Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Appelbomen
vragen? 0344 22 81 00

Appelbomen kopen direct van onze kwekerij

Met een appelboom in uw tuin kunt u uw eigen appels uit de boom plukken met een heerlijk zoete smaak. Al onze appelbomen kunt u kopen in de maten hoogstam, halfstam en laagstam. Verschillende soorten zijn zelf bestuivend en geven al snel vrucht, zoals Malus Domestica Ecolette, Malus Domestica Braeburn en Malus Domestica Elstar. Goede bestuivers zijn bijvoorbeeld Granny Smith met Malus Domestica James Grieve en Malus Domestica Alkmene.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Appelbomen kopen:

De appelboom is een populaire fruitboom en al helemaal als deze uit de Betuwe komt. Onze appelbomen komen van Betuwse ‘goede grond’. Binnen de appelbomen vindt u bij ons veel verschillende rassen en vormen. Zo hebben wij diverse formaten voor de grote tuin en ook voor de kleine tuin. Ook vindt u bij ons Lei appelbomen. Deze bomen zijn geschikt voor zowel de boomgaard als in uw tuin. In een kleine tuin is een kleine appelboom een uitkomst, zoals de laagstam of halfstam. De totale hoogte van de boom hangt af van hoe hoog de stam is. Ze nemen niet veel plek in en ook kinderen kunnen makkelijk de appels uit de boom plukken. De heerlijke zoete appel kunt u gebruiken als handappel, voor consumptie of om te bewaren. Op 2-jarig hout geeft de bijzondere boom zijn vrucht. 

Appelbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste appelbomen koopt u eenvoudig online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Op onze kwekerij in Lienden vindt u verschillende soorten appelbomen die u zowel online als op locatie kunt bestellen en kunt laten bezorgen. Ook voor vragen of advies bent u van harte welkom bij ons. Heeft u een appelboom nodig? Kies bijvoorbeeld voor de Malus Domestica ElstarMalus Domestica Rode Boskoop (Goudreinet), Appelboom Granny Smith, Cox Orange Pippin, de Golden Delicious, Appelboom James Grieve, de biologische Malus Domestica Santana en Malus Domestica Topaz en de oude boom Malus d. Elstar. Wilt u liever een andere appelboom? Kijk eens rond in onze webshop en vindt de boom die aan uw wensen voldoet. Ook vindt u bij ons in het assortiment meerstammige bomen, Mediterrane bomen, diverse oude fruitboom en verschillende soorten vaste plant. Bij ons bent u zeker van veilig betalen en gratis bezorging vanaf 300 euro.

Appelbomen verzorgen:

Appelbomen behoeven niet veel verzorging. Af en toe snoeien is voldoende om te zorgen voor nieuwe vruchten. Geef na het planten van de bijzondere boom genoeg water. In het voorjaar kunt u wat mest aan de appelboom geven. Zo plukt u in de zomermaanden letterlijk de vruchten van deze boom. 

Appelbomen snoeien:

Appelbomen snoeien kunt u het beste in de winter doen, vanaf december tot april en in de zomer van juni tot augustus. In de winterperiode kunt u de takken die omhoog groeien wegsnoeien. Deze worden waterloten genoemd. In de zomer gaat het meer om vorm snoei, zodat de appelboom zijn mooie vorm behoudt. De snoei in de winter is dus echt van belang voor een goede oogst, in de zomer gaat het meer om het uiterlijk van de boom. 

Appelbomen planten:

Een appelboom planten doet u in de rustperiode van deze bijzondere boom. Deze periode loopt van de herfst tot de vroege lente. De appelboom eist niet veel wat de ondergrond betreft. Te zure grond is echter niet goed, evenals te natte grond. Een appelboom planten kan het beste in een plek in de zon, maar een plaats in halfschaduw kan ook prima. 

In ons ruime assortiment kunt u diverse appelbomen kopen, voor ieder wat wils. Zo kunt u kiezen uit de Malus Domestica Elstar, Malus Domestica Rode Boskoop (Goudreinet), Malus Domestica Granny Smith, Cox Orange Pippin, de Golden Delicious, Appelboom James Grieve, Appelboom Gala, de biologische Malus Domestica Santana en Malus Domestica Topaz en de oude appelbomen Malus d. Elstar en Goudreinet. Ook vindt u bij ons in het assortiment meerstammige bomen, Mediterrane bomen, diverse oude fruitboom en verschillende soorten vaste plant. U bent zeker van veilig betalen en gratis bezorging vanaf 300 euro. Schrijf u ook in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.