Perenbomen
Beleef de heerlijke smaak van zelfgegroeide peren.

Perenbomen zijn prachtige bomen met puntige bladeren, witte bloesem en heerlijke peren. Ook in de kleine tuin zijn deze bomen op hun plek. Perenbomen kun je kopen in veel maten en soorten. Het is van belang dat je kijkt naar de bestuiving en stamhoogte. Goede zelfbestuivende soorten zijn de Doyenne du ComiceConferenceConcorde en de Gieser Wildeman. Goede kruisbestuivingen vormt u met bijvoorbeeld de Triomphe de Vienne  Beurre Hardy.

Perenbomen

Van hoog naar laag sorteren

Perenbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Perenbomen kopen:

De perenboom is een populaire fruitboom. Onze perenbomen groeien in onze eigen kwekerij in Lienden en komen dus van Betuwse ‘goede grond’. Binnen de perenbomen vind jeveel verschillende rassen. Daarin zijn ook weer veel verschillende vormen. Denk hierbij aan hoogstam, halfstam en laagstam perenbomen. De totale hoogte van de perenboom verschilt per stamhoogte. De totale hoogte van een hoogstam boom is ongeveer 260 tot 300 cm hoog. De Lei Perenbomen zijn geschikt voor zowel de boomgaard als in je tuin. In een kleine tuin zijn laagstam of halfstam perenbomen ideaal. Deze soorten nemen niet veel plek in beslag en kinderen kunnen zo bij de peren. De peren zijn zowel te gebruiken als hand- en stoofpeer

 

Perenbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste perenbomen koop je online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons ben je zeker van veilig betalen. Je bent ook van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden om de perenbomen te bekijken. Ook kun je online verschillende perenbomen bestellen en laten bezorgen zoals de Pyrus Communis ConferenceSaint Remy, Pyrus Communis Gieser Wildeman, Doyenne du Comice, perenboom Beurre Hardy, Communis Triomph de Vienne en nog veel meer soorten. Je geniet van gratis bezorging vanaf besteding van 300 euro. Naast perenbomen verkopen wij ook andere fruitbomen, zoals appelbomen, kersenbomen, pruimenbomen en prachtige oude fruitbomen. Dit is bijvoorbeeld een oude perenboom of oude appelboom die jarenlang gebruikt is in de fruitteelt en dus al vrucht geeft. Tevens vind je bij ons verschillende soorten vaste planten, groenblijvende bomen, bloeiende planten en groenblijvende heesters.

 

Perenbomen verzorgen:

De perenbomen hebben niet veel verzorging nodig. Geef de boom, vooral na het aanplanten en in droge periodes, genoeg water. Door in het voorjaar te mesten, zullen in de zomer heerlijke peren aan de bomen groeien. Controleer de perenboom Pyrus Communis af en toe op ziektes, zoals roest. Dit is een schimmelinfectie aan de bladeren. Deze ziekte is niet schadelijk voor de boom, de bladeren zullen enkel eerder van de boom vallen. Een snoei is ongeveer 2 keer per jaar nodig. Dit geldt voor alle fruitbomen snoeien, ook voor de prachtige oude fruitbomen, zoals de oude perenboom.

 

Perenbomen snoeien:

Perenbomen snoeien is belangrijk om de boom niet te groot te laten worden, maar ook voor een goede bloei en vruchten. Dit geldt voor alle fruitbomen snoeien. De boom kan in de winter en zomer gesnoeid worden. Perenbomen snoei kan het beste in de winter, van december tot april, gebeuren. Snoei dan de takken die uitsteken weg. In de zomer gaat het snoeien vooral om de vorm. Het is wel belangrijk dat er bladeren aan de boom blijven zitten.

 

Perenbomen planten:

Plant de perenboom op een lichte, niet te vochtige standplaats. De perenboom houdt van een zonnige plek. Bij het perenbomen planten heb je twee boompalen + boomband per boom nodig (palen van 200 cm voor hoogstam en palen van 150 cm voor halfstam). Op die manier staat de perenboom Pyrus Communis stevig en kan deze mooi recht groeien. Gebruik Vivimus Fruit als organische bodemverbeteraar voor het aanplanten van de perenboom. Het planten kun je het beste doen als er geen vorst is, van oktober tot april. Perenbomen kunnen erg oud worden. Een gemiddelde volwassen oude perenboom heeft een kroondiameter van circa 8 meter. Houd daarom een plantafstand van minstens 9 meter aan bij de perenbomen. Bestel online veel verschillende perenbomen zoals de Pyrus Communis Conference, Saint Remy, perenboom Pyres Communis Beurre Hardy, Pyrus Communis Triomph de Vienne, Pyrus Communis Williams en nog veel meer soorten. Bij besteding vanaf 300 euro geniet je van gratis bezorging en je bent gegarandeerd van veilig betalen.

 

Verschillende soorten perenbomen:

Perenboom Conference: De Conference is een grote sappige geel/groene handpeer met een langwerpige vorm. Op onze boomkwekerij kweken wij laagstam, halfstam maar ook hoogstam Perenboom Conference bomen.

Pyrus Communis Williams: De Williams is een geel/groene zoete grote handpeer vol aroma. De Pyres Communis Williams is zelfbestuivend.

Pyrus Communis Beurre Hardy: De Peer Beurre Hardy is een groen/bruine sappige zoete peer. De Pyres Communis Beurre Hardy is niet zelfbestuivend en kan bestoven worden door de Gieser Wildeman.

Pyres Communis Triomph: De Triomphe de Vienne is een groen/bruine zoete en zeer sappige handpeer die erg populair is om zijn grote vruchten. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00