Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze webshop is open, onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Vanwege extreme drukte is de levertijd langer dan u van ons gewend bent.  Lees meer.....

Pruimenbomen
vragen? 0344 22 81 00

pruimenbomen kopen direct van onze kwekerij

Bij ons vindt u diverse prachtige pruimenbomen met een grote variatie aan vruchtkleuren en smaken. Rassen van een zelf bestuivende boom zijn de Bleue de Belgique, Pruim OpalReine Claude d'Oullins en Czar. Goede kruisbestuivingen met niet zelf bestuivende soorten kunt u ook kopen, bijvoorbeeld de Monsieur Hatif en Anna Spath.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Pruimenbomen kopen:

Pruimen behoren tot de categorie steenfruit. Pruimenbomen staan bekend om de gigantische productie die ze vaak geven. Een zoete pruim is een veelzijdige vrucht die veel gebruikt wordt voor consumptie. Heeft u een ruimere tuin? Dan is een pruimenboom in uw tuin een prachtige toevoeging. In het voorjaar kunt u genieten van de prachtige bloesem en in de zomer van de heerlijke zoete pruim. Afhangend van de stam bereikt de pruimenboom een totale hoogte van zo’n 3 meter. Heeft u een kleinere tuin? Kies dan voor een Pruimenboom laagstam of een Lei Pruimenboom. U kunt verschillende soorten pruimenbomen kopen en laten bezorgen zoals: Anna SpäthBetuwse kwetsMonsieur HatifOpal, Prunus Domestica Opal, pruim Reine Claude Doullins en nog vele anderen. Neem eens een kijkje tussen de bomen en laat u verrassen.

Pruimenbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

Bij kwekerij Bomenenzo.nl vindt u de mooiste soorten pruimenbomen. Wij hebben een ruim assortiment aan deze prachtige fruitbomen. Pruimenbomen kopen doet u eenvoudig en snel bij Bomenenzo.nl. Kom eens langs bij onze kwekerij in Lienden om de bomen te bewonderen. Ook als u advies nodig heeft of vragen heeft bent u van harte welkom. De meeste soorten pruimenbomen hebben wij op voorraad en bieden wij aan voor scherpe prijzen. U vindt bij ons bijvoorbeeld de Reine Victoria, de pruim Reine Claude Verte, pruim Opal, Bleue de Belgique, de Monsieur Hatif, Pruim Reine Claude Doullins en de Prunus Domestica Hauszwetsche. Naast pruimenbomen bieden wij ook kantenklaar hagen, meerstammige bomen, groenblijvende bomen en diverse vaste planten aan. 

Pruimenbomen verzorgen:

Pruimenbomen vragen over het algemeen weinig onderhoud. Ze kunnen op veel soorten bodems geplant worden. Belangrijk is wel dat de bodem voedingsrijk is en niet te nat is. Ook het snoeien van de pruimenboom is van belang, voor een vollere smaak en een prachtige boomvorm. Geef af en toe wat organische mest aan de bijzondere boom voor een goede bloei. Het bemesten kunt u het beste in het voorjaar doen, in maart of april, en in het najaar.

Pruimenbomen snoeien:

Het snoeien van deze bijzondere boom is van belang. Door het snoeien wordt de groei wel beperkt en krijg je wat minder vruchten. Wel is het zo dat de vruchten die er groeien beter kunnen uitgroeien en voller van smaak zijn. Tevens krijgt de boom door het snoeien een mooiere boomvorm. Snoeien in de winter wordt over het algemeen afgeraden bij steenfruit. TIP: snoei dus het liefst op een zomerse dag, zo kan de wond zich snel herstellen.

Pruimenbomen planten:

De pruimenboom kan het beste geplant worden op een zonnige plaats in een voedingsrijke bodem. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig is. Mocht dit wel zo zijn, zorgt u dan voor een goede afwatering. Bij het planten heeft u 2 boompalen+boomband per boom nodig (palen van 220 cm voor hoogstam en palen van 150 cm voor halfstam). Op die manier staat de bijzondere boom stevig en kan deze mooi recht groeien. Houdt bij een pruimenboom een plantafstand aan van ongeveer 8 meter. Bij een laagstam is een afstand van circa 4 meter voldoende.

Voor welke pruimenboom gaat u? U vindt bij ons de Betuwse Kwets, Monsieur Hatif, Pruimenboom Anna Späth, pruim Opal, Prunus Domestica Hauszwetsche, Prunus Domestica Opal, de Reine Victoria, Bleue de Belgique, Pruim Reine Claude Verte en Pruim Reine Claude Doullins. Daarnaast vindt u bij ons in de webshop diverse groenblijvende bomen, kantenklaar hagen, meerstammige bomen en vaste planten.

Bomenenzo

Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek nader berichtgeving, onze webshop blijft wel open. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.