Appelbomen
In alle soorten en maten
Smul van verrukkelijke zelfgegroeide appels.

Met een appelboom in je tuin kun je je eigen appels uit de boom plukken met een heerlijk zoete smaak. Al onze appelbomen kun je kopen in de maten hoogstam, halfstam en laagstam. Verschillende soorten zijn zelf bestuivend en geven al snel vrucht, zoals Malus Domestica Ecolette, Malus Domestica Braeburn en Malus Domestica Elstar. Goede bestuivers zijn bijvoorbeeld Granny Smith met Malus Domestica James Grieve en Malus Domestica Alkmene.

Appelbomen

Van hoog naar laag sorteren

Appelbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Appelbomen kopen:

De appelboom is een populaire fruitboom en al helemaal als deze uit de Betuwe komt. Onze appelbomen komen van Betuwse ‘goede grond’. Binnen de appelbomen vind je bij ons veel verschillende rassen en vormen. Zo hebben wij diverse formaten voor de grote tuin en ook voor de kleine tuin. Ook vind je bij ons Lei appelbomen. Deze bomen zijn geschikt voor zowel de boomgaard als in je tuin. In een kleine tuin is een kleine appelboom een uitkomst, zoals de laagstam of halfstam. De totale hoogte van de boom hangt af van hoe hoog de stam is. Ze nemen niet veel plek in en ook kinderen kunnen makkelijk de appels uit de boom plukken. De heerlijke zoete appel kun je gebruiken als handappel, voor consumptie of om te bewaren. Op 2-jarig hout geeft de bijzondere boom zijn vrucht. 

 

Appelbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste appelbomen koop je eenvoudig online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Op onze kwekerij in Lienden vind je verschillende soorten appelbomen die je zowel online als op locatie kunt bestellen en kunt laten bezorgen. Ook voor vragen of advies ben je van harte welkom bij ons. Heb je een appelboom nodig? Kies bijvoorbeeld voor de Malus Domestica ElstarMalus Domestica Rode Boskoop (Goudreinet), Appelboom Granny Smith, Cox Orange Pippin, de Golden Delicious, Appelboom James Grieve, de biologische Malus Domestica Santana en Malus Domestica Topaz en de oude boom Malus d. Elstar. Wil je liever een andere appelboom? Kijk eens rond in onze webshop en vindt de boom die aan jouw wensen voldoet. Ook vind je bij ons in het assortiment meerstammige bomen, Mediterrane bomen, diverse oude fruitboom en verschillende soorten vaste planten. Bij ons ben je zeker van veilig betalen en gratis bezorging vanaf 300 euro.

 

Appelbomen verzorgen:

Appelbomen behoeven niet veel verzorging. Af en toe snoeien is voldoende om te zorgen voor nieuwe vruchten. Geef na het planten van de bijzondere boom genoeg water. In het voorjaar kun je wat mest aan de appelboom geven. Zo pluk je in de zomermaanden letterlijk de vruchten van deze boom. 

 

Appelbomen snoeien:

Appelbomen snoeien kun je het beste in de winter doen, vanaf december tot april en in de zomer van juni tot augustus. In de winterperiode kun je de takken die omhoog groeien wegsnoeien. Deze worden waterloten genoemd. In de zomer gaat het meer om vorm snoei, zodat de appelboom zijn mooie vorm behoudt. De snoei in de winter is dus echt van belang voor een goede oogst, in de zomer gaat het meer om het uiterlijk van de boom. 

 

Appelbomen planten:

Een appelboom plant je in de rustperiode van deze bijzondere boom. Deze periode loopt van de herfst tot de vroege lente. De appelboom eist niet veel wat de ondergrond betreft. Te zure grond is echter niet goed, evenals te natte grond. Een appelboom planten kan het beste in een plek in de zon, maar een plaats in halfschaduw kan ook prima. 

In ons ruime assortiment kun je diverse appelbomen kopen, voor ieder wat wils. Zo kun je kiezen uit de Malus Domestica Elstar, Malus Domestica Rode Boskoop (Goudreinet), Malus Domestica Granny Smith, Cox Orange Pippin, de Golden Delicious, Appelboom James Grieve, Appelboom Gala, de biologische Malus Domestica Santana en Malus Domestica Topaz en de oude appelbomen Malus d. Elstar en Goudreinet.

Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00