Oude appelboom Elstar

v.a.: € 165,00

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte NVT, Totaal hoogte NVT
€ 165,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De  appelboom Oude Elstar is een volwassen appelboom van +/- 15 jaar oud, hierdoor hoeft u niet te wachten tot de boom volgroeid is om vruchten te kunnen groeien in uw tuin. De Elstar is een middelgrote geel/rode appel en is zoet/zuur en sappig en valt onder de bekendste appels van Nederlands en een goede consumptie en bewaar appel en geeft makkelijk vrucht. De boom is zelfbestuivend en geteeld bij onze kwekerij in de Betuwe!

Onze voordelen:

Bestuivers

De Malus Domestica Elstar appelboom is een erg populair ras door de heerlijke appels die aan de boom groeien. Deze Elstar boom is al een volwassen boom en is tussen de 15 en 20jaar oud. Hierdoor hoeft u niet te wachten tot de boom volgroeid is om heerlijke vruchten te kunnen groeien. In het voorjaar bloeit de Elstar met prachtige bloesem, waarna de appels zich gaan vormen. Door de vruchten eind augustus uit te dunnen kan er een hogere opbrengst worden verkregen. De Elstar is een middelgrote geel/rode appel en is zoet/zuur en sappig van smaak. Doordat deze Elstar boom een zelfbestuiver is heeft hij geen andere bestuivers nodig om vruchten te kunnen groeien. Wel zorgen bestuivers voor een rijkere oogst. Bekijk hiervoor de bestuivingslijst. De appel is zeer geschikt voor consumptie dankzij de heerlijke smaak en kan lang bewaard worden. In september kunt u de appels plukken. De boom staat het liefst op een zonnige standplaats. Plant de appelboom niet in een te vochtige grond, dit belemmert namelijk de groei.

Lees meer
Om te zorgen dat de boom appels kan groeien dient u de Elstar twee keer in het jaar te snoeien. Snoei daarom in de winter en in de zomer. Snoei aan het einde van de winter rond februari of begin maart. Snoei niet tijdens vorst. Snoei in deze periode de oude takken weg en behoudt de kortloten. Dit proces herhaalt u nogmaals in de maand juni. Tijdens deze zomersnoei dient u ook de recht omhoog schietende takken (waterlot) weg te halen. Door een aantal van de waterloten te behouden, ontstaan er in het nieuwe jaar bloemknoppen.
Lees meer
Na het aanplanten van de boom dient u voldoende water te geven zodat de wortels goed aan de grond kunnen wennen. Ook gedurende het eerste jaar na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Geef echter nooit water tijdens vorstperiodes. Wanneer het langer dan een week niet of nauwelijks geregend heeft dient u één emmer water rustig over de grond te gieten. Zo kunnen de wortels het water goed opnemen. Wanneer het droog én warm is kunt u twee- tot driemaal per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige warme en droge periodes.
Lees meer
Plaats de appelboom op een zonnige of halfschaduw standplaats in een niet te natte bodem. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de boom zit dient u deze niet te verwijderen. Doet u dit wel dan kunnen de wortels beschadigen en vervalt uw hergroei garantie. De zak is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon de grond in. Tijdens het aanplanten is het belangrijk dat u gebruik maakt van Vivimus fruit. Deze organische bodemverbeteraar kunt u mengen met de uitgegraven grond waarmee u later het aanplantgat opvult. Hierdoor krijgt uw appelboom een extra steuntje in de rug om goed te kunnen groeien.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude appelboom Elstar
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Ik heb een vraag over de oude Elstar boom; Ik kan nergens terug vinden hoe hoog deze ongeveer is. Kan ik hier een schatting van ontvangen? Daarnaast zou ik graag aanplant advies willen. Hoeveel palen (in welke hoogte) moet ik bijbestellen?

De oude Elstar heeft een hoogte van ongeveer 2,5mtr. Om palen bij de boom te plaatsen adviseren wij 2 palen per boom met een hoogte van 1.50mtr. De takken van de boom beginnen op 50cm vanaf de grond. Om de boom een goede start mee te geven is het raadzaam om Vivimus Groente en Fruit te gebruiken.

Kan ik de boom eind september nog plaatsen?

De Oude appel kan het hele jaar door geplant worden. In de lente/zomer leveren wij deze met een pot, in het najaar/winter wordt deze geleverd met een kluit.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!