Oude Appelbomen
Pluk deze herfst heerlijke appels uit je eigen tuin.
Oude appelbomen kunnen wij in verschillende soorten en maten leveren. Veel verkocht zijn de laagstam appelbomen van ongeveer 15 jaar oud. Deze bomen komen uit de fruitteelt maar zijn te groot geworden. Ideaal dus om mooi solitair in uw tuin te plaatsen. Deze appelbomen geven direct vrucht en zijn zelfbestuivend. Geef karakter aan uw tuin met een oude appelboom. Wilt u meer weten of ontvangt u graag een offerte? Neem contact op door te bellen of stuur een mailtje.

Oude Appelbomen

Van hoog naar laag sorteren

Oude Appelbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Oude appelboom kopen:

Bij ons kun je kiezen uit verschillende soorten oude appelbomen. De oude appelbomen zijn ongeveer 15 jaar oud. Het voordeel hiervan is dat deze bomen direct vruchten geven en je dus niet hoeft te wachten tot de boom volgroeid is om je eigen appels te kunnen groeien. Daarnaast heb je direct een mooi solitair in de tuin. Ook zijn de oude appelbomen zelfbestuivend, wat betekent dat ze geen andere soort nodig hebben om vruchten te kunnen geven. Echter zorgt kruisbestuiving wel voor een rijkere oogst. Kies voor de bekende Elstar boom, de Goudreinet of de Jonagold boom. Deze bomen hebben ieder appels met een unieke smaak en eigen rijptijd. Zo is er voor ieder wat wils. Geniet dus niet alleen van een grote en gezonde boom, maar ook van de heerlijke appels die aan deze bomen zullen groeien.

Oude appelboom kopen bij Bomenenzo.nl:

Via onze webshop koop je gemakkelijk oude appelbomen die je zowel thuis kunt laten bezorgen als afhalen bij onze kwekerij. In ons assortiment vind je verschillende soorten appelbomen, waaronder oude appelbomen. De bomen zijn gezond en groot volgroeid en zullen daardoor bij jou in de tuin direct vruchten kunnen geven. Ook ben je gelijk voorzien van een grote boom die weinig verzorging vergt. Kies uit de Oude appelboom Elstar, de Oude appelbomen Goudreinet of de Oude appelboom Jonagold. In het voorjaar geniet je van prachtige bloesem, waarna de appels aan de boom zullen verschijnen. De boom groeit het best op een zonnige standplaats. Hoe meer zon de appels krijgen, hoe beter ze rijpen. Plaats de boom in een niet te vochtige grond, dit kan namelijk de groei belemmeren.  

Oude appelboom verzorgen:

Doordat de oude appelboom al groot en gezond gegroeid is vergt hij weinig onderhoud. Zo hoef je maar twee keer in het jaar een kleine snoei uit te voeren. Daarnaast kun je in het voorjaar de boom bemesten met organische mest, om ervoor te zorgen dat de boom de benodigde voedingsstoffen krijgt om goed te kunnen groeien. Zo groei je gemakkelijk eigen fruit!

Oude appelboom snoeien:

Snoei de oude appelboom twee keer per jaar. De wintersnoei vindt plaats aan het einde van de winter, rond februari of begin maart. Snoei echter niet tijdens vorst. Snoei tijdens deze periode de oude takken weg en behoudt de kortloten. Tijdens de zomersnoei, rond juni, snoei je ook de verticaal groeiende scheuten, ook wel waterlot genoemd, zo dicht mogelijk bij de stam af. De lange en eenjarige scheuten snoeien terug tot 5 ogen. Laat de korte scheuten gewoon zitten. Om de groei van de boom eventueel te remmen, kun je wat takken buigen. Buig deze tak echter niet te ver dan zullen ze afscheuren.

Oude appelboom planten:

Het planten van de oude appelboom kan wat lastiger zijn doordat hij groot gegroeid is. Zie je hier tegen op? Bekijk dan eens onze aanplantservice. Wij kunnen namelijk gemakkelijk de boom bij jou thuisbezorgen en hem op de gewenste plaats planten.

 

Voor het planten van de appelboom dien je een gat te graven dat breder en dieper is dan de wortels of kluit van de boom. Maak dit gat goed los. De uitgegraven aarde kun je mengen met Vivimus Fruit. Dit is een organische bodemverbeteraar die ervoor zorgt dat de boom de benodigde voedingsstoffen krijgt. Plaats de boom in het aanplantgat. Wanneer een jute zak of ijzeren korf om de wortels of kluit zit, laat je deze beslist zitten. Het verwijderen van deze zak of korf kan er namelijk voor zorgen dat de kluit uit elkaar valt. Tevens vervalt de hergroeigarantie bij verwijdering.  

Zet de boom in het gat en veel het aanplantgat op met de gemengde aarde. Druk de grond stevig aan en geef voldoende water.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00