Perenboom Conference

Pyrus Communis 'conference'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Conference is een grote sappige geel/groene handpeer met een langwerpige vorm. De Pyrus communis Conference is ziekte resistent en een zelf bestuiver. De Conference is de meest gegeten peer in Nederland. De peer is zowel in laagstam als in diverse leivormen verkrijgbaar. Zo is er voor ieder wat wils!

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Conference perenboom bloeit in het voorjaar met prachtige grote witte bloesem. Na de bloesem is het de tijd voor de peren om te groeien. De geel/groene handpeer is de meest verkochte én gegeten handpeer en heeft dan ook een heerlijke smaak. De Conference is weinig nachtvorstgevoelig en is lang te bewaren. Op onze boomkwekerij kweken wij laagstam halfstam maar ook hoogstam conference bomen verder zijn ze ook in diverse leivormen verkrijgbaar. De Conference is zelfbestuivend maar kan ook bestoven worden door: Perenboom Gieser Wildeman en Concorde. De boom staat graag op een zonnige, niet te vochtige standplaats.

Lees meer
De conference perenboom kan het best in de winter en zomer gesnoeid worden. De boom is in de winter kaal en hierdoor kunt u de vorm van de boom goed zien. Snoei halverwege de winter en kort de hoofdstam in. De gevormde takken kort u in tot 20cm. In de zomer kunt u waterlot en dode- of beschadigde takken verwijderen. Na het snoeien in de winter doet u er goed aan om de boom te bemesten.
Lees meer
Direct na aanplanten dient u voldoende water te geven aan de perenboom. Zo kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. In de eerste periode na aanplanten is het hierdoor ook belangrijk dat de perenboom met regelmaat water krijgt. Geef daarom tijdens droogte van één week een emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten is water geven alleen nodig wanneer het langdurig droog en warm is, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus fruit. Dit is een bodemverbeteraar die u kunt mengen met de uitgegraven grond. Dit zal zorgen voor een goede start. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit van de perenboom, dient u deze te laten zitten. Wanneer u deze verwijderd kunt u de wortels beschadigen en vervalt uw hergroeigarantie. Maak gebruik van twee boompalen en plaats één aan elke zijde van de boom. Hiermee voorkomt u dat de perenboom zal scheefwaaien. Voor een hoogstam boom gebruikt u een paal van 220 cm en voor een laag stamboom gebruikt u een paal van 150 cm. De palen verbindt u met een boom door middel van boomband en nagel. Al deze producten kunt u ook in onze webshop vinden. Druk na het aanplanten in de grond goed aan en geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Conference
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Kan een lage perenboom in een bak gehouden worden?

Een laagstam Perenboom kan ik een bak geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat de pot voldoende groot is. Anders zult u hem een keer moeten ompotten naar een grotere pot. Ook heeft hij voldoende water en mest nodig om te groeien.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!