Pruimenbomen
Ruime selectie aan pruimen, variërend in kleur en smaak.
Pruimenbomen zijn erg populair in Nederland. Dat valt goed te verklaren door de bloei van schitterende witte bloemen, heerlijke pruimen en typische herfstkleuren. Bij ons vind je diverse pruimenbomen met een grote variatie aan vruchtkleuren en -smaken. Laat je inspireren!

Pruimenbomen

Van hoog naar laag sorteren

Pruimenbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Pruimenbomen kopen:

Pruimen behoren tot de categorie steenfruit. Pruimenbomen staan bekend om de gigantische productie die ze vaak geven. Een zoete pruim is een veelzijdige vrucht die veel gebruikt wordt voor consumptie. Heb je een ruimere tuin? Dan is een pruimenboom in uw tuin een prachtige toevoeging. In het voorjaar kun je genieten van de prachtige bloesem en in de zomer van de heerlijke zoete pruim. Afhangend van de stam bereikt de pruimenboom een totale hoogte van zo’n 3 meter. Heb je een kleinere tuin? Kies dan voor een Pruimenboom laagstam of een Lei Pruimenboom. Je kunt verschillende soorten pruimenbomen kopen en laten bezorgen zoals: Anna SpäthBetuwse kwetsMonsieur HatifOpal, Prunus Domestica Opal, pruim Reine Claude Doullins en nog vele anderen. Neem eens een kijkje tussen de bomen en laat je verrassen.

 

Pruimenbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

Bij kwekerij Bomenenzo.nl vind je de mooiste soorten pruimenbomen. Wij hebben een ruim assortiment aan deze prachtige fruitbomen. Pruimenbomen kopen doe je eenvoudig en snel bij Bomenenzo.nl. Kom eens langs bij onze kwekerij in Lienden om de bomen te bewonderen. Ook als je advies nodig hebt of vragen heeft ben je van harte welkom. De meeste soorten pruimenbomen hebben wij op voorraad en bieden wij aan voor scherpe prijzen. Je vindt bij ons bijvoorbeeld de Reine Victoria, de pruim Reine Claude Verte, pruim Opal, Bleue de Belgique, de Monsieur Hatif, Pruim Reine Claude Doullins en de Prunus Domestica Hauszwetsche. Naast pruimenbomen bieden wij ook kantenklaar hagen, meerstammige bomen, groenblijvende bomen en diverse vaste planten aan. 

 

Pruimenbomen verzorgen:

Pruimenbomen vragen over het algemeen weinig onderhoud. Ze kunnen op veel soorten bodems geplant worden. Belangrijk is wel dat de bodem voedingsrijk is en niet te nat is. Ook het snoeien van de pruimenboom is van belang, voor een vollere smaak en een prachtige boomvorm. Geef af en toe wat organische mest aan de bijzondere boom voor een goede bloei. Het bemesten kun je het beste in het voorjaar doen, in maart of april, en in het najaar.

 

Pruimenbomen snoeien:

Het snoeien van deze bijzondere boom is van belang. Door het snoeien wordt de groei wel beperkt en krijg je wat minder vruchten. Wel is het zo dat de vruchten die er groeien beter kunnen uitgroeien en voller van smaak zijn. Tevens krijgt de boom door het snoeien een mooiere boomvorm. Snoeien in de winter wordt over het algemeen afgeraden bij steenfruit. TIP: snoei dus het liefst op een zomerse dag, zo kan de wond zich snel herstellen.

 

Pruimenbomen planten:

De pruimenboom kan het beste geplant worden op een zonnige plaats in een voedingsrijke bodem. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig is. Mocht dit wel zo zijn, zorgt u dan voor een goede afwatering. Bij het planten heb je 2 boompalen+boomband per boom nodig (palen van 200 cm voor hoogstam en palen van 150 cm voor halfstam). Op die manier staat de bijzondere boom stevig en kan deze mooi recht groeien. Houdt bij een pruimenboom een plantafstand aan van ongeveer 8 meter. Bij een laagstam is een afstand van circa 4 meter voldoende.

Voor welke pruimenboom gaa jij? Je vindt bij ons de Betuwse Kwets, Monsieur Hatif, Pruimenboom Anna Späth, pruim Opal, Prunus Domestica Hauszwetsche, Prunus Domestica Opal, de Reine Victoria, Bleue de Belgique, Pruim Reine Claude Verte en Pruim Reine Claude Doullins. Daarnaast vind je bij ons in de webshop diverse groenblijvende bomen, kantenklaar hagen, meerstammige bomen en vaste planten.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00