Appelboom Cox Orange Pippin

Malus domestica 'Cox Orange Pippin'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De appel Malus domestica ‘Cox Orange Pippin’ wordt in de volks mond simpelweg Cox genoemd. Appel Cox is een handappel en een bewaar appel. De appelboom is niet zelfbestuivend. Bestuiver van de Cox Orange Pippin is Alkmene, Golden Delicious.


Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

De Cox Orange Pippin is een bekende zoete appel met stevig vruchtvlees. Onder de echte kenners is dit de beste appel voor desserts. Deze appel wordt meestal gewoon 'de Cox' genoemd. Omdat de Cox niet zelfbestuivend is heeft hij andere appelbomen nodig voor het verkrijgen van vruchten. Goede bestuivers zijn o.a. de Alkmene en Golden Delicious. De Cox kan vanaf november t/m januari gegeten worden. De bloeiperiode van de boom start in mei en eindigt ook weer in mei. Verder is de boom geen groenblijvende plant en verliest in de winter z’n bladeren. Wel staat de boom graag in de volle zon en houdt van een matige vochtige bodem.

Lees meer

Het onderhouden van een fruitboom is wat lastiger dan een gewone boom of plant waar geen vruchten aan groeien. De meeste mensen doen het snoeien van een fruitboom dan ook vaak niet zelf. Maar proberen kan zeker geen kwaad. Zo moet u de Cox Orange Pippin twee keer per jaar goed snoeien. Zo moet u zowel in de winter als in de zomer de snoeischaar uit de kast halen. In de winter wordt er tijdens de snoei voornamelijk zieke, dode en verkeerd gegroeide takken verwijderd. Het is belangrijk om geen stompen aan de takken te laten zitten. Takken die doorgebogen in de boom hangen zullen niet meer groeien. Het is belangrijk om dit soort takken

Lees meer

Na het aanplanten van de Cox is het belangrijk dat u de fruitboom voorziet van een goede scheut water. Verder heeft de plant tijdens z’n eerste groeijaar ook voldoende water nodig. Hierbij moet u denken aan ongeveer 1 á 2 keer per week als er weinig tot geen neerslag valt. Zodra de boom op gang begint te komen, is het vele water geven niet meer noodzakelijk. Na het eerste groeijaar wordt het water geven steeds minder belangrijk. En is het alleen nog nodig in de echte droge periodes. Bij extreme droogte en warm weer in de zomer adviseren wij van Bomenenzo.nl ongeveer 3x in de week de boom te voorzien van water.

Lees meer

Het beste moment om de Cox te planten is van november tot eind maart. Dit is de periode dat de boom in rust is en u de boom zo min mogelijk aantast. Uiteraard kunt u de boom ook beter niet planten op het moment dat er vorst is. Als u het toch plant in deze periode kunt u de boom behoorlijk aantasten en kan het wel eens zijn dat de boom het niet eens overleefd. Verder is het belangrijk dat een fruitboom voldoende plantenafstand heeft ten opzichte van een andere boom of plant. Het zou zonde zijn als de fruitboom na verloop van tijd te weinig ruimte heeft om zich te volgroeien en daardoor steeds kort gesnoeid moet worden. Dit is natuurlijk niet erg goed voor de fruitboom en zal de boom na verloop van tijd nog weinig vruchten opleveren. De plantafstand is daarbij belangrijk om te weten:

  • Hoogstam 8-12 meter
  • Halfstam 5-8 meter
  • Laagstam 2-4 meter

Heeft u vragen over het aanplanten van de Cox, neem dan vrijblijvend contact op met Bomenenzo.nl.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Cox Orange Pippin
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!