Taxus baccata Bol

Taxus bol

v.a.: € 22,95

Formaat
Afmeting Ø 25-30 cm
€ 22,95
Afmeting Ø 30-35 cm
€ 29,95
Afmeting Ø 35-40 cm
€ 37,50
Afmeting Ø 40-45 cm
€ 44,50
Afmeting Ø 45-50 cm
€ 79,95
Afmeting Ø 50-55 cm
€ 89,95
Afmeting Ø 55-60 cm
€ 99,95
Afmeting Ø 60-65 cm
€ 119,95
Afmeting Ø 65-70 cm
€ 139,95
Afmeting Ø 70 cm
€ 179,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Taxus baccata bol is een conifeer die zowel in een pot als in volle grond kan worden gepland. Deze Taxus heeft vele voordelen: makkelijk in onderhoud, winterhard én wintergroen. U heeft dus het hele jaar door plezier van de Taxusbol! 

Onze voordelen:

Taxus baccata bol kopen:

De Taxus baccata bol groeit erg langzaam. Als u de Taxus baccata niet snoeit, kan de bol tot wel 150 cm hoog worden. Door snoeien houdt u de bol klein. De Taxus is het hele jaar groen, ook in de winter. De takken met kleine, groene naalden groeien horizontaal en zijn gespitst. In de herfst verschijnen er tussen de naalden kleine rode besjes van ongeveer 1 cm groot. Dat steekt leuk af tegen de groene naalden! De Taxus is verder makkelijk in onderhoud. De Taxus heeft een normale waterbehoefte. Snoeien en bemesten kan twee keer in het jaar. Daarnaast is de Taxus uitstekend winterhard.

Let op! De takken, naalden en rode besjes zijn giftig voor mensen en veel dieren! Het vruchtvlees van de besjes is niet giftig.

 

Taxus baccata bol planten:

Deze Taxus kan worden gepland op een licht zure en goed doorlatende grond. De Taxus baccata bol kan zowel in de zon als (half) in de schaduw worden gepland. Daarnaast kan deze Taxus goed tegen wind, dus een beschutte plek is niet vereist. Planten kan tussen september en april. Planten als het vriest of als er vorst op komst is, is niet aan te raden. Als het vriest kunnen de wortels niet goed groeien. Bij het planten kunt u gebruik maken van speciale aanplantgrond.

Tip: de Taxus baccata bol kan ook in een plantenbak worden gepland. Dan kunt u uw bol gemakkelijk een andere plek geven in uw tuin! Wij hebben verschillende plantenbakken in ons assortiment, neem contact met ons op voor meer informatie. 

 

Taxus baccata bol verzorgen:

De baccata heeft een normale waterbehoefte; de grond dient licht vochtig te zijn. Als de grond te nat is, kunnen de wortels gaan rotten. Dat wilt u graag voorkomen! Bemesten kan in het voorjaar en in de zomer, omdat de Taxus dan volop aan het groeien is. Gebruik hierbij organische mest.  

Tip: als u uw Taxus baccata water geeft met een sproeier, let dan goed op of de grond bij de wortels ook voldoende vochtig is. Door de dichtheid van de naalden kan het namelijk gebeuren dat deze het water tegenhouden en de wortels niet genoeg water krijgen.

 

Taxus baccata bol snoeien:

Om de Taxus baccata de mooie bolle vorm te laten houden, kunt u twee keer per jaar snoeien. U kunt uw Taxusbol eind mei, begin juni zijn eerste snoeibeurt geven. In september kunt u nogmaals snoeien. Tijdens het snoeien kunt u eventueel gebruik maken van een handheggenschaar. Met zo’n schaar kunt u makkelijk de Taxus in de ronde vorm knippen.

Tip: snoei als het bewolkt weer is, of snoei aan het begin van de avond. Als u gaat snoeien als de volop zon schijnt, kunnen de nieuwe naalden verbranden. Dat zou zonde zijn!

Kenmerken:

  • Bloeikleur: n.v.t. (geen bloemen)
  • Bloeitijd n.v.t. (geen bloemen)
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: ja
  • Standplaats: zon/halfschaduw
  • Hoogte: 150 cm
  • Winterhard: ja
  • Giftig: ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Taxus baccata Bol
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!