Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Struiken
vragen? 0344 22 81 00

Struiken kopen direct uit eigen kwekerij.

Struiken in de tuin geven uw buitenruimte meteen een prachtige sfeer. In ons assortiment vindt u struiken die elk jaar opnieuw in bloei komen en groenblijvende struiken. Neem snel een kijkje tussen alle struiken en kies uw favoriet.

  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

Struik kopen:

Een struik is een houtig gewas. Een struik vertakt zich dichtbij of in de grond en heeft geen duidelijke stam. De takken beginnen direct bij de grond en worden ook wel grondtakken genoemd. Struiken zijn net als bomen goed voor de mens en natuur. Struiken vangen stofdeeltjes uit de lucht, zorgen voor zuurstof en verdampen vocht. Er zijn struiken die ieder jaar opnieuw in bloei komen en nieuwe bladeren krijgen. Er zijn ook bloeiende struiken die het gehele jaar groenblijvend zijn. Het verschil tussen bomen en struiken is ook dat een struik vaak kleiner blijft dan een boom. De meeste struiken worden niet hoger dan 3 meter.  Het verschil tussen tuinplanten en struiken is dat struiken ook in de winter boven de grond blijven. Er is een zeer ruim en gevarieerd aanbod in struiken. Er zijn bloeiende struiken met opvallende bloemen en andere struiken die juist weer opvallender blad hebben.

Struik kopen bij Bomenenzo.nl:

Struiken kopen doet u nu eenvoudig en snel in de webshop van kwekerij Bomenenzo. Bij ons kunt u terecht voor veel verschillende soorten struiken. Wilt u een struik kopen rechtstreeks van de kwekerijdan bent u bij ons op het goede adres. U kunt een struik online kopen of langskomen op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Bij ons vindt u onder andere verschillende soorten Blauwe Regen, de Kardinaalsmuts, de Hedera Helix, de Amerikaanse Sering Marie Simon, de Hemelse Bamboe Nandina Domestica en struiken voor vlinders. Daarnaast koopt u bij ons diverse bomen en vaste planten, zoals Rhododendron Nova Zembla, Hydrangea Paniculata, Liriope Muscari, Japanse Esdoorns, de Japanse Hulst, Buxus vervanger Ilex Crenata Dark Green, Rhododendron Cunninghams White, de Portugese Laurierhaag, Photinia Fraseri Red Robin, groenblijvende planten, exotische planten, de groenblijvende haag, de Portugese Laurier, Laurierkers Otto Luyken, kant en klaar hagen, bladverliezende heesters en bladhoudende heesters. Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Struik verzorgen:

Een struik is meestal makkelijk in onderhoud. Een struik heeft in droge periodes regelmatig water nodig, zeker wanneer de plant nog niet goed is geworteld. Zorg wel dat de wortels van de struik niet in het water blijven staan, anders zullen deze gaan rotten en kan de struik doodgaan. Ook na het aanplanten doet u er goed aan om de struik water te geven. 

Struik snoeien:

Wanneer u de struik in model wilt houden of u vindt de struik te groot worden, kunt u deze snoeien. Wanneer u de struik kunt snoeien vindt u bij de beschrijving per soort. Voor de meeste soorten struiken geldt dat u deze snoeit na de bloeiperiode.

Struik planten:

Om een mooi geheel te krijgen adviseren wij om 1 groenblijvende struik met 3 bladverliezende struiken in uw tuin te planten. Zo krijgt u een mooi geheel in uw tuin. Wanneer een struik geteeld is in een pot kunt u deze het gehele jaar door planten. Struiken planten met een blote wortel of omwikkeld met jute/doek kunt u doen tussen oktober en april. De standplaats verschilt per struik. Er zijn struiken die geschikt zijn voor een plek in de zon, maar er zijn ook soorten die juist houden van een schaduwrijke plaats. Graaf voor het struiken planten een ruim gat in de volle grond waar de wortels of de kluit goed in past. Mix grond en mest door wat organische bodemverbeteraar te gebruiken onder in het gat en meng dit met de uitgegraven grond. Plant de struik vervolgens op de juiste diepte. Vul na het planten het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de volle grond. Als de struik al groot is kan het verstandig zijn om een boompaal of bamboestok ernaast te plaatsen. Zo blijft de struik recht staan, zelfs bij harde wind. Vul daarna het gat op met tuingrond en nog wat organische bodemverbeteraar. Geef de struik vervolgens water. 

Bij kwekerij Bomenenzo.nl kunt u verschillende soorten struiken kopen, zoals de Blauwe Regende Kardinaalsmutsde Hedera Helixde Amerikaanse Sering Marie Simonde Hemelse Bamboe Nandina Domestica en struiken voor vlinders. Daarnaast koopt u bij ons diverse bomen en vaste planten, zoals Rhododendron Nova Zembla, Liriope Muscari, Japanse Esdoorns, de Japanse Hulst, Buxus vervanger Ilex Crenata Dark Green, de Portugese Laurierhaag, Photinia Fraseri Red Robin, Rhododendron Cunninghams White, Hydrangea Paniculata, groenblijvende planten, exotische planten, de groenblijvende haag, de Portugese Laurier, Laurierkers Otto Luyken, kant en klaar hagen, bladverliezende heesters en bladhoudende heesters. Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.