Perenboom Doyenne du Comice

Pyrus communis 'Doyenne du comice'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De DoyenDe Doyenne du Comice is een geel/bruine saprijke zoete peer. De peer is aromatisch met een heerlijke zoete geur en een tere schil. De Doyenne du Comice is een handpeer en is van de handperen na de Conference het meest in Nederland geteelde ras. De Doyenne du Comice is zelfbestuivend maar kan ook bestoven worden door: Clapp's favourite en Conference.

 

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Doyenne du Comice perenboom krijgt niet alleen sappige zoete peren maar daarvoor zal de boom uw tuin opfleuren dankzij de prachtige grote bloesem. De peren zijn geel/bruin van kleur en hebben een zoete smaak met een tere schil. Deze handpeer is goed te bewaren na de pluktijd in september.  Hoe meer zon licht, hoe beter de vruchten kunnen groeien. Zoek daarom een zonnig plekje in de tuin voor de perenboom. Plaats de perenboom echter niet op een te vochtige standplaats, dit beperkt de groei. Zorg ervoor dat de bodem dus goed doorlatend is. Doordat de perenboom Doyenne du Comice zelfbestuivend is kan deze ook goed in kleine tuinen groeien. De boom heeft namelijk geen andere boom nodig om peren te kunnen groeien. Voor een rijkere oogst kunt u wel bestuivers plaatsen. Goede bestuivers voor deze perenboom zijn de Clapp’s favourite en de Conference. Bekijk de Bestuivingslijst voor meer informatie.

Lees meer
De Doyenne perenboom bloeit in het voorjaar en is bladverliezend. Snoeien in de winter is daardoor het best, zo kunt u de vorm van de boom goed zien. Halverwege de winter moet u de hoofdstam inkorten. De gevormde takken dienen ingekort te worden tot op 20 cm. Na deze wintersnoei ontstaat er waterlot. Waterlot dient u dan in de zomer (rond juni) te verwijderen. Bemest na het snoeien in de winter om zo de perenboom te voorzien van de benodigde voedingstoffen.
Lees meer
Geef direct na aanplanten de boom een flinke plens water. Zo verdwijnt de lucht uit de bodem en kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. In de eerste periode na aanplanten heeft de perenboom daarom ook structureel water nodig. Is het langer dan een week droog? Geef dan één emmer water. Geef echter geen water tijdens vorst. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens hele warme en droge periodes.
Lees meer
Wanneer u de perenboom gaat aanplanten dient u een gat te graven dat 5 tot 10 centimeter breder en dieper is dan de kluit of de wortels van de boom. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels? Laat deze dan beslist zitten! Wanneer u deze verwijdert beschadigt u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan dus gewoon mee de grond in. Meng de uitgegraven grond met Vivimus fruit. Deze organische bodemverbeteraar zorgt voor een goede start voor uw perenboom. Vul hier het aanplant ga mee op. Plaats twee boompalen, één aan elke zijde, om scheefwaaien te voorkomen. (palen van 220 cm voor hoogstam en palen van 150 cm voor halfstam bomen)
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Doyenne du Comice
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!