Pruimenboom Reine Victoria

Prunus domestica 'Reine Victoria'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 22,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Reine Victoria is een vrij kleine donker roze pruim. De pruimenboom draagt veel en makkelijk zijn vrucht. Reine Victoria pruim heeft zoete smaak. De boom is zelfbestuivend, maar produceert het beste met een bestuiver zoals: Anna Spath, Czar, Monsieur Hatif, OpalLeverbaar Najaar 2021. Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De reine Victoria is een prachtige pruimenboom die niet alleen haar sierwaarde krijgt van de pruimen, maar ook de witte/ lichtroze bloesem die in het voorjaar tevoorschijn komt. Na de bloesem komen de kleine pruimen aan de boom. De Reine Victoria is een zoete, donker roze/ blauwpaarse pruim en is uitermate geschikt voor consumptie. In de maand augustus kunt u de Reine Victoria pruimen plukken. De boom groeit op alle voedingsrijke grondsoorten, mits de grond niet te vochtig is. Zorg dus voor een goede afwatering.

Lees meer
Rond september kunt u de boom snoeien. Dun de boom na de oogst uit. Snoei echter nooit tijdens vorst. De boom heeft dan geen tijd om te herstellen. Snoei op een warme dag wanneer het niet gaat regenen. Zo kan de boom goed herstellen. Bemest de boom na het snoeien. Strooi ook om het jaar een beetje kalk rond de voet van de boom.
Lees meer
In de eerste periode na aanplanten is het hierdoor ook belangrijk dat de pruimenboom met regelmaat water krijgt. Geef daarom tijdens droogte van één week een emmer water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten is water geven alleen nodig wanneer het langdurig droog en warm is, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Graaf een ruim gat waar de wortels van de pruimenboom gemakkelijk inpassen. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels? Verwijder deze dan niet. Wanneer u dit wel doet beschadigt u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon mee geplant worden. Zet de plant in het aanplantgat. Meng de uitgegraven aarde met een halve zak Vivimus fruit. Deze bodemverbeteraar zal er voor zorgen dat de pruimenboom een goede start zal krijgen. Vul hier het aanplant gat mee op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Plaats twee palen, één aan elke zijde van de boom, om scheewaaien te voorkomen. (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm). Verbind de palen met de boom met boomband en nagels. Alle bijhorende producten kunt u vinden op onze webshop bij accessoires. Zo koopt u gemakkelijk alles wat u nodig heeft.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pruimenboom Reine Victoria
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Een stamhoogte van 120, betekend dit ook de hoogte van de stam? Dus de kruin begint boven de 120 cm. Dit lijkt mij het geval, maar ik wil het vooral zeker weten. Verder is het mogelijk om nu een boom te planten? Nicolette

De stamhoogte betekend de hoogte van de stam, tussen de wortels en de kruin. Zie afbeelding. Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat bij hoge temperaturen de boom meer water nodig heeft.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!