Magnolia Sunrise

Magnolia 'Sunrise'

v.a.: € 47,50

Formaat
Hoogte 80-100cm
€ 47,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Magnolia 'Sunrise' bloeit in april en mei met ivoorwitte tot crèmegele bloemen. Deze grote, komvormige bloemen hebben een roodgevlamd accent, dit doet denken aan een zonsopgang.

Onze voordelen:

Wil je je tuin verrijken met een bijzondere Magnolia? Maak kennis met de sfeervolle Magnolia of Beverboom ‘Sunrise’. De grote, komvormige bloemen, die in april en mei op het kale hout bloeien, zorgen voor een prachtig kleurenspel. De bloemen zijn ivoorwit tot crème geel en hebben een roodgevlamd accent, wat doet denken aan een zonsopgang. Hier dankt de sierlijke Magnolia dan ook zijn naam aan. In de nazomer kan een tweede bloei volgen: dat is dubbel genieten! Het blad is mooi groen, licht glanzend en aan de onderzijde behaard. De Magnolia ‘Sunrise’ is bladverliezend, maar goed winterhard. Het best zorg je wel voor een beschutte standplaats, omdat de Beverboom niet van koude wind houdt en de bloemknoppen – die al vroeg vormen – anders bij late vorst schade kunnen oplopen. De Magnolia ‘Sunrise’ groeit meer als struik, blijft mooi compact en is na tien jaar zo’n 2,5 meter hoog en 2 meter breed. Hierdoor is het ook een fantastische aanwinst voor kleine tuinen, waar de sierstruik als solitair een echte blikvanger is! Daarnaast kun je de ‘Sunrise’ in een grote border toepassen of in een kuip planten. In iedere tuin is dus wel een plekje te vinden voor deze charmante bloeier.

Lees meer

Magnolia ‘Sunrise’ snoeien en verzorgen

De Magnolia ‘Sunrise’ is niet alleen een prachtige verschijning, maar ook een makkelijke struik. Verzorging is namelijk nauwelijks vereist, waardoor je meer tijd over houdt om te genieten van dit prachtexemplaar. Een Magnolia snoeien bijvoorbeeld is niet noodzakelijk en zelfs beter af te raden. De kans is namelijk groot dat de prachtige, natuurlijke vorm van de struik verdwijnt, wat zonde is. Alleen als het echt nodig is, kun je de Magnolia snoeien na de bloei. Hierbij snoei je de enkel jonge takken terug. Wanneer twee takken tegen elkaar schuren moet je deze wel snoeien, omdat de struik anders kans op een infectie loopt. De Magnolia ‘Sunrise’ is goed winterhard, maar verlangt wel naar een beschutte standplaats. De bloemknoppen vormen namelijk al vroeg en late vorst kan ze anders schade toebrengen.

Lees meer

Magnolia ‘Sunrise’ water geven

Na de aanplanting geef je de Magnolia genoeg water. Een nieuwe struik of boom heeft in de eerste periode na de aanplanting voldoende water nodig om goed te kunnen wortelen en aan te slaan. Zodra de Magnolia ‘Sunrise’ goed geworteld is, heeft de struik alleen tijdens droge periodes nog extra water nodig. De Magnolia heeft een normale waterbehoefte. Zorg voor een goed doorlatende bodem, zodat overtollig water gemakkelijk weg kan lopen.

Lees meer

Magnolia ‘Sunrise’ planten

Door de compacte groeiwijze is de struikvormige Magnolia ‘Sunrise’ geschikt voor ieder type tuin: ook in kleine tuin kun je de heester als solitair laten stralen. Daarnaast is het een schitterende aanwinst voor een grote border en is de ‘Sunrise’ als kuipplant toe te passen. Wat de standplaats betreft, staat de Beverboom graag op een beschutte plek – beschermd tegen koude wind en late vorst – in de zon of halfschaduw. Volledige schaduw wordt afgeraden, omdat dit type plant een aantal uren direct zonlicht nodig heeft om mooi te kunnen bloeien. Verder verlangt de Magnolia naar een vochtige, maar goed doorlatende, humusrijke en lichtzure bodem. We adviseren om gebruik te maken van aanplantgrond, waar de bodem lekker luchtig en voedzaam van wordt. Dé ingrediënten voor een goede start! Ben je klaar met de aanplanting? Geef de jonge Magnolia dan water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia Sunrise
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!