Wintergroene siergrassen
Altijd een prachtig stukje groen.
Wintergroene siergrassen verblijden het hele jaar door met hun prachtige, levendige uitstraling. Wintergroen, of groenblijvend, betekent echter niet dat je alleen siergrassen kunt vinden met een groene kleur. Zo vind je bij ons ook de mooiste bonte, witgele, blauwe en zelfs zwarte varianten! Met hun speelse uiterlijk en beweeglijke karakter zijn wintergroene siergrassen de perfecte aanvulling op de border.
Wintergroene siergrassen
Van hoog naar laag sorteren
Wintergroene siergrassen
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Wintergroene siergrassen kopen

Siergrassen zijn met hun speelse en beweeglijke karakter en natuurlijke kleuren een prachtige aanvulling op je border en tevens de perfecte bodembedekkers. Wil je ook in de winter genieten van kleur? Dan mogen sfeervolle wintergroene siergrassen niet ontbreken in je tuin. Wanneer de meeste andere planten en bomen in je tuin kaal worden en afsterven, zorgen de bijzondere bladeren en bloemhalmen van de groenblijvende siergrassen voor veel sierwaarde. De grassen hebben langwerpige grasachtige bladeren, afhankelijk van de soort en cultivar in groene kleuren, rode kleuren, gele kleuren of bonte kleuren, zoals bij de Carex oshimensis Evergold (Bontbladige Zegge). Ook heb je bloeiende siergrassen, die tevens wintergroen zijn, waarbij bloemaren (pluimen) of bloemtrossen boven het gras uitsteken en lang aan de vaste plant blijven hangen. Dat siergrassen toenemen in populariteit is goed te begrijpen. De vaste planten hebben een natuurlijke uitstraling, zijn uitstekende bodembedekkers, winterhard, sterk, ongevoelig voor ziekten en plagen en bovendien erg makkelijk te verzorgen. Groenblijvende siergrassen kun je door de rustige en natuurlijke uitstraling uitstekend combineren met bloeiende vaste planten en door de verschillende verkrijgbare maten (hoge siergrassen versus lage siergrassen) toepassen in zowel grote tuinen als kleine tuinen. Ook kun je de dit type plant als plant in pot op het terras of balkon laten stralen.

TIP: Naast groenblijvende grassen vind je op bomenenzo.nl ook diverse bladverliezende siergrassen. Denk aan de Pampasgras (Cortaderia selloana), bijvoorbeeld de hoge siergrassen Cortaderia selloana Pumila en Cortaderia selloana Rosea, en Lampenpoetsergras (Pennisetum alopecuroides), zoals de Pennisetum alopecuroides Hameln. Combineer verschillende soorten grassen met elkaar voor een speels, sfeervol en kleurrijk geheel!

Wintergroene siergrassen kopen bij Bomenenzo.nl

Bij Bomenenzo ben je aan het juiste adres voor mooie en sterke wintergroene grassen. In het ruime assortiment vind je grassen in alle soorten en maten. Van de Japanse Zegge (Carex) bieden we diverse cultivars, zoals de Carex morrowii Variegata, Carex comans (Carex comans Frosted Curls en Carex comans Bronze Form), Carex oshimensis Evergold (Bontbladige Zegge), Carex foliosissima Irish Green. Ook voor de Ruwe Smele (Deschampsia cespitosa Goldtau en Deschampsia cespitosa Goldschleier), Helmgras (Ammophila arenaria), Zwenkgras / Blauw Schapengras (Festuca Glauca Elijah Blue), Japans Bloedgras (Imperata Red Baron) en Bamboe (Hemelse Bamboe of juist woekerende Bamboe) kun je bij ons terecht. Net als voor vele soorten Vingergras – waaronder de Panicum virgatum Northwind, Panicum virgatum Heavy Metal, Panicum virgatum Prairie Sky, Panicum virgatum Squaw, Panicum virgatum Dallas Blues en Panicum virgatum Rotstrahlbusch – en diverse soorten Leliegras (Liriope muscari) – waaronder de lage siergrassen Liriope muscari Moneymaker, Liriope muscari Big Blue en Liriope muscari Monroe White. Ben je op zoek naar een mooi soort riet? Struisriet (waaronder de Calamagrostis Karl Foester en Calamagrostis acutiflora Overdam) en Prachtriet (Prachtriet Red Chief, Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne, Miscanthus sinensis Yakushima Dwarf, Miscanthus sinensis Gracillimus, Miscanthus sinensis Morning Light) zijn populaire soorten. Bekijk alle soorten via de webshop of rechtstreeks in onze kwekerij en vind door middel van producten vergelijken de mooiste voor jouw tuin, terras of balkon. Via het menu vind je verschillende categorieën en via de zoekfunctie kun je geavanceerd zoeken en vind je met populaire zoektermen snel jouw gewenste producten. Bestellen via de webshop is makkelijk, veilig en snel. Je kunt je gewenste producten laten thuis bezorgen of gratis afhalen. Ga je voor online bomen en planten kopen, dan profiteer je bij bestellingen vanaf €300,- van gratis bezorging! Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te volgen. Een offerte aanvragen? Ook dat kan via onze website, bijvoorbeeld voor zakelijke klanten.

Wintergroene siergrassen verzorgen

Eén van de redenen waarom siergrassen populair zijn, is omdat ze makkelijk te onderhouden zijn. In tegenstelling tot bladverliezende siergrassen, hoef je de meeste wintergroene siergrassen niet te snoeien. Vaak is het voldoende om verdorde punten na de winter weg te snoeien. Is je vaste plant minder fraai de winter door gekomen, dan kun je hem verder terug snoeien, waarna er snel weer nieuwe frisse bladeren uitlopen. In het voorjaar kun je meststof voor siergrassen toedienen om de groei en bloei te bevorderen. Bij langdurig droog weer geef je extra water. Van nature zijn siergrassen winterhard, ongevoelig voor ziekten en plagen en sterke planten, waardoor je je niet snel zorgen hoeft te maken om deze toppers.

TIP: Heb je vragen over de verzorging van jouw groenblijvende siergras soort? Dan staan wij voor je klaar om persoonlijk advies te geven. Wist je daarnaast dat we een nieuwsblad hebben, waarin we gratis tuinier tips delen? Meld je snel aan via de website, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ga ieder seizoen goed voorbereid in!

Wintergroene siergrassen water geven

Heb je jouw siergrassen net aangeplant? Geef de jonge planten dan regelmatig water, zodat ze goed kunnen wortelen. Eenmaal goed geworteld, kunnen wintergroene siergrassen zichzelf van voldoende water voorzien. Alleen wanneer het langdurig warm en droog weer is, geef je de vaste planten extra water. Zorg ervoor dat de bodem altijd goed doorlatend is, zodat overtollig water gemakkelijk weg kan. De meeste siergras soorten houden namelijk niet van te natte voeten.

Wintergroene siergrassen snoeien

Het voordeel een wintergroen siergras is, dat je deze in grote mate niet hoeft te snoeien. Dit geldt voor bladverliezende siergrassen vaak wel. Het kan wel voorkomen dat de toppen van het gras na een strenge winter dor en bruin zijn geworden. Deze punten snoei je dan na de winter weg. Daarnaast kan de vaste plant minder fraai de winter uitkomen, wanneer er lang sneeuw op heeft gelegen. Mocht dit het geval zijn, dan kun je de siergrassen snoeien. Hierbij snoei je het gras tot 10 à 15 cm boven de grond terug. Het resultaat hiervan is dat er snel weer nieuw, fris loof uitloopt.

Wintergroene siergrassen planten

Ben je klaar om de wintergroene siergrassen, zoals de Carex foliosissima Irish Green of Japans Bloedgras, aan te planten? Siergrassen kun je het hele jaar door aanplanten, mits het niet vriest. Je kunt ervoor kiezen om dit in de volle grond te doen of ze een plek te geven op het terras of balkon in een mooie pot of bloembak. Plant je siergrassen in de volle grond, zorg dan voor een voedzame en goed doorlatende bodem. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond voor siergrassen ben je hiervan verzekerd. Verder kunnen de meeste soorten zowel in de zon als halfschaduw aangeplant worden. Siergrassen zijn makkelijke planten, die op de meeste plekken goed gedijen. Sommige soorten houden meer van de schaduw, zoals de Liriope muscari (Leliegras), waar andere soorten weer meer van een standplaats in de zon houden, zoals de Carex morrowii Variegata (Japanse Zegge). Je kunt groenblijvende siergrassoorten uitstekend als bodembedekker toepassen en/of in een border combineren met andere bloeiende vaste planten.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00