgrond.

Tip: de Taxus baccata bol kan ook in een plantenbak worden gepland. Dan kunt u uw bol gemakkelijk een andere plek geven in uw tuin! Wij hebben verschillende plantenbakken in ons assortiment, neem contact met ons op voor meer informatie. 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Taxus baccata Bol
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!