Perenboom Concorde

Pyrus communis 'Concorde'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Pyrus communis 'Concorde' is een perenboom die niet alleen sierwaarde heeft, maar ook erg lekkere peren krijgt! De concorde peer is een zoete sappige peer met een geel/groene kleur die u ook in de supermarkten vaak tegen komt. Deze zelfbestuivende perenboom is erg geschikt voor de biofruitteelt en goed ziekte resistent. Dit is een échte topper!

 Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Concorde is een grote sappige geel/groene peer met een langwerpige vorm. De peer is vaak in de supermarkten te vinden en is dankzij de heerlijke zoete smaak erg populair. De boom is goed ziekte resistent en een makkelijke zelfbestuiver. Echter zorgt een bestuiver wel voor een hogere productie. Voor de Concorde zijn Conference en Doyenne du Comice.In het voorjaar staat de boom in bloei en siert witte bloesem uw tuin. Na de bestuiving zullen de peren zich vormen. De handperen kunt u in september gaan plukken. De peer Concorde lijkt erg op de Conference maar is minder gevoelig voor de schimmelziekte zoals takschurft, hierdoor is de peer Concorde beter geschikt voor de biofruitteelt. Perenbomen houden van een lichte niet te vochtige standplaats.

Lees meer
Snoei na de pluk in september en kort gevormde takken in tot 20cm. Ook de hoofdstam van de boom kan ingekort worden, evenals droge- en beschadigde takken weg. Als reactie op deze snoei zal waterlot groeien. Waterlot zijn verticaal groeiende takken en deze kunt u tijdens de zomersnoei weg halen. Tevens kunt u rond mei/juni de vruchten van de bomen uitdunnen om takbreuk te voorkomen en te zorgen voor een hoge kwaliteit peren. Begin niet te vroeg met uitdunnen, de boom doet dit namelijk zelf ook al. Bemest na het snoeien de perenboom.
Lees meer
De eerste periode na het aanplanten is het belangrijk dat de perenboom structureel water krijgt. Geef alleen geen water tijdens perioden met vorst. Geef een emmer water wanneer het een week zo goed als droog geweest is. Wanneer de tempraturen ook hoog zijn kunt u twee tot drie keer per week een emmer water over de grond gieten. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Graaf een gat dat iets breder en dieper is dan de kluit zodat de perenboom goed in het plantgat past. Maak de bodem goed los zodat er geen water in blijft staan. Meng de uitgegraven grond met Vivimus Fruit, Vivimus zorgt er voor dat uw boom de juiste start krijgt om goed te kunnen groeien. Wanner er een jute zak of ijzeren korf om uw plant zit, dient u deze niet te verwijderen. Hierdoor voorkomt u onnodige wortelschade. Druk na het aanplanten de bodem goed aan en geef voldoende water. Voorkom dat de jonge boom scheef waait en plaats twee boompalen, één aan elke zijde, van de perenboom. Verbind de palen met de boom door gebruik te maken van boomband en nagels. Deze producten kunt u vinden op onze website onder het kopje accessoires. Hierdoor voorkomt u dat de boom scheef waait en de wortels afscheuren.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Concorde
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!